Loading...

Groene stroom Beutenaken Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we met schone, onuitputbare bronnen als bodemwarmte, aardwarmte, wind, zon, biomassa. Lees ook het kopje over veel gebruikte alternatieve energiebronnen in december 2022. Vele malen duurzamer als je het afzet tegen grijze stroom dat wordt gegenereerd met behulp van fossiele brandstoffen als steenkool, aardolie of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Nu overstappen? Het aantal aanbieders van echte groene energie wordt alsmaar beter. Door de groene stroom vergelijker kunnen jullie eenvoudig alle groene energieleveranciers in Beutenaken vergelijken. Is jouw doel ook gasvrij wonen? Zie ook het stappenplan voor energieneutraal wonen in Beutenaken en check de populaire milieuvriendelijke energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Steeds meer mensen en ZZP’ers switchen naar een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend door zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Overweeg jij een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten wanneer met dit legt naast grijze elektriciteit van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het genereren van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Wanneer je gaat voor hernieuwbare energie bevorder je verdere uitbreiding van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is normaal niet duurder dan grijze energie.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren kan natuurlijk ook. Dit heet salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • Duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Beutenaken

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Beutenaken vergelijken (december 2022)? Start met onze groene energievergelijker! Voer jouw gegevens in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Vervolgens bekijk je de relevante groene energiemaatschappijen. Is groene stroom prijziger dan normale stroom? Dit is niet het geval! Door subsidies en interessante welkomstbonussen is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom helemaal niet zo gek. À la minute groene stroom in Beutenaken vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (tarieven verschillen per regio in Limburg).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (gas en stroom).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Breng dat in mindering.
 4. Ga naar het menu “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Je kunt denken aan Nederlandse windparken of zonneparken.
 6. Denk na of jij de schone energie uit Nederland wil afnemen (je weet dan zeker dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Kies het abonnement met de beste voorwaarden. Dat kan zijn het meest aantrekkelijk geprijsde energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: overstapbonus HVC.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen als bijv. wind, aarde, bio, zon, bodem veroorzaken geen luchtvervuiling en de CO-2 uitstoot is nauwelijks aanwezig. Daarnaast, alternatieve energie raakt nooit op. Totaal niet te vergelijken met kolen, aardgas, steenkool, petroleum (vuile energie). Het gebruik van fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Kiezen jullie ook voor een milieuvriendelijk Nederland? Ontdek dan de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Lees nu verder over groene energie Overberg vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Uitstoot van CO-2 blijft zeer beperkt. Interesse in windenergie? Ga voor een maatschappij die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of neem een aandeel in een wind-energieproject (collectief) als Het Rode Hert (Culemborg).

Zonne-energie Beutenaken

Onze zon is een duurzame bron die altijd aanwezig is. Ontdek zelf de voordelen van zonnekracht, en ga voor boilers en zonnepanelen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of markeer in de groene stroom vergelijker de filter “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa zorgt voor ruim 50% van de huidige voorradige duurzame energie. Energie vanuit biomassa wordt geproduceerd door het branden / vergissen van organische natuur resten zoals hout en gft-afval. Het restproduct hiervan is warmte. De afkomst van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), dit heet bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit zetten we in voor het verwarmen van woningen. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Ook is er zoiets als stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Gulpen-Wittem.

groene-stroom-beutenaken

Een energieneutrale woning in Beutenaken rond december 2022

Op basis van deze pagina detecteer je handige info over groene stroom Beutenaken. Interessant, waarom nog betalen voor stroom, als je ook zelf stroom kan opwekken? Een woning met een verwaarloosbare of geen energierekening noemen we een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Beutenaken zien we steeds meer. Dit soort huizen realiseren jullie aan de hand van drie aspecten:

 • Je appartement voorzien van goede isolatie.
 • De energiebehoefte zo laag mogelijk houden.
 • De benodigde energiemet eigen materiaal genereren.

De consumptie van elektriciteit stabiliseren is te realiseren door te letten op het A++ label en bewuster om te gaan met stroom. Bijvoorbeeld “beperkt elektrisch bijverwarmen” en zorg dat er geen lampjes blijven branden als je de vaatwasser uit zet. Energie opwekken is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een (duurzame) boiler plus een warmtepompsysteem. In koude periodes neem je stroom af bij het energiemaatschappij. Echter, wanneer je overhoud kan je stroom terugleveren (salderen). Al met al bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de klassieke gasgestookte ketel (zoals Vaillant, Intergas, Atag, Remeha of Nefit) niet langer toegestaan. De “gewone” gasgestookte ketel kun je dan enkel inruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem worden veel toegepast. Ben jij ook bezig met de kwestie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in onderstaande soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp neemt (warmte) ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt afgevoerd. De warmte uit de lucht gaat naar je cv-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor de centrale verwarming en heet tapwater (douche/bad). Een typisch voorbeeld van een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een soort airco) profiteert van warmte uit plaatselijke lucht. De gewonnen warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp die zich in de woning begeeft. Het apparaat verandert de koude buitenlucht naar heet water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp neemt warmte uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het vernuftige systeem zet dit om naar naar praktische warmte voor het verwarmen van je woning en douchewater. Het apparaat werkt 2 kanten op: verwarmen in de winter, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Beutenaken is prijzig. Goed om te weten, er is een middenweg: een hybride warmtepomp. Dit systeem sluit je aan op de op gas draaiende ketel. De investering is relatief klein, en zonder moeite te plaatsen. Bovendien verklein je de uitstoot van CO2 en bespaart men op de energierekening. De totaalprijs ligt zo tussen de €2700 – €7700. Dankzij de geldige ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Koog aan de Zaan afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Momenteel vind je de groene contracten niet bij alle aanbieders. Vooral bedrijven zoals Eneco, Pure Energie, Van de Bron, Powerpeers, Greenchoice, Engie zijn hierin gespecialiseerd. Door te adres te gebruiken check jij vandaag nog welke groene stroom aanbieders in Beutenaken voorhanden zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is makkelijker dan je denkt. De bedoeling is: jullie huidige abonnement stopzetten en hierna een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen op groene stroom behoeft geen aanpassingen in de meterkast. De nieuwe energieaanbieder zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven worden erg verleidelijk. Op het moment zijn de prijzen van groene energie Beutenaken sterk verlaagd wanneer je dit vergelijkt met een paar jaar terug. We horen van veel huizeneigenaren die neigen naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Middels onze “groene” vergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een idee te geven van diverse pakketten vind je in het overzicht hieronder veel gekozen abonnementen. Voetnoot: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook pakketten met grijze gas en stroom. D.m.v. de groene stroom vergelijker vergelijk je rap welke contracten daadwerkelijk “schoon” zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Limburg

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 4 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar
 • Oxxio – Stroom en Gas Modelcontract

Energieprijzen Beutenaken vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energieleveranciers en contracten voor elektriciteit en gas.