Loading...

Groene stroom Offingawier Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt door middel van niet vervuilende, onuitputbare bronnen als wind, aardwarmte, waterkracht, bodemwarmte, zon. Meer daarover vind je via top-4 alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is significant duurzamer wanneer je het vergelijkt met grijze elektra dat wordt opgewekt aan de hand van fossiele brandstoffen zoals steenkool, aardolie of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Simpel overstappen? Het assortiment 100% groene energie uit Nederland wordt steeds beter. Dankzij onze groene energie check kun je à la minute alle groene energieleveranciers in Offingawier vergelijken. Kijk je ook uit naar een gasloze woning? Bekijk direct onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Offingawier en check de populaire ‘groene’ energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Steeds meer huizeneigenaren en ondernemers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op met behulp van zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Oriënteer jij je op een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten als je het vergelijkt met grijze stroom van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Indien je gaat voor hernieuwbare energie stimuleer je innovatie op het gebied van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is standaard nauwelijks duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Je eigen stroom weer terugleveren kan interessant zijn. In de volksmond heet dat ‘salderen’, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • Onze duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Offingawier

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Offingawier vergelijken (december 2022)? Open dan onze duurzame energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, geef een schatting van je verbruik en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. In de volgende stap detecteer je de beste groene energieleveranciers. Is groene energie duurder i.v.m. grijze energie? Dit is niet het geval! Aan de hand van subsidies vanuit de overheid en hoge welkomstbonussen is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom aantrekkelijker dan ooit. À la minute groene stroom in Offingawier vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (tarieven zijn afhankelijk van postcode in Friesland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (elektra & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Ga naar het menu “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Bijvoorbeeld windturbines of zonneparken.
 6. Kies of jij Nederlandse schone energie wil inkopen (je mag er dan op vertrouwen dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Klik op het pakket wat jullie geschikt vinden. Onder andere een goedkoop pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: Fenor kosten.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen als bijv. bodemwarmte, waterkracht, windenergie, aardwarmte, zonne-energie zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de invloed op broeikaseffect is nauwelijks aanwezig. Goed om te noemen, dit type alternatieve energie is onuitputtelijk. Dit in tegenstelling tot aardgas, kolen, aardolie, steenkool (vuile stroom). Het verbranden van de fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Streef jij naar een milieuvriendelijk Nederland? Ontdek dan de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Doenrade vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het CO-2 effect is minimaal. Switchen naar windenergie? Kies voor een maatschappij die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of schrijf je in voor een gezamenlijk windmolenproject als De Blauwe Reiger (Burgerbrug).

Zonne-energie Offingawier

Energie van de zon is een schone energiebron die nooit opraakt. Ervaar de kracht van zonnekracht, en installeer zonnepanelen en zonneboilers. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of markeer in onze groene energie vergelijker de optie “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa zorgt voor ruim 50% van de duurzame energie in Nederland. Energie vanuit biomassa wordt geproduceerd door het branden / vergissen van organische materialen als etensresten. Hier komt warmte uit voort. De herkomst van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), zo ontstaat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit nuttigen we voor het opwarmen van onze woning. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Ook populair is stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Súdwest-Fryslân.

groene-stroom-offingawier

Een energieneutrale woning in Offingawier rond december 2022

Door middel van deze pagina vind je handige uitleg over groene stroom Offingawier. De vraag is, waarom nog betaalde stroom gebruiken, terwijl jij ook zelf kan genereren. Een huis met een lage of geen energierekening markeren we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Offingawier zien we steeds meer. Dit soort huizen implementeer je door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jullie woning redelijk tot goed isoleren.
 • Het afnemen van energie zo laag mogelijk houden.
 • De energie die je verbruikt zelf opwekken.

De elektra consumptie stabiliseren is mogelijk door zuinige apparaten te kopen en actief te letten op je verbruik. Veel gehoord is “alleen wassen met volle wasmachine” en niet meer water gebruiken dan noodzakelijk bij het koken. Het genereren van stroom kan met zonnepanelen, een boiler en natuurlijk een warmtepomp (ketel). In het najaar en winter heb je wel stroom nodig van jullie energiebedrijf. Maar, in de zomer kun jij (energie) terugleveren (salderen). Uiteindelijk heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de oude en vertrouwde CV-ketel op gas (van bijv. AWB, Atag, Vaillant, Intergas of Nefit) niet meer toegestaan. De “oude” CV-ketel op gas kun je dan enkel vervangen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp is de opvolger van de CV. Ben jij ook bezig met de kwestie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de diverse modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp profiteert van energie uit ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt vervoerd. De warmte uit de lucht gaat rechtstreeks naar jouw CV. De HR-ketel past deze warmte toe voor het verwarmen van de woning en warm water (keuken / badkamer). Het is dus een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een soort van airco-installatie) haalt warmte uit de omgevingslucht. Deze warmte gaat naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Het apparaat transformeert de koude lucht naar heet gebruikswater van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp nuttigt energie uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het systeem transformeert dit naar praktische warmte voor de centrale verwarming van jullie huis en water om te gebruiken. Het apparaat heeft een dubbele functie: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Offingawier is kostbaar. Gelukkig, je kunt besparen: een hybride warmtepomp installatie. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met jouw huidige cv-ketel. Het is betaalbaar en probleemloos te installeren. Trouwens, ook verlagen jullie de CO-2 uitstoot en bezuinig je op de energierekening. De totaalprijs schommelt tussen €3100 tot +/- €6500. Met behulp van de interessante ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Wolsum afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Vandaag de dag kan dit niet bij alle aanbieders. Juist aanbieders als Eneco, Powerpeers, Qurrent, Pure Energie, Engie, Greenchoice focussen hierop. Door te adres te gebruiken ontdek jij gemakkelijk welke groene stroom aanbieders in Offingawier aanwezig zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is binnen een paar minuten geregeld. Wat je moet doen is: je huidige levering annulerenen vervolgens een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen naar groene stroom behoeft geen aanpassingen in de meterkast. Je nieuwe energieleverancier regelt het papierwerk.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn opvallend goed. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Offingawier een stuk lager wanneer je dit vergelijkt met jaren geleden. Er zijn steeds meer families die om deze reden oversluiten naar deze vorm van schone energie. Door de groene energievergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een voorbeeld te geven van enkele contracten vergelijk je in het overzicht hieronder toonaangevende contracten. Opmerking: daartussen vind je ook enkele aanbieders van grijze gas en stroom. Door onze groene energie check vind je onmiddellijk welke maatschappijen “schoon” zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 3 jaar vast
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast

Energieprijzen Offingawier vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energiemaatschappijen en kortingsacties voor stroom en gas.