Loading...

Groene stroom Eppenhuizen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt met behulp van reine, duurzame bronnen zoals zon, waterkracht, aardwarmte, bodemwarmte, wind. Lees ook het kopje over erkende alternatieve energiebronnen in december 2022. Dit is beduidend schoner wanneer je het vergelijkt met grijze elektra dat wordt gefabriceerd op basis van fossiele brandstoffen als bijv. aardgas, steenkool of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Vandaag nog overstappen? Het aantal leveranciers van groene energie van Nederlandse bodem wordt steeds beter. Met behulp van onze groene stroom checker kan jij meteen alle groene energieleveranciers in Eppenhuizen vergelijken. Streef jij naar geen gasververbruik meer? Check daarvoor onze toelichting op energieneutraal wonen in Eppenhuizen of bekijk de actuele duurzame energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Verrassend veel mensen en zakelijke gebruikers switchen naar een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom door zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Ben jij bezig met het overstappen naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas wanneer met dit legt naast grijze energie van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Op het moment dat je kiest voor hernieuwbare energie draag je bij aan de ontwikkeling van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is doorgaans niet duurder dan grijze elektriciteit.
 • Reststroom terugleveren aan het net is een optie. We spreken hier over “salderen”, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Eppenhuizen

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Eppenhuizen vergelijken (december 2022)? Open dan onze energievergelijker! Voer jouw gegevens in, geef een schatting van je verbruik en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Verder check je alle groene stroom aanbieders. Is groene stroom duurder i.v.m. normale stroom? Dit is niet het geval! Dankzij subsidies voor groene stroom en hoge welkomstpremies en acties is switchen naar duurzame stroom helemaal niet zo gek. Probleemloos groene stroom in Eppenhuizen vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen van groene stroom zijn weer anders per woonplaats in Groningen).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en elektriciteit).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Selecteer het onderwerp “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Dit kan zijn Nederlandse windparken of zonnepanelen.
 6. Denk na of jij schone energie wilt afnemen uit Nederland (dit geeft je de zekerheid dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Maak een keuze voor het abonnement wat je interessant vindt. Bijvoorbeeld een goedkoop energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: abonnementen van Powerpeers.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen als bijv. bodemwarmte, biomassa, aardwarmte, waterkracht, zonne-energie veroorzaken geen luchtvervuiling en de uitstoot van CO2 is nauwelijks aanwezig. Het mooiste is, alternatieve energie raakt nooit op. Dat is een ander verhaal dan aardolie, petroleum, steenkool, aardgas (grijze elektra). Het huidige verbranden van de fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Wil jij ook een groene leefomgeving? Lees dan over de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Lees nu verder over groene energie Ter Apel vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het CO-2 effect blijft zeer beperkt. Stap jij over op windenergie? Stap over naar een stroomaanbieder die stroom inkoopt van windmolens. Of schrijf je in voor een winddeel van bijvoorbeeld De Jonge Held (Delfzijl).

Zonne-energie Eppenhuizen

Zonnestroom is een vorm van hernieuwbare energie die onuitputtelijk is. Stap ook over naar zonne energie, en investeer in zonneboilers en zonnecellen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of selecteer in de groene stroom vergelijker de variant “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa energie zorgt voor ruim 50% van de actuele leverbare duurzame energie. Energie vanuit biomassa komt tot stand door vergissing en vergassing van organische stoffen als aardappelschillen. Dit genereert warme lucht. Waar biomassa precies vandaan komt is niet altijd duidelijk. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, we noemen dat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit nuttigen we voor het verwarmen van woningen. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Daarnaast kennen we stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Eemsmond.

groene-stroom-eppenhuizen

Een energieneutrale woning in Eppenhuizen rond december 2022

D.m.v. deze pagina bekijk je alle informatie over groene stroom Eppenhuizen. Maar, hoezo een stroomcontract afsluiten, wanneer men ook zelfvoorzienend kan zijn. Een huis met een lage of geen energierekening betitelen we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Eppenhuizen is onderwerp van gesprek. Zo’n woning kan jij bereiken op basis van 3 factoren:

 • Je huis zo goed mogelijk isoleren.
 • Elektra en gas afname minimaliseren.
 • De stroom die je verbruikt zelf opwekken.

De elektra consumptie minimaliseren doe je door te kiezen voor producten met A++ label en bewust bezig te zijn met jouw apparaten. Bijvoorbeeld “gebruik alleen A++ producten” en korter douchen. Het genereren van stroom is eenvoudig via zonnecellen, een boiler en natuurlijk een warmtepomp installatie. In koude periodes neem je stroom af bij je energiemaatschappij. Evengoed, als je te veel opwekt lever je stroom terug (salderen). Over een jaar gemeten kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de “gewone” mono cv-ketel (zoals o.a. Intergas, Remeha, Atag, AWB of Vaillant) niet meer toegestaan. De klassieke hr-ketel mag je dan alleen nog maar inwisselen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing is de opvolger van de CV. Zit je eraan te denken: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker het lijstje hieronder met de soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron energie uit ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt vervoerd. Deze warmte wordt gebruik door de CV-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor vloerverwarming en warm water dat je kunt gebruiken. Feitelijk is dit een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een speciale buitenventilator) benut de warmte uit plaatselijke lucht. Deze warmte wordt geleidt naar een warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Dit systeem converteert de buitenlucht van 5 graden naar opgewarmd water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie haalt energie uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. De installatie vormt dit om naar naar bruikbare warmte voor de verwarming van je woning en het tapwater. De installatie heeft 2 functies: verwarming in de koude maanden, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Eppenhuizen is prijzig. Goed nieuws, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp systeem. De warmtepomp wordt aangesloten op de gasgestookte ketel. Voordelig, en probleemloos te plaatsen. Bovendien reduceer je het negatieve CO2 effect en besparen jullie op energienota. De kostprijs schommelt tussen €4000 tot €6300. Mede door de huidige ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Nijeveen afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Op dit moment is dat geen optie bij alle maatschappijen. In het bijzonder aanbieders als Pure Energie, Eneco, Greenchoice, Engie, Qurrent, Van de Bron maken dit mogelijk. Door te adres te gebruiken check jij simpelweg welke groene stroom aanbieders in Eppenhuizen operationeel zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is erg simpel. Wat je moet doen is: jouw lopende contract annulerenen vervolgens een andere, groene maatschappij nemen. Op groene stroom overstappen vereist geen verdere actie van jou kant. De toekomstige energiemaatschappij regelt alles.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven vinden weaanlokkelijk. Vandaag de dag zijn de prijzen van groene energie Eppenhuizen aantrekkelijker in vergelijking met enkele jaren geleden. Er zijn veel mensen die om deze reden neigen naar dit milieuvriendelijke alternatief. Door de groene energievergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een voorbeeld te geven van huidige abonnementen tref je onderstaand veel gekozen stroom abonnementen. Commentaar: je vind daarbij ook diverse aanbieders van grijze gas en stroom. Met behulp van de duurzame energie check bekijk je meteen welke van deze contracten “schoon” zijn.

Huidige contracten in de provincie Groningen

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Vattenfall – Groen uit Nederland en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar Actie

Energieprijzen Eppenhuizen vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energie-aanbieders en welkomstpremies voor gas en elektriciteit.