Loading...

Groene stroom Bourtange Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd op basis van niet vervuilende, stabiele bronnen als bodemwarmte, wind, waterkracht, aardwarmte, zon. Meer daarover vind je via erkende alternatieve energiebronnen in december 2023. Het is een stuk milieuvriendelijker vergeleken met grijze elektriciteit dat wordt voortgebracht via fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardgas, aardolie of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Simpel overstappen? Het aantal aanbieders van groene energie van Nederlandse bodem groeit snel. Op basis van de duurzame energie checker kun je probleemloos alle groene energieleveranciers in Bourtange vergelijken. Wil jij ook 0 op de meter? Check daarvoor de details aangaande energieneutraal wonen in Bourtange of bekijk de meest afgesloten milieuvriendelijke energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Verrassend veel mensen en bedrijven switchen naar een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom met behulp van zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Interesse in het overstappen naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas ten opzichte van grijze elektriciteit van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Zodra jij overstapt naar hernieuwbare energie stimuleer je de productie van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is doorgaans verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze stroom.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren is zeer lucratief. In de volksmond heet dat ‘salderen’, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • Duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Bourtange

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Bourtange vergelijken (december 2023)? Begin direct met de duurzame energievergelijker! Voer jouw gegevens in, voer het geschatte verbruik in en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Nadien ontdek je alle beschikbare groene aanbieders. Is groene stroom / energie prijziger i.v.m. normale stroom? Dit valt reuze mee! Door subsidies en forse cash-back acties is overstappen naar groene stroom beslist aan te raden. Binnen een paar minuten groene stroom in Bourtange vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (de actuele tarieven schommelen per woongebied in Groningen).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en stroom).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Ga naar het kopje “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens van eigen bodem of zonne-energie.
 6. Kies bewust of je Nederlandse schone energie wil inkopen (dit geeft je de zekerheid dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Selecteer het voorstel dat in jullie behoeftes voorziet. Opties zijn een goedkoop pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: besparen bij Enexis.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. bodemwarmte, aardwarmte, windenergie, waterkracht, biomassa vervuilen de lucht nauwelijks en ook de schadelijke CO-2 uitstoot zijn amper meetbaar. Het mooiste is, deze vorm van alternatieve energie is onuitputbaar. Dat is wel wat anders dan aardolie, steenkool, aardgas, petroleum (vuile elektra). De verwerking van alle fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Streef jij naar een schonere wereld? Doorzoek dan de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Radewijk vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder de lucht te vervuilen. Uitstoot van CO-2 kan zo enorm gereduceerd worden. Gebruik maken van windenergie? Switch naar een energieleverancier met groene stroom van de wind. Of neem een aandeel in een collectieve windmolen zoals De Ranke Zwaan (Culemborg).

Zonne-energie Bourtange

Energie van de zon is een bron die oneindig gebruikt kan worden. Stap ook over naar zonnecellen, en kies voor zonnepanelen en boilers. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of markeer in de vergelijkingstool de variant “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa zorgt voor ruim 50% van de actuele leverbare duurzame energie. Energie uit biomassa komt tot stand door het verbrandingsproces van organische stoffen als rioolslib. Dit genereert warme lucht. Waar biomassa precies vandaan komt is vaak onduidelijk. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), dit heet bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit zetten we in voor een warm huis en warm water. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Ook populair is stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Vlagtwedde.

groene-stroom-bourtange

Een energieneutrale woning in Bourtange rond december 2023

Op onze website detecteer je handige info over groene stroom Bourtange. Echter, waarom nog betalen voor stroom, als je ook zelf kan realiseren. Een woning met een nihile of geen energiekosten beschrijven we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Bourtange is een wens van vele. Een huis als dit bereiken jullie door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jouw woning van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Energieverbruik verminderen.
 • De stroom die je verbruikt zelf opwekken.

De stroomconsumptie minimaliseren is te realiseren door te kiezen voor producten met A++ label en actief te letten op jouw apparaten. Onder andere alleen wassen met volle wasmachine” en af en toe de condensor aan de achterkant van de koelkast schoon maken. De productie van energie kan met zonnepanelen, een (duurzame) boiler of uiteraard een warmtepomp installatie. Als het buiten koud is koop je stroom in bij jullie energieleverancier. Aan de andere kant, als jullie meer opwekken dan je gebruikt kun jij (energie) terugleveren (salderen). Al met al bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de klassieke hr-ketel (Vaillant, Atag, Nefit, Remeha of AWB) verbannen. De welbekende cv-ketel mag je dan slechts omruilen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp is sterk in opkomst. Overweeg jij de optie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor onderstaande type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp neemt de afgevoerde warme ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt afgevoerd. De warmte die hieruit ontstaat komt bij de CV terecht. De ketel gebruikt de warmte voor de centrale verwarming en heet tapwater (douche/bad). We spreken dus over een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een soort airco) profiteert van warmte uit de lucht buiten. De warmte uit de lucht wordt overgedragen aan de warmtepomp die zich in de woning begeeft. Het apparaat zet de koude lucht om in naar heet water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant onttrekt energie uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het vernuftige systeem vormt dit om naar naar geschikte warmte voor de centrale verwarming van je appartement en het tapwater. Het apparaat werkt 2 kanten op: een warm huis in de winter, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Bourtange vergt een hele investering. Goed nieuws, je kunt besparen: een hybride warmtepomp installatie. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de gasgestookte ketel. Goedkoop, en zonder problemen te installeren. Verder verklein je het negatieve CO2 effect en kan je bezuinigen op energielasten. De inkoopprijs schommelt tussen €2600 tot +/- €7700. Mede door de ruime ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Lathum afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Tegenwoordig kan dit niet bij alle leveranciers. Juist bedrijven als Van de Bron, Powerpeers, Eneco, Engie, Greenchoice, Qurrent faciliteren dit. Via jullie adresgegevens detecteer je à la minute welke groene stroom aanbieders in Bourtange beschikbaar zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is een eitje. Het stappenplan is: jullie huidige levering ontbinden en vervolgens een groene leverancier kiezen. Naar groene stroom overstappen vergt geen aanpassingen aan de woning. Je toekomstige energiemaatschappij regelt het papierwerk.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeer schappelijk. Vandaag de dag zijn de prijzen van groene energie Bourtange fors lager in verhouding tot een paar jaar terug. Er zijn steeds meer mensen die om deze reden switchen naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. D.m.v. onze groene energie vergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een voorbeeld te geven van huidige contracten vind je onderstaand toonaangevende contracten. Opmerking: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook pakketten met grijze gas en stroom. Door middel van onze groene stroom checker ontdek je spoedig welke van deze contracten milieuvriendelijk zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Groningen

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 3 Jaar Vast

Energieprijzen Bourtange vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energieleveranciers en deals voor elektra en gas.