Loading...

Groene stroom Nijeveen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op door middel van milieuvriendelijke, duurzame bronnen zoals biomassa, waterkracht, wind, bodemwarmte, zon. Of lees direct meer over erkende alternatieve energiebronnen in september 2022. Vele malen milieuvriendelijker als je het afzet tegen grijze elektra dat wordt voortgebracht aan de hand van fossiele brandstoffen als aardolie, aardgas of steenkool. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Snel overstappen? Het aantal leveranciers van groene energie van Nederlandse bodem wordt alsmaar beter. Op basis van onze groene energie check kun je zonder problemen alle groene energieleveranciers in Nijeveen vergelijken. Kijk je ook uit naar 0 op de meter? Bekijk hiervoor onze informatie over energieneutraal wonen in Nijeveen of bekijk de populaire milieuvriendelijke energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Meer en meer gezinnen en ondernemers switchen naar een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom via zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Interesse in een pakket met schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas in verhouding tot grijze energie van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het genereren van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Indien je kiest voor hernieuwbare energie draag je bij aan de productie van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is normaal verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze elektra.
 • Reststroom terugleveren aan het net is een optie. We spreken hier over “salderen”, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • Duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Nijeveen

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Nijeveen vergelijken (september 2022)? Gebruik onze energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Verder vind je de meest relevante groene energiebedrijven. Is groene energie kostbaarder i.v.m. grijze elektra? Dit is niet het geval! Mede door subsidies vanuit de overheid en forse welkomstbonussen is overstappen naar groene energie een goed idee. À la minute groene stroom in Nijeveen vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen van groene stroom verschillen per postcode in Drenthe).
 2. Voer je verwachte gebruik in (elektra & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Ga naar het menu “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Bijv. specifiek stroom van windmolens uit NL of zonne-energie.
 6. Selecteer of je schone energie uit Nederland wilt (je weet dan zeker dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Maak een keuze voor het voorstel dat bij jou past. Maak een keuze voor een goedkoop pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: Coteq Netbeheer prijzen.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen als onder andere water, bodem, bio, wind, zon zijn niet zo luchtvervuilend en de CO-2 uitstoot is nauwelijks aanwezig. Het leukste is, deze alternatieve energie is onuitputtelijk. Dat is een ander verhaal dan kolen, petroleum, aardgas, aardolie (grijze elektra). Het gebruik van deze fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Wil jij ook een prettig leefklimaat? Check snel de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in september 2022. Zoek ook naar groene energie De Westereen vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder de lucht te vervuilen. Het broeikaseffect kan zo enorm gereduceerd worden. Switchen naar windenergie? Switch naar een energiemaatschappij met groene windstroom. Een alternatief is een gezamenlijk windmolenproject als De Witte Juffer (Culemborg).

Zonne-energie Nijeveen

De zon is een duurzame bron die onuitputtelijk is. Profiteer zelf van zonnekracht, en kies voor boilers en zonnepanelen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of kies in onze groene stroom checker de duurzame “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa beslaat meer dan de helft van de huidige voorradige duurzame energie. Stroom uit biomassa kent z’n oorsprong in het branden / vergissen van organische stoffen als mest en maïs. Dit produceert warmte. De afkomst van biomassa is ontransparant. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), zo ontstaat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit passen we toe voor het opwarmen van onze woning. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Meppel.

groene-stroom-nijeveen

Een energieneutrale woning in Nijeveen rond september 2022

Met onze website vergelijk je nuttige informatie over groene stroom Nijeveen. Maar, waarom nog een stroomcontract afsluiten, als je ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woning met een nihile of geen energienota classificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Nijeveen wordt steeds populairder. Een huis als dit bereiken jullie door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jullie woning voorzien van goede isolatie.
 • De energieconsumptie minimaliseren.
 • De energie die je verbruikt zelf opwekken.

De consumptie van elektriciteit beperken doe je door te letten op het A++ label en dagelijks te focussen op jouw apparaten. Voorbeelden zijn “een programmeerbare thermostaat” en zo min mogelijk een elektrische kachel gebruiken. Zelfstandig energie-opwekken is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een zonne-boiler en steeds vaker met een warmtepomp (ketel). In koude periodes heb je wel stroom nodig van jouw maatschappij. Aan de andere kant, in de warmte maanden kun jij (energie) terugleveren (salderen). Onder aan de streep realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de welbekende gasgestookte ketel (zoals AWB, Intergas, Atag, Remeha of Nefit) uitgesloten. De welbekende mono cv-ketel mag je dan enkel inruilen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride opstelling worden veel toegepast. Overweeg jij de optie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker het lijstje hieronder met de soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp haalt warmte uit de ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt geventileerd. De energie die dat genereert gaat naar je cv-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor de centrale verwarming en warm water (keuken / badkamer). Het is dus een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een speciale buitenventilator) nuttigt energie uit omgevingslucht. De opgevangen warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp binnen in huis. De warmtepomp zet de koude lucht om in naar warm water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem nuttigt warmte uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. De installatie zet dit om naar naar hogere temperatuur warmte voor het aansturen van de verwarming van jouw huis en gebruikswater. Het systeem heeft een dubbele functie: verwarming in de koude maanden, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Nijeveen vergt een hele investering. Echter, je kunt besparen: een hybride warmtepomp systeem. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de op gas draaiende ketel. Goedkoop, en zonder moeite te plaatsen. Daarbij minimaliseer jij de CO-2 uitstoot en bezuinig je op kosten van energie. De prijs ligt zo tussen de €3900 t/m €7200. Via de toepasbare ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Wijk bij Duurstede afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Momenteel is dat geen optie bij alle maatschappijen. Specifieke partijen zoals Van de Bron, Eneco, Engie, Greenchoice, Pure Energie, Powerpeers maken dit mogelijk. Op basis van je postcode detecteer je probleemloos welke groene stroom aanbieders in Nijeveen operationeel zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is niet ingewikkeld. De bedoeling is: je lopende verbintenis opzeggen en aansluitend een groene leverancier kiezen. Op groene stroom overstappen vergt geen complexe acties. De nieuwe leverancier regelt het papierwerk.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeer uitnodigend. Vandaag de dag zijn de prijzen van groene energie Nijeveen een stuk lager als je het afzet tegen enkele jaren geleden. Er zijn steeds meer gezinnen die daarom switchen naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Dankzij onze “groene” vergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een impressie te geven van beschikbare contracten bekijk je onderstaand vaak bestelde contracten. Aantekening: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook pakketten met grijze gas en stroom. Geholpen door de duurzame energie check detecteer je eenvoudig welke van deze contracten milieuvriendelijk zijn.

Geldige contracten in de provincie Drenthe

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast

Energieprijzen Nijeveen vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energiemaatschappijen en aanbiedingen voor stroom en gas.