Loading...

Groene stroom Sint Maarten Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we aan de hand van reine, duurzame bronnen zoals wind, waterkracht, zon, biomassa, aardwarmte. Spring voor meer info naar voorbeelden van alternatieve energiebronnen in juni 2022. Het is aanmerkelijk duurzamer als je het afzet tegen grijze elektriciteit dat tot stand komt met fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld steenkool, aardolie of aardgas. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Nu overstappen? Het aantal aanbieders van echte groene energie is enorm toegenomen. Aan de hand van de groene stroom vergelijker kan je vandaag nog alle groene energieleveranciers in Sint Maarten vergelijken. Is jouw doel ook gasvrij wonen? Scroll meteen naar de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Sint Maarten en snuffel tussen de populaire duurzame energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Steeds meer huishoudens en ondernemingen sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom middels zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Ben jij bezig met de overstap naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas in vergelijking met grijze stroom van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Wanneer je gaat voor hernieuwbare energie stimuleer je innovatie op het gebied van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is normaal verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze “vuile” stroom.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren is zeer lucratief. Dit heet salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Sint Maarten

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Sint Maarten vergelijken (juni 2022)? Ga aan de slag met de groene energievergelijker! Vul jouw gegevens in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Daaropvolgend vind je de meest populaire groene energieleveranciers. Is groene energie / stroom prijziger i.v.m. grijze elektriciteit? Dit valt reuze mee! Door subsidies vanuit de overheid en hoge welkomstpremies en acties is overstappen naar groene stroom aantrekkelijker dan ooit. À la minute groene stroom in Sint Maarten vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Vul jouw postcode in (tarieven zijn afhankelijk van regio in Noord-Holland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en stroom).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Klik op de optie “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Dit kan zijn windmolens uit NL of zonneweides.
 6. Selecteer of je Nederlandse schone energie wil inkopen (jij mag er van vanuit gaan dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Kies het abonnement dat je wensen dekt. Onder andere het voordeligste contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: energie via Noordelijk Lokaal Duurzaam.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als onder andere waterkracht, biomassa, aardwarmte, bodemwarmte, windenergie vervuilen de lucht nauwelijks en de uitstoot van CO2 is minimaal. Het mooiste is, deze alternatieve energie is onuitputbaar. Heel anders i.v.m. kolen, aardolie, petroleum, steenkool (vuile elektra). Het huidige verbranden van deze fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Wil jij ook een prettig leefklimaat? Doorzoek dan de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in juni 2022. Ook interessant: groene energie Hegelsom vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het broeikaseffect is tot 100 keer lager. Stap jij over op windenergie? Ga voor een maatschappij die stroom inkoopt van windmolens. Of schrijf je in voor een winddeel van bijvoorbeeld De Grote Geert (Delfzijl).

Zonne-energie Sint Maarten

Onze zon is een bron die onuitputtelijk is. Kies ook voor zonnestroom, en investeer in boilers en zonnepanelen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of kies in de vergelijkingstool de duurzame “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Biomassa-energie is verantwoordelijk voor ruim 60% van alle duurzame energie. Stroom uit biomassa wordt geproduceerd door het branden / vergissen van organische dingen als akkerbouw afval. Hiermee genereert men warmte. De samenstelling van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, op die manier ontstaat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en gebruiken dit voor verwarming + warm tapwater. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Soms is ook stadswarmte een optie: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Schagen.

groene-stroom-sint-maarten

Een energieneutrale woning in Sint Maarten rond juni 2022

Met behulp van deze website bekijk je handige informatie over groene stroom Sint Maarten. Echter, hoezo een stroomcontract afsluiten, als je ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woonhuis met een beperkte of geen energienota bestempelen we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Sint Maarten is onderwerp van gesprek. Een huis als dit realiseren jullie op basis van 3 factoren:

 • Jouw woning zo goed mogelijk isoleren.
 • Het verbruik van energie minimaal houden.
 • De energie die je verbruikt lokaal opwekken.

Het verbruik van elektra stabiliseren bereik je door zuinige apparaten te kopen en dagelijks te focussen op jouw apparaten. O.a. “apparaten uitschakelen” en korter douchen. Het zelf opwekken van stroom kan met zonnepanelen, een (duurzame) boiler plus een warmtepomp installatie. Met zeer lage buitentemperaturen zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij het aanbieder. Evenwel, als je te veel opwekt kan je stroom terugleveren (salderen). Al met al heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de traditionele gasgestookte ketel (zoals Atag, Vaillant, Remeha, AWB of Intergas) niet meer toegestaan. De huidige cv-ketel mag je dan uitsluitend omruilen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp worden als opvolgers gezien. Denk je aan de mogelijkheid: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de volgende soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp neemt warmte uit de ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt geventileerd. Deze warmte gaat rechtstreeks naar jouw CV. De gasketel gebruikt deze energie voor de centrale verwarming en warm water (keuken / badkamer). Een typisch voorbeeld van een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een soort airco) neemt energie uit lokale luchtstromen. De gewonnen warmte wordt geleidt naar een warmtepomp in de woning. De warmtepomp verandert de koude buitenlucht naar verwarmingswater van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp profiteert van energie uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het systeem verandert dit naar bruikbare warmte voor de vloerverwarming van jouw woning en douchewater. De warmtepomp werkt 2 kanten op: verwarming in de koude maanden, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Sint Maarten is duur. Echter, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de gasgestookte ketel. Goedkoop, en eenvoudig te installeren. Daarbij minimaliseer jij de uitstoot van CO2 en bespaart men op de energiekosten. De prijs varieert tussen de €4400 tot €6300. Geholpen door de geldige ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Start nu ook met groene stroom in Bourtange afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Vandaag de dag is dat geen optie bij alle maatschappijen. Met name leveranciers zoals Eneco, Greenchoice, Qurrent, Van de Bron, Pure Energie, Powerpeers maken dit mogelijk. Wanneer je jouw postcode invoert zie jij eenvoudig welke groene stroom aanbieders in Sint Maarten aanwezig zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is heel eenvoudig. Wat je moet doen is: jullie bestaande pakket stopzetten en daaropvolgend een groen energie abonnement uitzoeken. Naar groene stroom overstappen vraagt niet om aanpassingen in de meterkast. Jouw nieuwe maatschappij regelt alles.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeer uitnodigend. Op dit moment zijn prijzen van groene energie Sint Maarten flink lager in vergelijking met jaren geleden. Er zijn steeds meer consumenten die hierom neigen naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Middels de groene energievergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een impressie te geven van diverse pakketten ontdek je onderstaand enkele stroompakketten. Voetnoot: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook pakketten met grijze gas en stroom. Middels onze groene stroom checker detecteer je meteen welke leveranciers “schoon” zijn.

Geldige contracten in de provincie Noord-Holland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Sint Maarten vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energieleveranciers en deals voor gas en elektra.