Loading...

Groene stroom Wijk bij Duurstede Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt met behulp van reine, toekomstbestendige bronnen als biomassa, aardwarmte, bodemwarmte, zon, wind. Spring voor meer info naar populaire alternatieve energiebronnen in juli 2024. Dit is beduidend milieuvriendelijker in vergelijking met grijze stroom dat wordt gegenereerd met behulp van fossiele brandstoffen zoals o.a. steenkool, aardolie of aardgas. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Simpel overstappen? Het aanbod met echte groene energie begint steeds serieuzer te worden. Aan de hand van de duurzame energie check kunnen jullie moeiteloos alle groene energieleveranciers in Wijk bij Duurstede vergelijken. Streven jullie ook naar een gasloze woning? Zie ook de details aangaande energieneutraal wonen in Wijk bij Duurstede of bekijk de huidige ‘groene’ energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Verrassend veel families en ondernemingen switchen naar een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom met behulp van zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Overweeg jij een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen wanneer met dit legt naast grijze elektriciteit van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Wanneer je de keuze maakt voor hernieuwbare energie motiveer je de ontwikkeling van groene energie.
 • Groene elektriciteit is in de regel amper duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren is een optie. Dit heet salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • Duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Wijk bij Duurstede

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Wijk bij Duurstede vergelijken (juli 2024)? Gebruik onze groene energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Daarna vergelijk je alle beschikbare groene bedrijven. Is groene energie duurder dan grijze stroom? Dit valt reuze mee! Aan de hand van subsidies voor duurzame energie en interessante cash-back acties is switchen naar duurzame stroom zeer interessant. À la minute groene stroom in Wijk bij Duurstede vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Voer je woonplaats in (de actuele tarieven zijn weer anders per woongebied in Utrecht).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en stroom).
 3. Heb je zonnepanelen? Breng dat in mindering.
 4. Gebruik het menu “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Bijv. specifiek stroom van Nederlandse windparken of zonnestroom uit NL.
 6. Beslis of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (jij mag er van vanuit gaan dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Klik op het contract wat je interessant vindt. Bijvoorbeeld het goedkoopste energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: abonnement bij Engie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen zoals aarde, water, bodem, bio, wind zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de uitstoot van CO2 zijn amper meetbaar. En wat je niet mag vergeten, deze vorm van alternatieve energie is niet uitputbaar. Dat is een ander verhaal dan petroleum, aardolie, steenkool, kolen (vuile energie). De verbranding van onze fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Wil jij ook een beter milieu? Ontdek dan de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in juli 2024. Mensen zochten ook naar: groene energie Margraten vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het effect van CO-2 blijft zeer beperkt. Switchen naar windenergie? Switch naar een energiemaatschappij die Hollandse windstroom aanbiedt. Of schrijf je in voor een winddeel van bijvoorbeeld De Jonge Held (Delfzijl).

Zonne-energie Wijk bij Duurstede

Onze zon is een vorm van hernieuwbare energie die onuitputtelijk is. Ontdek zelf de voordelen van zonne energie, en investeer in zonnepanelen en zonneboilers. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of selecteer in onze groene energie vergelijker de variant “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa-energie beslaat meer dan de helft van de huidige voorradige duurzame energie. Energie vanuit biomassa wordt geproduceerd door het branden / vergissen van organische natuur resten zoals tuinbouwafval. Hiermee genereert men warmte. De samenstelling van biomassa is ontransparant. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, dit is in feite bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit wenden we aan voor het opwarmen van onze woning. Dit kan je doen met een warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: een combinatie van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Wijk bij Duurstede.

groene-stroom-wijk-bij-duurstede

Een energieneutrale woning in Wijk bij Duurstede rond juli 2024

Via deze webpagina vergelijk je praktische uitleg over groene stroom Wijk bij Duurstede. Echter, waarom zou ik betaalde stroom gebruiken, als je ook zelf kan genereren. Een huis met een lage of geen energierekening classificeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Wijk bij Duurstede wil natuurlijk iedereen. Een huis als dit verwezenlijk jij door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jullie woning uitrusten met een goede isolatie.
 • Gas en stroom gebruik reduceren.
 • De energie die je consumeert met eigen materiaal genereren.

De stroomconsumptie minimaliseren is mogelijk door te kiezen voor producten met A++ label en bewust bezig te zijn met jouw apparaten. O.a. “kouder douchen” en zoveel mogelijk dubbel glas. Het zelf opwekken van stroom doe je met zonnecellen, een (duurzame) boiler of een warmtepomp installatie. Met zeer lage buitentemperaturen heb je wel stroom nodig van jouw maatschappij. Niettemin, in de zomer kan je stroom terugleveren (salderen). Onder aan de streep kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de oude en vertrouwde cv-ketel (van Intergas, Remeha, Vaillant, Nefit of AWB) uitgesloten. De “oude” gasgestookte ketel mag je dan enkel omwisselen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride oplossing is de opvolger van de CV. Ben jij ook bezig met de kwestie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de diverse types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp profiteert van (warmte) ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt gestuurd. De warmte uit de lucht wordt geleid naar de cv-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor verwarming (vloer / radiator) en heet tapwater (douche/bad). Eigenlijk een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een soort van airco-installatie) neemt warmte uit de lucht buiten. De warmte uit de lucht wordt vervoerd naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. Het systeem transformeert de buitenlucht naar heet gebruikswater van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie onttrekt energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. De installatie zet dit om naar naar hogere temperatuur warmte voor de centrale verwarming van jullie huis en water om te gebruiken. Het apparaat kent 2 toepassingen: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Wijk bij Duurstede kan duur uitvallen. Gelukkig, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp. Dit systeem sluit je aan op jullie gas-ketel. Het is betaalbaar en zonder moeite te installeren. Trouwens, ook minimaliseer jij het negatieve CO2 effect en besparen jullie op de energierekening. De kostprijs ligt tussen de €3600 en €6900. Via de aantrekkelijk ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Nu ook online: groene stroom in Goor afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Hedendaags is dat geen optie bij alle bedrijven. Vooral maatschappijen zoals Greenchoice, Pure Energie, Van de Bron, Eneco, Qurrent, Engie verzorgen dit voor je. Via jullie adresgegevens spot jij ogenblikkelijk welke groene stroom aanbieders in Wijk bij Duurstede aanwezig zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is zeer eenvoudig. De bedoeling is: je actuele abonnement opzeggen en aansluitend een groen energiecontract afsluiten. Naar groene stroom overstappen vergt geen aanpassingen in de meterkast. De toekomstige aanbieder regelt alles.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn best goed. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Wijk bij Duurstede een stuk lager als je het afzet tegen een paar jaar terug. We horen van veel klanten op basis daarvan voorkeur hebben voor dit milieuvriendelijke alternatief. Door onze groene energie vergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een gevoel te geven van beschikbare pakketten bekijk je hieronder vaak bestelde pakketten. Let op: je vind daarbij ook diverse contracten op basis van grijze gas en stroom. D.m.v. de groene stroom vergelijker ontdek je probleemloos welke aanbieders “groen” zijn.

Populaire contracten in de provincie Utrecht

 • Eneco – HollandseWind en EcoGas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 5 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 3 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar
 • Nederlandse Energie Maatschappij – Modelcontract Groene Stroom en Gas

Energieprijzen Wijk bij Duurstede vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energieleveranciers en welkomstacties voor elektriciteit en gas.