Loading...

Groene stroom Huisduinen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op door middel van reine, onuitputbare bronnen als bodemwarmte, biomassa, aardwarmte, zon, waterkracht. Lees ook het kopje over erkende alternatieve energiebronnen in december 2022. Vele malen milieuvriendelijker vergeleken met grijze elektriciteit dat wordt gegenereerd d.m.v. fossiele brandstoffen zoals o.a. steenkool, aardolie of aardgas. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Nu overstappen? Het assortiment echte groene energie groeit snel. Middels onze groene stroom checker kan je eenvoudig alle groene energieleveranciers in Huisduinen vergelijken. Streef jij naar gasvrij wonen? Raadpleeg hiervoor onze toelichting op energieneutraal wonen in Huisduinen en snuffel tussen de meest afgesloten duurzame energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Steeds meer woningeigenaren en ondernemers stappen over naar een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend met zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Denk jij na over het overstappen naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas als je het vergelijkt met grijze elektriciteit van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Als je de keuze maakt voor hernieuwbare energie bevorder je innovatie op het gebied van groene energie.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken niet veel duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Reststroom terugleveren is zeker mogelijk. We noemen dat salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Huisduinen

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Huisduinen vergelijken (december 2022)? Start met onze groene energievergelijker! Vul jouw gegevens in, voer het geschatte verbruik in en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Hierna detecteer je de beste groene energie-aanbieders. Is groene energie prijziger i.v.m. reguliere stroom? Gelukkig is dat niet waar! Via subsidies voor groene stroom en forse cash-back acties is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom voor iedereen aan te raden. Vandaag nog groene stroom in Huisduinen vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (tarieven zijn weer anders per regio in Noord-Holland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en elektriciteit).
 3. Heb je zonnepanelen? Verreken dit dan direct.
 4. Ga naar de keuze “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Dit kan zijn windmolens van eigen bodem of zonneparken.
 6. Kies of jij Nederlandse schone energie wil inkopen (dit is vaak een garantie dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Ga voor het contract dat je wensen dekt. Ga voor het meest betaalbare energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: Stedin 3 jaar contract december 2022.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. biomassa, bodemwarmte, waterkracht, windenergie, zonne-energie zijn niet zo luchtvervuilend en de invloed op broeikaseffect blijft beperkt. Het leukste is, de genoemde alternatieve energie is niet uitputbaar. Dit in tegenstelling tot petroleum, aardolie, steenkool, kolen (grijze energie). De verbranding van onze fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Kies jij bewust voor een milieuvriendelijk Nederland? Bekijk dan alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Mensen zochten ook naar: groene energie Woudrichem vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom waarbij de lucht niet vervuild wordt. De CO-2 uitstoot kan zo enorm gereduceerd worden. Switchen naar windenergie? Ga voor een energieleverancier die Hollandse windstroom aanbiedt. Of neem een aandeel in een wind-energieproject (collectief) als De Bonte Hen (Burgerbrug).

Zonne-energie Huisduinen

Zonnestroom is een duurzame bron die altijd aanwezig is. Kies ook voor de mogelijkheden van onze zon, en bestel zonnepanelen en zonneboilers. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of selecteer in onze groene energie checker de milieuvriendelijke “zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa-energie bezorgt ons meer dan de helft van alle duurzame energie. Biomassa-energie ontstaat door het branden / vergissen van organische natuur resten zoals tuinbouwafval. Hier komt warmte uit voort. De oorsprong van de biomassa is vaak onduidelijk. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, op die manier ontstaat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en gebruiken dit voor het verwarmen van woningen. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Daarnaast kennen we stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Den Helder.

groene-stroom-huisduinen

Een energieneutrale woning in Huisduinen rond december 2022

Door middel van deze website bekijk je uitgebreide info over groene stroom Huisduinen. Interessant, waarom een stroomcontract afsluiten, terwijl jij ook zelf kan realiseren. Een huis met nauwelijks tot geen energielasten heet een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Huisduinen is een wens van vele. Deze woningen bewerkstellig je via het volgende model:

 • Je woning van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Het verbruik van energie minimaliseren.
 • De benodigde energielokaal opwekken.

De elektra consumptie reduceren bereik je door zuinige apparaten te kopen en actief te letten op je verbruik. Veel gehoord is “niet alle radiatoren open zetten” en eerst de vaatwasser goed vullen, voordat je hem aanzet. Het genereren van stroom doe je met zonnecellen, een (zonne) boiler of uiteraard een warmtepomp installatie. In koude periodes heb je wel stroom nodig van jullie leverancier. Evenwel, in de warmte maanden kan je stroom terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de ouderwetse cv-ketel (van Remeha, Intergas, Nefit, AWB of Atag) niet meer toegestaan. De welbekende verwarmingsketel kun je dan enkel inwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling is de opvolger van de CV. Denk je aan de mogelijkheid: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in het lijstje hieronder met de types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp profiteert van de warmte uit de afvoer-ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt vervoerd. De warmte uit de lucht wordt gebruik door de CV-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor vloerverwarming en warm water dat je kunt gebruiken. Installateurs spreken hier over een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een speciale buitenventilator) profiteert van energie uit lokale luchtstromen. De onttrokken warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp binnen in huis. De installatie verandert de koude buitenlucht naar warm water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant onttrekt energie uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem converteert dit naar geschikte warmte voor de vloerverwarming van jouw woning en douchewater. De installatie heeft een dubbele functie: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Huisduinen kan veel geld kosten. Maar, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp systeem. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de op gas draaiende ketel. Het is betaalbaar en gemakkelijk toe te passen. Bovendien verklein je de uitstoot van CO2 en bespaar jij op stroomkosten. Het tarief varieert tussen €4500 en €7100. Dankzij de ruime ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Schermerhorn afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Op dit moment tref je de groene abonnementen niet bij alle bedrijven. Met name partijen als Van de Bron, Engie, Qurrent, Eneco, Pure Energie, Greenchoice verzorgen dit voor je. Wanneer je jouw postcode invoert achterhaal jij zonder problemen welke groene stroom aanbieders in Huisduinen beschikbaar zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is erg gemakkelijk. Wat jij moet doen: je lopende verbintenis opzeggen en uiteraard een groene leverancier kiezen. Overstappen op groene stroom vergt geen verdere actie van jou kant. Je toekomstige energiemaatschappij handelt alles af.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeer aantrekkelijk. Hedendaags zijn prijzen van groene energie Huisduinen flink lager in verhouding tot de introductieprijs. We zien meer en meer consumenten die hierom voorkeur hebben voor dit milieuvriendelijke alternatief. Middels onze groene stroom vergeljker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een idee te geven van beschikbare pakketten vind je hierna vaak bestelde stroompakketten. Opmerking: hiertussen zitten ook een aantal acties met grijze gas en stroom. Door gebruik te maken van de duurzame energie checker check je à la minute welke maatschappijen duurzaam en schoon zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Noord-Holland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas 1 jaar Vast Actie

Energieprijzen Huisduinen vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energieleveranciers en aanbiedingen voor elektriciteit en gas.