Loading...

Groene stroom Mierlo Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand door gebruik te maken van niet vervuilende, duurzame bronnen zoals waterkracht, aardwarmte, bodemwarmte, biomassa, wind. Spring voor meer info naar voorbeelden van alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is significant schoner wanneer je het vergelijkt met grijze elektra dat wordt gefabriceerd op basis van fossiele brandstoffen als bijv. aardolie, aardgas of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Simpel overstappen? Het assortiment Hollandse groene energie is enorm toegenomen. Door gebruik te maken van onze groene energie check kan je direct alle groene energieleveranciers in Mierlo vergelijken. Kijk je ook uit naar een gasloze woning? Zie ook het stappenplan voor energieneutraal wonen in Mierlo en snuffel tussen de huidige milieuvriendelijke energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Meer en meer mensen en ondernemers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom met behulp van zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Overweeg jij de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen in verhouding tot grijze energie van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Indien je overstapt naar hernieuwbare energie stimuleer je de ontwikkeling van groene energie.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken net zo goedkoop als grijze energie.
 • Reststroom terugleveren kan natuurlijk ook. We noemen dat salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De genoemde duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Mierlo

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Mierlo vergelijken (december 2022)? Open dan onze duurzame energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Verder detecteer je de best matchende groene aanbieders. Is groene stroom prijziger i.v.m. grijze stroom? Gelukkig is dat niet waar! Aan de hand van subsidies en aantrekkelijke welkomstpremies is overstappen naar groene energie zeer interessant. Eenvoudig groene stroom in Mierlo vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen van elektra variëren per regio in Noord-Brabant).
 2. Vul het geschatte verbruik in (elektriciteit & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Verreken dit dan direct.
 4. Gebruik het filter “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Bijv. specifiek stroom van windmolens van eigen bodem of zonne-energie.
 6. Selecteer of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (je mag er dan op vertrouwen dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Maak een keuze voor het contract dat bij jou past. Ga voor het meest betaalbare contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: Cogas groene stroom.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen als bijv. bodemwarmte, zonne-energie, windenergie, biomassa, aardwarmte zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de CO-2 uitstoot is minimaal. Het leukste is, dit type alternatieve energie is onuitputbaar. Dit in tegenstelling tot steenkool, aardgas, aardolie, petroleum (grijze elektriciteit). De verwerking van de fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Kies jij bewust voor een milieuvriendelijk Nederland? Lees dan over alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Lees nu verder over groene energie Brandwijk vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het broeikaseffect is tot 100 keer lager. Stap jij over op windenergie? Ga voor een stroomaanbieder die stroom inkoopt van windmolens. Of participeer in een wind-energieproject (collectief) als De Blauwe Reiger (Burgerbrug).

Zonne-energie Mierlo

Onze zon is een duurzame bron waar we in de toekomst van profiteren. Profiteer zelf van zonne energie, en installeer zonneboilers en zonnecellen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of selecteer in onze groene stroom checker de filter “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Energie uit biomassa zorgt voor ruim 50% van de actuele leverbare duurzame energie. Energie vanuit biomassa wordt geproduceerd door het branden / vergissen van organisch afval zoals resten uit de tuin. Dit produceert warmte. De afkomst van biomassa is niet altijd duidelijk. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, we noemen dat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit wenden we aan voor het opwarmen van onze woning. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: een combinatie van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Geldrop-Mierlo.

groene-stroom-mierlo

Een energieneutrale woning in Mierlo rond december 2022

Met Groenestroomaanbieding.nl detecteer je nuttige uitleg over groene stroom Mierlo. Interessant, waarom zou ik elektriciteit inkopen, terwijl jij ook zelf stroom kan opwekken? Een appartement met nauwelijks tot geen energierekening classificeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Mierlo zien we steeds meer. Een huis als dit realiseren jullie op basis van 3 factoren:

 • Je appartement voorzien van goede isolatie.
 • Het verbruik van energie minimaliseren.
 • De benodigde energiezelfstandig producten.

De elektra consumptie verlagen is te realiseren door energiezuinige apparaten te gebruiken, en bewust bezig te zijn met jouw apparaten. Onder andere wassen op 30 graden” en overweeg een zwakkere lamp te gebruiken als je een lamp hebt met een dimmer die je nooit op de sterkste stand gebruikt. Energie opwekken kan met zonnepanelen, een (zonne) boiler of een warmtepomp (ketel). Als het buiten koud is koop je stroom in bij je energieleverancier. Desondanks, als de zon schijnt lever je stroom terug (salderen). Wanneer je dit verrekent realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de “oude” hr-ketel (Nefit, Intergas, AWB, Atag of Vaillant) verboden. De klassieke CV-ketel op gas mag je dan slechts inruilen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp is sterk in opkomst. Ben jij ook bezig met de kwestie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de verschillende soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp benut warmte uit de ventilatielucht net voor het naar buiten wordt geventileerd. De warmte uit de lucht komt bij de CV terecht. De ketel gebruikt de warmte voor het opwarmen van je huis en warm water dat je kunt gebruiken. We spreken dus over een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een soort van airco-installatie) nuttigt energie uit de lucht. De warmte uit de lucht gaat naar de warmtepomp in de woning. De warmtepomp zet de koude lucht om in naar heet gebruikswater van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie onttrekt warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het apparaat vormt dit om naar naar praktische warmte voor het aansturen van de verwarming van jullie appartement en water om te gebruiken. Deze setup heeft een dubbele functie: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Mierlo kan veel geld kosten. Maar, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp systeem. Deze installatie werkt samen met jouw huidige cv-ketel. Niet al te duur, en probleemloos te installeren. Verder verminder jij de uitstoot van CO2 en bespaar jij op energielasten. De prijs varieert tussen de €2400 tot €7400. Mede door de geldige ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Nu ook online: groene stroom in Vrouwenparochie afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Hedendaags is dat geen optie bij alle maatschappijen. Unieke bedrijven als Qurrent, Van de Bron, Engie, Powerpeers, Pure Energie, Eneco faciliteren dit. Via jullie adresgegevens lees je moeiteloos welke groene stroom aanbieders in Mierlo aanwezig zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is heel eenvoudig. De beste manier: het huidige levering stopzetten en vervolgens een groen energiecontract afsluiten. Overstappen naar groene stroom vraagt niet om verdere actie van jou kant. Jouw volgende energieaanbieder zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn erg interessant. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Mierlo sterk verlaagd in vergelijking met de introductieprijs. Er zijn steeds meer consumenten die daarom kiezen voor energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Geholpen door de groene energie checker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een idee te geven van enkele energiecontracten vind je bijgaand enkele pakketten. Info: je vind daarbij ook diverse aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Dankzij de groene stroom vergelijker vergelijk je simpelweg welke aanbieders duurzaam zijn.

Actuele contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar Actie
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 1 Jaar Vast

Energieprijzen Mierlo vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energie-aanbieders en contracten voor gas en elektriciteit.