Loading...

Groene stroom Anerveen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd met behulp van milieubewuste, toekomstbestendige bronnen als wind, aardwarmte, waterkracht, zon, biomassa. Spring voor meer info naar veel gebruikte alternatieve energiebronnen in oktober 2022. Het is een stuk schoner vergeleken met grijze elektriciteit dat wordt gegenereerd met fossiele brandstoffen als bijv. aardgas, aardolie of steenkool. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Simpel overstappen? Het aantal aanbieders van Hollandse groene energie is enorm toegenomen. Middels de groene stroom vergelijker kan je rap alle groene energieleveranciers in Anerveen vergelijken. Streef jij naar geen gasververbruik meer? Spring dan direct naar het stappenplan voor energieneutraal wonen in Anerveen of bekijk de actuele milieuvriendelijke energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Verrassend veel huishoudens en ondernemingen switchen naar een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom dankzij zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Denk jij na over de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten ten opzichte van grijze elektriciteit van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Zodra jij kiest voor hernieuwbare energie motiveer je de aanmaak van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is meestal niet duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Reststroom terugleveren aan het net is zeer lucratief. We hebben het dan over salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Anerveen

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Anerveen vergelijken (oktober 2022)? Start met onze duurzame energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Nadien ontdek je de beste groene leveranciers. Is groene stroom / energie hoger geprijsd i.v.m. grijze energie? Dit valt reuze mee! Door subsidieregelingen en interessante welkomstpremies en acties is het overstappen naar duurzame energie zeer interessant. Probleemloos groene stroom in Anerveen vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen schommelen per woongebied in Overijssel).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en stroom).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Selecteer het menu “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. windturbines of zonne-energie.
 6. Denk na of jij schone energie uit Nederland wilt (je mag er dan op vertrouwen dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Selecteer het abonnement wat jullie geschikt vinden. Bijvoorbeeld het meest betaalbare energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: goedkope tarieven E.ON.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld bodem, bio, aarde, zon, water vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en het effect van CO-2 is minimaal. Het leukste is, deze alternatieve energie is onuitputtelijk. Totaal niet te vergelijken met petroleum, aardolie, steenkool, kolen (grijze elektriciteit). Het gebruik van de fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Kiezen jullie ook voor een schonere wereld? Ontdek dan de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in oktober 2022. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Offingawier vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. De CO-2 uitstoot kan zo enorm gereduceerd worden. Gebruik maken van windenergie? Selecteer een aanbieder met groene stroom van de wind. Of schrijf je in voor een winddeel van een windmolen als De Witte Juffer (Culemborg).

Zonne-energie Anerveen

Zonnestroom is een duurzame bron die nooit opraakt. Ervaar de kracht van energie van de zon, en bestel boilers en zonnepanelen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of selecteer in de vergelijkingstool de filter “zonne-energie”.

Biomassa

Biomassa-energie zorgt voor ruim 50% van de actuele leverbare duurzame energie. Energie uit biomassa ontstaat door het branden / vergissen van organische natuur resten zoals akkerbouw afval. Dit produceert warmte. De afkomst van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, dit heet bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit wenden we aan voor verwarming + warm tapwater. Dit kan je doen met een warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Hardenberg.

groene-stroom-anerveen

Een energieneutrale woning in Anerveen rond oktober 2022

Op deze webpagina ontdek je praktische informatie over groene stroom Anerveen. Alleen, waarom stroom afnemen, terwijl jij ook zelf stroom kan opwekken? Een woonhuis met een lage of geen energierekening beschrijven we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Anerveen zien we steeds meer. Deze woningen bewerkstellig je op de volgende manier:

 • Je woning zo goed mogelijk isoleren.
 • Het verbruik van energie minimaliseren.
 • De vereiste energie zelf opwekken.

Het energieverbruik laag houden is mogelijk door energiezuinige apparaten te gebruiken, en dagelijks te focussen op jouw apparaten. Dan kun je denken aan “niet alle radiatoren open zetten” en sloffen dragen in huis. Het zelf opwekken van stroom is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een boiler en natuurlijk een warmtepomp. Met zeer lage buitentemperaturen zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij het energie-aanbieder. Niettemin, als jullie meer opwekken dan je gebruikt kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de oude en vertrouwde CV-ketel op gas (van bijv. Remeha, AWB, Vaillant, Atag of Intergas) niet langer toegestaan. De “gewone” gasgestookte ketel mag je dan alleen inwisselen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem is de opvolger van de CV. Zit je eraan te denken: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de diverse type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp haalt energie uit ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt geventileerd. De warmte die hieruit ontstaat gaat rechtstreeks naar jouw CV. Je ketel verwerkt deze warmte voor de centrale verwarming en warm water dat je kunt gebruiken. Een typisch voorbeeld van een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een soort airco) profiteert van warmte uit de lucht. De onttrokken warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp in de woning. De warmtepomp zet de koude lucht om in naar warm water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem profiteert van warmte uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. De warmtepomp zet dit om naar naar toepasbare warmte voor het verwarmen van je huis en gebruikswater. Het systeem kan twee dingen doen: verwarming in de koude maanden, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Anerveen kan veel geld kosten. Maar, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp installatie. Dit systeem sluit je aan op de gasgestookte ketel. De investering is relatief klein, en zonder problemen te plaatsen. Trouwens, ook reduceer je de uitstoot van CO2 en bezuinig je op de energiekosten. De investering ligt zo tussen de €2700 t/m €7000. Via de aantrekkelijk ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Hoornaar afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Tegenwoordig vind je de groene contracten niet bij alle aanbieders. Specifieke partijen zoals Engie, Powerpeers, Eneco, Van de Bron, Pure Energie, Qurrent focussen hierop. Wanneer je jouw postcode invoert detecteer jij probleemloos welke groene stroom aanbieders in Anerveen aanwezig zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is niet ingewikkeld. De bedoeling is: je actuele levering opzeggen en daarna een groen energiecontract afsluiten. Overstappen naar groene stroom vereist geen verdere actie van jou kant. Jouw toekomstige energiemaatschappij handelt alles af.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn best uitnodigend. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Anerveen een stuk lager als je het afzet tegen de beginperiode. Er zijn veel klanten die mede hierdoor oversluiten naar dit milieuvriendelijke alternatief. Door de groene energievergelijker reken je ’t zelf uit.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een impressie te geven van huidige pakketten vergelijk je bijgaand de meest populaire pakketten. Info: daartussen vind je ook enkele aanbieders van grijze gas en stroom. Door middel van onze groene energie check vind je snel welke leveranciers “groen” zijn.

Populaire contracten in de provincie Overijssel

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 5 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 1 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas 1 jaar Vast Actie

Energieprijzen Anerveen vergelijken Vergelijk de beste groene energie-aanbieders en kortingsacties voor stroom en gas.