Loading...

Groene stroom Goor Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd op basis van milieubewuste, onuitputbare bronnen als biomassa, bodemwarmte, aardwarmte, zon, waterkracht. Spring voor meer info naar top-4 alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is aanmerkelijk toekomstbestendiger in vergelijking met grijze stroom dat wordt gecreëerd met behulp van fossiele brandstoffen als bijv. aardgas, steenkool of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Direct overstappen? Het aantal aanbieders van groene Nederlandse energie groeit snel. Dankzij de duurzame energie checker kan je direct alle groene energieleveranciers in Goor vergelijken. Wil jij ook een gasloze woning? Bekijk direct het stappenplan voor energieneutraal wonen in Goor en check de recente ‘groene’ energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Meer en meer huishoudens en ZZP’ers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend via zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Overweeg jij de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten als je het vergelijkt met grijze elektriciteit van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Als je overstapt naar hernieuwbare energie bevorder je de ontwikkeling van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is meestal verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze elektra.
 • Reststroom terugleveren is zeer lucratief. We hebben het dan over salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Goor

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Goor vergelijken (december 2022)? Open dan onze groene energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Daarna check je de best matchende groene stroom maatschappijen. Is groene energie kostbaarder i.v.m. reguliere stroom? Dat hoeft niet zo te zijn! Door subsidies en interessante welkomstpremies is overstappen naar groene energie aantrekkelijker dan ooit. Simpel groene stroom in Goor vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen van elektra variëren per woonplaats in Overijssel).
 2. Vul het geschatte verbruik in (gas en stroom).
 3. Heb je zonnepanelen? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Check het menu “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Bijvoorbeeld windturbines of zonneparken.
 6. Kies of jij schone energie wenst van eigen bodem (je weet dan zeker dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Ga voor het contract wat je interessant vindt. Ga voor het voordeligste pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: oversluiten Vattenfall.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld bodem, zon, aarde, wind, water vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en ook de schadelijke CO-2 uitstoot is minimaal. Daarbij komt, de genoemde alternatieve energie is onuitputtelijk. Dat is wel wat anders dan aardolie, aardgas, petroleum, kolen (vuile elektra). Het verbranden van onze fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Streef jij naar een beter milieu? Bekijk dan alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Velserbroek vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het CO-2 effect is tot 100 keer lager. Gebruik maken van windenergie? Ga voor een energieaanbieder die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Een alternatief is een collectieve windmolen zoals De Ranke Zwaan (Culemborg).

Zonne-energie Goor

Energie van de zon is een duurzame bron waar we in de toekomst van profiteren. Ontdek zelf de voordelen van de mogelijkheden van onze zon, en investeer in zonneboilers en zonnecellen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of kies in onze groene energie vergelijker de variant “zonne-energie”.

Biomassa

Energie uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van de duurzame energie in Nederland. Stroom uit biomassa kent z’n oorsprong in het branden / vergissen van organische natuur resten zoals etensresten. Het restproduct hiervan is warmte. De herkomst van biomassa is vaak onduidelijk. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, we noemen dat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit zetten we in voor verwarming + warm tapwater. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Hof van Twente.

groene-stroom-goor

Een energieneutrale woning in Goor rond december 2022

Met behulp van deze pagina lees je praktische details over groene stroom Goor. De vraag is, waarom nog elektriciteit inkopen, als je ook zelf stroom kan opwekken? Een woonhuis met nauwelijks tot geen energienota betitelen we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Goor wint aan interesse. Zo’n woning verwezenlijk jij door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jullie woning redelijk tot goed isoleren.
 • Energieverbruik minimaliseren.
 • De benodigde energiezelfstandig producten.

Het verbruik van elektra minimaliseren bereik je door A++ apparaten aan te schaffen, en dagelijks te focussen op jullie gebruik. Denk aan “gebruik niet de standby modus” en let goed op het energieverbruik als je een (nieuwe) koelkast koopt. De productie van energie gaat middels zonnepanelen, een (zonne) boiler of uiteraard een warmtepompsysteem. In koude periodes heb je wel stroom nodig van het energiebedrijf. Intussen, wanneer je overhoud lever je stroom terug (salderen). Over een jaar gemeten spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de welbekende hr-ketel (Intergas, AWB, Nefit, Atag of Vaillant) niet langer toegestaan. De “gewone” cv-ketel mag je dan uitsluitend vervangen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride opstelling is de opvolger van de CV. Is het een optie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan onderstaande installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp benut de warmte uit de afvoer-ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt afgevoerd. De gewonnen warmte komt bij de CV terecht. De gasketel gebruikt deze energie voor het verwarmen van de woning en voor warm tapwater. Dit noemen we ook een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een speciale buitenventilator) haalt energie uit omgevingslucht. De onttrokken warmte wordt geleidt naar een warmtepomp in de woning. Dit systeem transformeert de buitenlucht naar verwarmingswater rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie neemt energie uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. De installatie transformeert dit naar toepasbare warmte voor de vloerverwarming van jullie huis en gebruikswater. Deze setup heeft 2 functies: een warm huis in de winter, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Goor is kostbaar. Goed nieuws, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp systeem. Een combinatie van een warmtepomp met de HR-ketel. Het is betaalbaar en simpel te plaatsen. Verder beperk je de uitstoot van CO2 en besparen jullie op maandelijkse energielasten. De prijs ligt in de range tussen de €2700 tot €6500. Via de huidige ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Opeinde afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Tegenwoordig vind je de groene contracten niet bij alle bedrijven. Specifieke aanbieders zoals Engie, Qurrent, Eneco, Pure Energie, Powerpeers, Van de Bron focussen hierop. Op basis van je postcode zie jij à la minute welke groene stroom aanbieders in Goor beschikbaar zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is binnen een paar minuten geregeld. Het stappenplan is: je actuele verbintenis opzeggen en hierna een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen op groene stroom vraagt niet om complexe acties. Jullie volgende aanbieder handelt alles af.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn erg aanlokkelijk. Momenteel zijn prijzen van groene energie Goor aantrekkelijker als je het afzet tegen jaren geleden. Er zijn behoorlijk wat klanten die hierom overstappen naar duurzaam geproduceerde energie. Middels onze “groene” vergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een idee te geven van verschillende energiecontracten bekijk je onderstaand toonaangevende energiepakketten. Update: je vind daarbij ook diverse contracten op basis van grijze gas en stroom. Aan de hand van de duurzame energie check detecteer je nu welke aanbieders duurzaam en schoon zijn.

Huidige contracten in de provincie Overijssel

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 1 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 5 jaar
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 3 Jaar Vast

Energieprijzen Goor vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energiemaatschappijen en deals voor gas en elektra.