Loading...

Groene stroom Radewijk Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt middels niet vervuilende, duurzame bronnen zoals wind, aardwarmte, zon, biomassa, bodemwarmte. Lees ook het kopje over populaire alternatieve energiebronnen in mei 2024. Het is veel beter voor het milieu vergeleken met grijze stroom dat wordt opgewekt met behulp van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardgas, steenkool of aardolie. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Probleemloos overstappen? Het aantal aanbieders van 100% groene energie uit Nederland groeit snel. D.m.v. de groene stroom vergelijker kun jij moeiteloos alle groene energieleveranciers in Radewijk vergelijken. Is jouw doel ook een huis zonder gas? Scroll meteen naar onze toelichting op energieneutraal wonen in Radewijk of bekijk de recente ‘groene’ energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Opvallend veel huizeneigenaren en zakelijke gebruikers switchen naar een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom via zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Ben jij bezig met het overstappen naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas wanneer met dit legt naast grijze energie van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Als je overstapt naar hernieuwbare energie stimuleer je de ontwikkeling van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is doorgaans niet duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren is zeker mogelijk. We hebben het dan over salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Radewijk

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Radewijk vergelijken (mei 2024)? Start met onze groene energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, geef een schatting van je verbruik en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Daaropvolgend vergelijk je alle beschikbare groene energiebedrijven. Is groene energie prijziger i.v.m. reguliere stroom? Dit is niet het geval! Middels subsidies en hoge welkomstpremies en acties is het overstappen naar duurzame energie een goed idee. Zonder moeite groene stroom in Radewijk vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen van groene stroom zijn afhankelijk van postcode in Overijssel).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (gas en stroom).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Gebruik het kopje “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Bijvoorbeeld windmolens uit NL of zonnestroom uit NL.
 6. Beslis of je Nederlandse schone energie wil inkopen (jij mag er van vanuit gaan dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Selecteer het contract dat bij jou past. Maak een keuze voor een goedkoop contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: Cogas voor gas en stroom.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen als bijv. biomassa, aardwarmte, zonne-energie, windenergie, bodemwarmte zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en ook de schadelijke CO-2 uitstoot blijft beperkt. Daarbij komt, deze alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dat is een ander verhaal dan steenkool, aardolie, petroleum, aardgas (grijze elektriciteit). Het toepassen van fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Zet jij je in voor een beter milieu? Check snel de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Gapinge vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder luchtvervuiling effecten. Uitstoot van CO-2 kan zo enorm gereduceerd worden. Gebruik maken van windenergie? Kies voor een stroomaanbieder die stroom inkoopt van windmolens. Of neem een aandeel in een gezamenlijk windmolenproject als De Boerenzwaluw in Friesland.

Zonne-energie Radewijk

De zon is een duurzame bron die altijd aanwezig is. Stap ook over naar zonne energie, en investeer in boilers en zonnepanelen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of markeer in de groene stroom vergelijker de variant “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Energie uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van de actuele leverbare duurzame energie. Energie uit biomassa wordt geproduceerd door vergissing en vergassing van organisch afval zoals akkerbouw afval. Hier komt warmte uit voort. De afkomst van biomassa is vaak onduidelijk. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, dit heet bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit nuttigen we voor een warm huis en warm water. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Daarnaast kennen we stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Hardenberg.

groene-stroom-radewijk

Een energieneutrale woning in Radewijk rond mei 2024

Op deze webpagina ontdek je bruikbare uitleg over groene stroom Radewijk. Echter, waarom eigenlijk betaalde stroom gebruiken, terwijl jij ook zelf kan produceren. Een huis met een beperkte of geen energierekening betitelen we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Radewijk wint aan interesse. Deze woningen kan jij bereiken via het volgende model:

 • Jullie woning voorzien van goede isolatie.
 • De energieconsumptie onder controle krijgen.
 • De vereiste energie met eigen materiaal genereren.

Het verbruik van elektra stabiliseren is te realiseren door energiezuinige apparaten te gebruiken, en wekelijks een analyse te maken van stroom. Bijvoorbeeld “neem een waterbespaarder” en doe de koelkast zo veel mogelijk gesloten. Het zelf opwekken van stroom doe je met zonnecellen, een (duurzame) boiler en steeds vaker met een warmtepompsysteem. Met zeer lage buitentemperaturen zul je elektriciteit inkopen bij jouw aanbieder. Echter, in de zomer kun jij (energie) terugleveren (salderen). Uiteindelijk kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de ouderwetse mono cv-ketel (zoals o.a. Remeha, Intergas, Atag, AWB of Nefit) niet meer toegestaan. De klassieke CV-ketel op gas mag je dan alleen nog maar inruilen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp worden als opvolgers gezien. Zit je eraan te denken: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de volgende type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp nuttigt energie uit ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt gestuurd. De gewonnen warmte gaat rechtstreeks naar jouw CV. De HR-ketel past deze warmte toe voor het verwarmen van de woning en warm water dat je kunt gebruiken. Installateurs spreken hier over een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een soort airco) neemt energie uit lokale luchtstromen. De warmte uit de lucht vindt zijn weg naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Het systeem transformeert de buitenlucht naar warm water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp onttrekt energie uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. De installatie zet dit om naar naar hogere temperatuur warmte voor de opwarming van jouw appartement en douchewater. Het apparaat heeft 2 functies: een warm huis in de winter, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Radewijk is kostbaar. Goed om te weten, je kunt besparen: een hybride warmtepomp installatie. De warmtepomp wordt aangesloten op jullie gas-ketel. De investering is relatief klein, en eenvoudig toe te passen. Trouwens, ook verlagen jullie de CO-2 uitstoot en kan jij besparen op kosten van energie. De kostprijs ligt in de range tussen de €3400 tot €6300. Met behulp van de huidige ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Angerlo afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Op dit moment is dat geen optie bij alle aanbieders. Vooral bedrijven zoals Engie, Van de Bron, Powerpeers, Eneco, Qurrent, Pure Energie bieden deze service. Door te adres te gebruiken ontdek jij nu welke groene stroom aanbieders in Radewijk voorhanden zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is kinderspel. De beste manier: het actuele levering annulerenen aansluitend een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Op groene stroom overstappen vraagt niet om aanpassingen in de meterkast. Je nieuwe energieaanbieder handelt alles af.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeker schappelijk. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Radewijk sterk verlaagd dan de introductieprijs. We horen van veel consumenten die neigen naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Op basis van onze “groene” vergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een indruk te geven van verschillende energiecontracten vind je onderstaand toonaangevende contracten. Commentaar: daartussen vind je ook enkele aanbieders van grijze gas en stroom. Door gebruik te maken van de groene stroom vergelijker zie je probleemloos welke pakketten duurzaam zijn.

Populaire contracten in de provincie Overijssel

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Vattenfall – Groen uit Nederland en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 1 jaar

Energieprijzen Radewijk vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energieleveranciers en welkomstpremies voor elektriciteit en gas.