Loading...

Groene stroom Overberg Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand via reine, onuitputbare bronnen als waterkracht, biomassa, zon, wind, aardwarmte. Lees ook het kopje over erkende alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is veel toekomstbestendiger wanneer je het vergelijkt met grijze elektra dat wordt opgewekt op basis van fossiele brandstoffen als aardolie, steenkool of aardgas. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Binnen een paar minuten overstappen? Het aantal aanbieders van echte groene energie wordt steeds beter. Middels de duurzame energie check kun je eenvoudig alle groene energieleveranciers in Overberg vergelijken. Wil jij ook een gasloze woning? Bekijk direct de details aangaande energieneutraal wonen in Overberg en check de populaire ‘groene’ energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Opvallend veel consumenten en ZZP’ers switchen naar een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom via zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Denk jij na over een contract met schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas in vergelijking met grijze energie van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij de productie van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Op het moment dat je switcht naar hernieuwbare energie stimuleer je de aanmaak van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze energie.
 • Je eigen stroom weer terugleveren kan interessant zijn. Dit heet salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De genoemde duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Overberg

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Overberg vergelijken (december 2022)? Gebruik onze groene energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, schat jouw verbruik en selecteer het type groene stroom en groen gas. Daarna vind je alle beschikbare groene energieleveranciers. Is groene energie duurder dan stroom van fossiele brandstoffen? Helemaal niet! Dankzij subsidieregelingen en royale welkomstpremies en acties is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom beslist aan te raden. À la minute groene stroom in Overberg vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen van groene stroom variëren per woongebied in Utrecht).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (stroom & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Verreken dit dan direct.
 4. Zoek het filter “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Dit kan zijn Nederlandse windparken of zonnestroom uit NL.
 6. Denk na of jij schone energie uit Nederland wilt (je mag er dan op vertrouwen dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Maak een keuze voor het contract dat bij jou past. Selecteer direct het voordeligste energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: Vattenfall voor gas en licht.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld wind, water, bio, zon, bodem veroorzaken geen luchtvervuiling en het effect van CO-2 wordt flink gereduceerd. En wat je niet mag vergeten, deze alternatieve energie raakt nooit op. Dat is wel wat anders dan kolen, aardgas, petroleum, aardolie (vuile elektra). De verwerking van deze fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Wil jij ook een schonere wereld? Check snel de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Lees nu verder over groene energie Eppenhuizen vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op op een hele verantwoorde manier. Het broeikaseffect is minimaal. Switchen naar windenergie? Stap over naar een stroomaanbieder met groene stroom van de wind. Of neem een aandeel in een gezamenlijk windmolenproject als De Boerenzwaluw in Friesland.

Zonne-energie Overberg

Zonnestroom is een bron die oneindig gebruikt kan worden. Ontdek zelf de voordelen van zonnestroom, en investeer in zonnepanelen en boilers. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of selecteer in de groene stroom vergelijker de filter “zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa energie is verantwoordelijk voor ruim 60% van de actuele leverbare duurzame energie. Stroom uit biomassa wordt gemaakt door het verbrandingsproces van organisch afval zoals rioolslib. Hiermee genereert men warmte. De afkomst van biomassa is vaak onduidelijk. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, dit heet bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit zetten we in voor verwarming + warm tapwater. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Ook populair is stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Utrechtse Heuvelrug.

groene-stroom-overberg

Een energieneutrale woning in Overberg rond december 2022

Door middel van Groenestroomaanbieding.nl vind je belangrijke informatie over groene stroom Overberg. Echter, waarom eigenlijk elektriciteit inkopen, als je ook zelfvoorzienend kan zijn. Een appartement met nauwelijks tot geen energienota classificeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Overberg wint aan interesse. Zo’n huis bewerkstellig je op de volgende manier:

 • Jullie appartement zo goed mogelijk isoleren.
 • De energieconsumptie verlagen.
 • De energie die je consumeert zelfstandig producten.

De stroomconsumptie laag houden doe je door te letten op het A++ label en wekelijks een analyse te maken van stroom. Dan kun je denken aan “de oven efficiënt gebruiken” en was op een lagere temperatuur. Het opwekken van energie kan met zonnepanelen, een (zonne) boiler of uiteraard een warmtepomp. Met zeer lage buitentemperaturen zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij jouw aanbieder. Daarentegen, als het warm is kun jij (energie) terugleveren (salderen). Al met al heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de klassieke mono cv-ketel (zoals o.a. Intergas, Nefit, Remeha, Vaillant of AWB) uitgefaseerd. De klassieke gasgestookte ketel mag je dan alleen omwisselen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie worden als opvolgers gezien. Denk je aan de mogelijkheid: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de diverse modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp nuttigt warmte uit de ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt afgevoerd. De warmte uit de lucht gaat rechtstreeks naar jouw CV. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het opwarmen van je huis en voor warm tapwater. Installateurs spreken hier over een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een airco-achtig apparaat) haalt warmte uit lokale luchtstromen. Deze warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. Het apparaat verandert de koude buitenlucht naar opgewarmd water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp profiteert van energie uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp verwerkt dit naar praktische warmte voor de opwarming van je woning en water om te gebruiken. Deze setup kent 2 toepassingen: verwarming in de koude maanden, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Overberg is duur. Echter, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp installatie. Dit systeem sluit je aan op jullie gas-ketel. Het is betaalbaar en gemakkelijk toe te passen. Trouwens, ook beperk je schadelijke CO2 effecten en kan jij besparen op de energiekosten. De kostprijs schommelt tussen €3700 t/m €7400. Mede door de ruime ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Abbenbroek afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Op dit moment kan dit niet bij alle bedrijven. In het bijzonder organisaties zoals Powerpeers, Eneco, Greenchoice, Qurrent, Engie, Pure Energie focussen hierop. Op basis van je postcode check jij à la minute welke groene stroom aanbieders in Overberg actief zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is heel makkelijk. Wat je moet doen is: jouw lopende levering ontbinden en uiteraard een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen op groene stroom behoeft geen aanpassingen in de meterkast. Jullie volgende energieaanbieder handelt alles af.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeker interessant. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Overberg een stuk lager in vergelijking met de beginperiode. Er zijn veel families op basis daarvan voorkeur hebben voor energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Middels onze “groene” vergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een gevoel te geven van verschillende pakketten vind je hieronder vaak bestelde energiecontracten. Update: je vind daarbij ook diverse acties met grijze gas en stroom. Door onze groene energie check bekijk je spoedig welke leveranciers “schoon” zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Utrecht

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 1 jaar
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 3 jaar vast
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas Vast Actie tot 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Overberg vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energie-aanbieders en welkomstpremies voor elektriciteit en gas.