Loading...

Groene stroom Hegelsom Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op via milieuvriendelijke, stabiele bronnen als biomassa, waterkracht, bodemwarmte, wind, zon. Lees ook het kopje over voorbeelden van alternatieve energiebronnen in juni 2022. Het is significant schoner in vergelijking met grijze energie dat wordt opgewekt met behulp van fossiele brandstoffen als aardolie, steenkool of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Zonder problemen overstappen? Het assortiment groene energie van Nederlandse bodem groeit snel. Door de duurzame energie check kun jij zonder problemen alle groene energieleveranciers in Hegelsom vergelijken. Streven jullie ook naar gasvrij wonen? Bekijk direct de details aangaande energieneutraal wonen in Hegelsom en snuffel tussen de actuele milieuvriendelijke energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Steeds meer mensen en ondernemingen switchen naar een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom middels zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Overweeg jij de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen in verhouding tot grijze elektriciteit van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het maken van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Als je kiest voor hernieuwbare energie draag je bij aan de ontwikkeling van groene energie.
 • Groene elektriciteit is doorgaans net zo goedkoop als grijze elektra.
 • Reststroom terugleveren aan het net is zeer lucratief. Dit heet salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • Duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Hegelsom

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Hegelsom vergelijken (juni 2022)? Gebruik onze duurzame energievergelijker! Voer jouw gegevens in, geef een schatting van je verbruik en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Daarna detecteer je de meest relevante groene energiebedrijven. Is groene stroom prijziger dan normale stroom? Gelukkig is dat niet waar! Door subsidies voor groene stroom en royale welkomstaanbiedingen is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom zeer interessant. Probleemloos groene stroom in Hegelsom vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen van elektra zijn afhankelijk van regio in Limburg).
 2. Vul het geschatte verbruik in (gas en stroom).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Breng dat in mindering.
 4. Gebruik het kopje “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Bijv. specifiek stroom van Nederlandse windparken of zonneparken.
 6. Kies of jij schone energie wilt afnemen uit Nederland (je weet dan zeker dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Maak een keuze voor het abonnement met de beste voorwaarden. Ga voor het voordeligste energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: Qwint contract juni 2022.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. bodem, zon, aarde, bio, wind veroorzaken geen luchtvervuiling en de CO-2 uitstoot zijn heel minimaal. Daarnaast, alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dat is een ander verhaal dan kolen, aardolie, steenkool, aardgas (grijze stroom). Het verbranden van onze fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Wil jij ook een schonere wereld? Bekijk dan de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in juni 2022. Ook interessant: groene energie Wekerom vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan op een hele verantwoorde manier. Het effect van CO-2 is 50 keer lager dan grijze stroom. Overstappen naar windenergie? Switch naar een leverancier met groene windstroom. Of schrijf je in voor een wind-energieproject (collectief) als De Ranke Zwaan (Culemborg).

Zonne-energie Hegelsom

Zonne-energie is een vorm van hernieuwbare energie die altijd aanwezig is. Ontdek zelf de voordelen van zonnecellen, en kies voor boilers en zonnepanelen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of kies in onze groene stroom checker de filter “zonne-energie”.

Biomassa

Biomassa energie is verantwoordelijk voor ruim 60% van de actuele leverbare duurzame energie. Biomassa-energie wordt gemaakt door vergissing en vergassing van organische dingen als aardappelschillen. Hiermee genereert men warmte. De samenstelling van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, op die manier ontstaat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en gebruiken dit voor verwarming + warm tapwater. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Horst aan de Maas.

groene-stroom-hegelsom

Een energieneutrale woning in Hegelsom rond juni 2022

Op Groenestroomaanbieding.nl vind je nuttige toelichting op groene stroom Hegelsom. Echter, waarom zou ik stroom afnemen, wanneer men ook zelf kan produceren. Een woonhuis met een nihile of geen energienota heet een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Hegelsom is onderwerp van gesprek. Dit soort huizen kan jij bereiken op basis van 3 factoren:

 • Jullie woning redelijk tot goed isoleren.
 • Het verbruik van energie onder controle krijgen.
 • De stroom die je verbruikt lokaal opwekken.

Het energieverbruik beperken is mogelijk door zuinige apparaten te kopen en dagelijks te focussen op jouw apparaten. Denk aan “meer truien en dekens gebruiken” en de warme kraan niet onnodig laten lopen. Het opwekken van energie gaat middels zonnepanelen, een zonne-boiler en natuurlijk een warmtepomp installatie. In de winter zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij je maatschappij. Alleen, als de zon schijnt kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de traditionele mono cv-ketel (zoals o.a. Intergas, Remeha, AWB, Vaillant of Nefit) uitgefaseerd. De klassieke verwarmingsketel mag je dan slechts omruilen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling is de opvolger van de CV. Overweeg jij de optie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de verschillende types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp benut de afgevoerde warme ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt geventileerd. Deze warmte komt bij de CV terecht. De ketel gebruikt de warmte voor het opwarmen van je huis en voor het efficiënt opwarmen van water. Technisch gezien een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een speciale buitenventilator) nuttigt warmte uit de buitenlucht. De warmte uit de lucht wordt geleidt naar een warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Het apparaat transformeert de koude lucht naar heet gebruikswater van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie profiteert van warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp verandert dit naar hogere temperatuur warmte voor de opwarming van je woning en kraanwater. De installatie kent 2 toepassingen: warmte in de herfst en winter, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Hegelsom vergt een hele investering. Goed om te weten, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp installatie. Deze installatie werkt samen met jouw huidige cv-ketel. Voordelig, en simpel te plaatsen. Tevens verminder jij het negatieve CO2 effect en bezuinig je op stroomkosten. De aanschafprijs varieert tussen de €4400 en €6800. Met behulp van de huidige ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Start nu ook met groene stroom in Radewijk afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Op dit moment tref je de groene abonnementen niet bij alle maatschappijen. Specifieke maatschappijen zoals Engie, Eneco, Qurrent, Greenchoice, Van de Bron, Pure Energie focussen hierop. Wanneer je jouw postcode invoert achterhaal je vandaag nog welke groene stroom aanbieders in Hegelsom voorhanden zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is kinderspel. Het stappenplan is: jullie huidige pakket beëindigen en nadien een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen op groene stroom behoeft geen aanpassingen aan de woning. Jullie aanstaande aanbieder handelt alles af.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven worden erg aanlokkelijk. Op dit moment zijn prijzen van groene energie Hegelsom flink lager dan de beginperiode. We zien meer en meer klanten die daarom neigen naar duurzaam geproduceerde energie. Door de groene energie checker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een impressie te geven van enkele energiepakketten tref je onderstaand vaak bestelde contracten. Opmerking: daartussen vind je ook enkele pakketten met grijze gas en stroom. D.m.v. de duurzame energie check detecteer je meteen welke abonnementen echt milieuvriendelijk zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Limburg

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie

Energieprijzen Hegelsom vergelijken Vergelijk de beste groene energieleveranciers en aanbiedingen voor gas en stroom.