Loading...

Groene stroom Abbenbroek Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt door middel van milieubewuste, stabiele bronnen als zon, biomassa, aardwarmte, bodemwarmte, waterkracht. Lees ook het kopje over populaire alternatieve energiebronnen in september 2022. Vele malen duurzamer dan grijze stroom dat wordt voortgebracht middels fossiele brandstoffen als aardgas, steenkool of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Vandaag nog overstappen? Het aanbod met 100% groene energie uit Nederland wordt steeds beter. Geholpen door onze groene energie check kun jij vlug alle groene energieleveranciers in Abbenbroek vergelijken. Streef jij naar gasvrij wonen? Raadpleeg hiervoor het stukje over energieneutraal wonen in Abbenbroek of doorzoek de huidige ‘groene’ energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Steeds meer huishoudens en ondernemingen switchen naar een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom middels zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Ben jij bezig met de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten in verhouding tot grijze elektriciteit van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het maken van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Op het moment dat je overstapt naar hernieuwbare energie bevorder je de productie van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is standaard net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze “vuile” stroom.
 • Reststroom terugleveren is zeer lucratief. We noemen dat salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Abbenbroek

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Abbenbroek vergelijken (september 2022)? Open dan onze duurzame energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), geef een schatting van je verbruik en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Nadien bekijk je de best matchende groene energiemaatschappijen. Is groene stroom / energie hoger geprijsd i.v.m. reguliere stroom? Dit valt reuze mee! Aan de hand van subsidies voor groene stroom en interessante welkomstpremies is switchen naar duurzame stroom aantrekkelijker dan ooit. Nu groene stroom in Abbenbroek vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen van elektra verschillen per woonplaats in Zuid-Holland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (elektriciteit & gas).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Verreken dit dan direct.
 4. Check de optie “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. windturbines of zonnestroom uit NL.
 6. Kies bewust of je schone energie wenst van eigen bodem (jij mag er van vanuit gaan dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Kies het voorstel met de beste voorwaarden. Onder andere een goedkoop contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: gas van Stedin.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. zonne-energie, aardwarmte, bodemwarmte, biomassa, waterkracht zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de invloed op broeikaseffect wordt flink gereduceerd. Daarnaast, alternatieve energie is niet uitputbaar. Heel anders i.v.m. kolen, aardolie, steenkool, aardgas (grijze energie). De verbranding van de fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Zet jij je in voor een milieuvriendelijk Nederland? Doorzoek dan de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in september 2022. Zoek ook naar groene energie Nijeveen vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op op een hele verantwoorde manier. Het CO-2 effect is tot 100 keer lager. Overstappen naar windenergie? Switch naar een leverancier die Hollandse windstroom aanbiedt. Of participeer in een winddeel van een windmolen als De Trouwe Wachter (Burgerbrug).

Zonne-energie Abbenbroek

De zon is het type energie die onuitputtelijk is. Profiteer zelf van energie van de zon, en investeer in zonneboilers of panelen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of markeer in onze groene energie vergelijker de duurzame “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa-energie beslaat meer dan de helft van de duurzame energie in Nederland. Energie uit biomassa wordt geproduceerd door vergissing en vergassing van organische materialen als tuinbouwafval. Hiermee genereert men warmte. De oorsprong van de biomassa kan ontraceerbaar zijn. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), dit is in feite bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit wenden we aan voor het opwarmen van onze woning. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Soms is ook stadswarmte een optie: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Bernisse.

groene-stroom-abbenbroek

Een energieneutrale woning in Abbenbroek rond september 2022

Met deze website detecteer je belangrijke informatie over groene stroom Abbenbroek. Alleen, hoezo stroom afnemen, wanneer men ook zelf kan genereren. Een huis met een bescheiden of geen energielasten typeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Abbenbroek wint aan interesse. Dit soort huizen bewerkstellig je op basis van 3 factoren:

 • Jouw appartement zo goed mogelijk isoleren.
 • De energiebehoefte zo laag mogelijk houden.
 • De benodigde energieopwekking middels panelen.

De stroomconsumptie verlagen bereik je door A++ apparaten aan te schaffen, en actief te letten op jouw apparaten. Bijvoorbeeld “wassen op 30 graden” en laad elektrische apparaten niet langer op dan noodzakelijk. Het opwekken van energie kan met zonnepanelen, een (duurzame) boiler of een warmtepomp installatie. Met zeer lage buitentemperaturen zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij jouw energiebedrijf. Evengoed, als je te veel opwekt kun jij (energie) terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de “oude” mono cv-ketel (zoals o.a. Remeha, Vaillant, Nefit, Atag of Intergas) niet langer toegestaan. De welbekende gasgestookte ketel mag je dan enkel omruilen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride oplossing worden veel toegepast. Overweeg jij de optie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in onderstaande installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron de warmte uit de afvoer-ventilatielucht net voor het naar buiten wordt geventileerd. De gewonnen warmte komt bij de CV terecht. De gasketel gebruikt deze energie voor het verwarmen van de woning en warm water (keuken / badkamer). Oftewel: een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een speciale buitenventilator) nuttigt energie uit de lucht buiten. De onttrokken warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Het apparaat verandert de koude buitenlucht naar heet gebruikswater rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp neemt warmte uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. De installatie verwerkt dit naar bruikbare warmte voor de opwarming van jullie woning en douchewater. Het product heeft een dubbele functie: verwarmen in de winter, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Abbenbroek is kostbaar. Echter, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp. De warmtepomp wordt aangesloten op de gasgestookte ketel. Het is betaalbaar en probleemloos te plaatsen. Daarnaast reduceer je het negatieve CO2 effect en bespaar jij op maandelijkse energielasten. De inkoopprijs varieert tussen €2700 t/m €6600. Mede door de aantrekkelijk ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Hilaard afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Hedendaags is dit niet mogelijk bij alle leveranciers. Vooral aanbieders als Van de Bron, Eneco, Qurrent, Pure Energie, Greenchoice, Engie zijn hierin gespecialiseerd. Wanneer je jouw postcode invoert achterhaal jij moeiteloos welke groene stroom aanbieders in Abbenbroek aanwezig zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is makkelijker dan je denkt. De bedoeling is: het huidige levering opzeggen en daarna een groene leverancier kiezen. Naar groene stroom overstappen benodigt geen verdere actie van jou kant. Je nieuwe aanbieder zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeker aanlokkelijk. Hedendaags zijn prijzen van groene energie Abbenbroek een stuk lager dan de introductieprijs. Er zijn veel consumenten die mede hierdoor overstappen naar dit milieuvriendelijke alternatief. Met behulp van de groene energie checker check je ’t verschil met grijze stroom.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een idee te geven van huidige abonnementen bekijk je in het overzicht hieronder vaak bestelde abonnementen. Update: je vind daarbij ook diverse pakketten met grijze gas en stroom. Geholpen door onze groene stroom checker vergelijk je simpelweg welke maatschappijen milieuvriendelijk zijn.

Populaire contracten in de provincie Zuid-Holland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas 1 jaar Vast Actie

Energieprijzen Abbenbroek vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energiemaatschappijen en aanbiedingen voor elektriciteit en gas.