Loading...

Groene stroom Apeldoorn Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op door gebruik te maken van milieuvriendelijke, onuitputbare bronnen als zon, waterkracht, aardwarmte, bodemwarmte, wind. Meer daarover vind je via top-4 alternatieve energiebronnen in december 2023. Dit is beduidend milieuvriendelijker wanneer je het vergelijkt met grijze stroom dat wordt gefabriceerd op basis van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld steenkool, aardgas of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Probleemloos overstappen? Het aantal aanbieders van 100% groene energie uit Nederland groeit snel. Middels de groene stroom vergelijker kun je vlug alle groene energieleveranciers in Apeldoorn vergelijken. Streef jij naar gasvrij wonen? Spring dan direct naar onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Apeldoorn of doorzoek de huidige ‘groene’ energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Opvallend veel woningeigenaren en ondernemingen kiezen voor een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op via zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Denk jij na over een contract met schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas ten opzichte van grijze energie van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het genereren van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Indien je de keuze maakt voor hernieuwbare energie bevorder je verdere uitbreiding van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is in de regel verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze energie.
 • Reststroom terugleveren is zeer lucratief. We hebben het dan over salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Apeldoorn

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Apeldoorn vergelijken (december 2023)? Begin direct met de groene energievergelijker! Voer jouw gegevens in, geef een schatting van je verbruik en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Verder vergelijk je alle beschikbare groene leveranciers. Is groene stroom prijziger dan grijze energie? Dit is niet het geval! Dankzij subsidieregelingen en royale welkomstbonussen is het overstappen naar duurzame energie zeer aantrekkelijk. Binnen een paar minuten groene stroom in Apeldoorn vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen van groene stroom variëren per woonplaats in Gelderland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (gas en elektriciteit).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Check het menu “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Je kunt denken aan Nederlandse windparken of zonnestroom uit NL.
 6. Denk na of jij de schone energie uit Nederland wil afnemen (dit geeft je de zekerheid dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Ga voor het contract met de beste voorwaarden. Bijvoorbeeld het goedkoopste abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: goedkope tarieven Leon Zeewolde.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. biomassa, bodemwarmte, zonne-energie, aardwarmte, waterkracht zijn niet zo luchtvervuilend en de CO-2 uitstoot is nauwelijks aanwezig. Daarbij komt, deze alternatieve energie is onuitputtelijk. Dat is wel wat anders dan steenkool, petroleum, kolen, aardolie (vuile energie). Het gebruik van de fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Kies jij bewust voor een prettig leefklimaat? Ontdek dan de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Vind alles uit over groene energie Oldeholtpade vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder luchtvervuiling effecten. Het broeikaseffect blijft zeer beperkt. Stap jij over op windenergie? Switch naar een maatschappij die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of neem een aandeel in een winddeel van bijvoorbeeld De Jonge Held (Delfzijl).

Zonne-energie Apeldoorn

Onze zon is een bron die onuitputtelijk is. Ontdek zelf de voordelen van zonnecellen, en ga voor zonnepanelen en zonneboilers. Participeer in een zonnepanelenpark. Of markeer in onze groene energie vergelijker de optie “zonne-energie”.

Biomassa

Biomassa-energie levert ruim 55% van alle duurzame energie. Energie uit biomassa komt tot stand door het branden / vergissen van organisch afval zoals resten uit de tuin. Het restproduct hiervan is warmte. De oorsprong van de biomassa is doorgaans twijfelachtig. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), op die manier ontstaat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit zetten we in voor het opwarmen van onze woning. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Daarnaast kennen we stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Apeldoorn.

groene-stroom-apeldoorn

Een energieneutrale woning in Apeldoorn rond december 2023

Aan de hand van onze website vergelijk je handige informatie over groene stroom Apeldoorn. Maar, waarom zou ik betalen voor stroom, als je ook zelf stroom kan opwekken? Een woning met een bescheiden of geen energienota typeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Apeldoorn zien we steeds meer. Een huis als dit bewerkstellig je op basis van 3 factoren:

 • Jouw woning voorzien van goede isolatie.
 • De energieconsumptie minimaliseren.
 • De vereiste energie met eigen materiaal genereren.

De energieconsumptie reduceren bereik je door te letten op het A++ label en wekelijks een analyse te maken van jullie gebruik. Bijvoorbeeld “gebruik alleen A++ producten” en draai geen warm programma als dit niet nodig is. Zelfstandig energie-opwekken is eenvoudig via zonnecellen, een zonne-boiler of een warmtepomp (ketel). Als het buiten koud is zul je elektriciteit inkopen bij een aanbieder. Maar, wanneer je overhoud lever jij terug aan het net (salderen). Uiteindelijk realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de welbekende hr-ketel (Atag, Intergas, AWB, Nefit of Vaillant) uitgefaseerd. De welbekende verwarmingsketel mag je dan slechts inruilen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem worden als opvolgers gezien. Is het een optie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker het lijstje hieronder met de type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp haalt (warmte) ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt afgezogen. De warmte die hieruit ontstaat komt bij de CV terecht. De gasketel gebruikt deze energie voor de centrale verwarming en voor het efficiënt opwarmen van water. Technisch gezien een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een speciale buitenventilator) haalt warmte uit lokale luchtstromen. De opgevangen warmte gaat naar de warmtepomp in de woning. Het systeem converteert de buitenlucht van 5 graden naar heet water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem neemt energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp vormt dit om naar naar toepasbare warmte voor de opwarming van jullie appartement en kraanwater. Het apparaat heeft een dubbele functie: een warm huis in de winter, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Apeldoorn kan duur uitvallen. Echter, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp systeem. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de op gas draaiende ketel. Niet al te duur, en probleemloos toe te passen. Tevens reduceer je de bijdrage aan het broeikaseffect en besparen jullie op de energiekosten. De prijs ligt tussen de €4300 – €7900. Dankzij de toepasbare ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Start nu ook met groene stroom in Huisduinen afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Momenteel tref je de groene abonnementen niet bij alle aanbieders. Vooral bedrijven als Qurrent, Powerpeers, Pure Energie, Van de Bron, Engie, Greenchoice bieden deze service. Door te adres te gebruiken detecteer je meteen welke groene stroom aanbieders in Apeldoorn actief zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is niet ingewikkeld. Twee acties zijn belangrijk: je lopende verbintenis stopzetten en natuurlijk een groen energiecontract afsluiten. Naar groene stroom overstappen benodigt geen complexe acties. De nieuwe maatschappij pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeker verleidelijk. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Apeldoorn sterk verlaagd dan de introductieprijs. Er zijn steeds meer mensen op basis daarvan switchen naar duurzaam geproduceerde energie. Middels onze groene energie vergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een impressie te geven van verschillende energiepakketten tref je hierna veel gekozen energiecontracten. Aantekening: hiertussen zitten ook een aantal acties met grijze gas en stroom. Met behulp van onze groene stroom checker ontdek je rap welke leveranciers duurzaam en schoon zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 5 jaar Actie
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel 1 jaar

Energieprijzen Apeldoorn vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energieleveranciers en contracten voor gas en stroom.