Loading...

Groene stroom Brandwijk Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand aan de hand van milieuvriendelijke, stabiele bronnen als aardwarmte, waterkracht, zon, biomassa, bodemwarmte. Of lees direct meer over top-4 alternatieve energiebronnen in april 2024. Het is een stuk schoner in vergelijking met grijze stroom dat wordt geproduceerd d.m.v. fossiele brandstoffen als bijv. aardolie, steenkool of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Eenvoudig overstappen? Het assortiment echte groene energie begint steeds serieuzer te worden. Dankzij de groene stroom vergelijker kunnen jullie zonder problemen alle groene energieleveranciers in Brandwijk vergelijken. Streef jij naar een huis zonder gas? Bekijk hiervoor het stukje over energieneutraal wonen in Brandwijk en overweeg de meest afgesloten ‘groene’ energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Steeds meer families en ondernemers switchen naar een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom met zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Interesse in de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen als je het vergelijkt met grijze energie van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Als je overstapt naar hernieuwbare energie draag je bij aan de productie van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is standaard net zo goedkoop als grijze “vuile” stroom.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren is een optie. We spreken hier over “salderen”, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • Duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Brandwijk

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Brandwijk vergelijken (april 2024)? Ga aan de slag met de energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), voer het geschatte verbruik in en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Verder vergelijk je de meest populaire groene stroom bedrijven. Is groene energie hoger geprijsd i.v.m. normale stroom? Gelukkig is dat niet waar! Met behulp van subsidies voor groene stroom en royale welkomstbonussen is het overstappen naar duurzame energie voor iedereen aan te raden. Simpel groene stroom in Brandwijk vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen van groene stroom zijn weer anders per woonplaats in Zuid-Holland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (elektra & gas).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Ga naar het onderwerp “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Bijv. specifiek stroom van windmolens of zonneparken.
 6. Beslis of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (je mag er dan op vertrouwen dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Selecteer het contract dat je wensen dekt. Kies meteen voor het goedkoopste pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: contract afsluiten bij Allure Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. waterkracht, zonne-energie, bodemwarmte, aardwarmte, biomassa vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en het effect van CO-2 zijn heel minimaal. Het mooiste is, de genoemde alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dat is een ander verhaal dan petroleum, aardgas, aardolie, kolen (grijze stroom). De verbranding van deze fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Kiezen jullie ook voor een schonere lucht? Ontdek dan de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in april 2024. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Ravenswoud vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op op een hele verantwoorde manier. Het CO-2 effect is tot 100 keer lager. Stap jij over op windenergie? Selecteer een energiemaatschappij die Hollandse windstroom aanbiedt. Of neem een aandeel in een collectieve windmolen zoals De Vier Winden (Noord-Holland).

Zonne-energie Brandwijk

Onze zon is een schone energiebron waar we in de toekomst van profiteren. Ontdek zelf de voordelen van zonne energie, en installeer boilers en zonnepanelen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of selecteer in onze groene energie checker de optie “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa zorgt voor ruim 50% van de huidige voorradige duurzame energie. Energie uit biomassa kent z’n oorsprong in het verbrandingsproces van organische materialen als mest en maïs. Hiermee genereert men warmte. De herkomst van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, we noemen dat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit wenden we aan voor een warm huis en warm water. Dit kan je doen met een warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Molenwaard.

groene-stroom-brandwijk

Een energieneutrale woning in Brandwijk rond april 2024

Op deze website lees je alle details over groene stroom Brandwijk. Alleen, waarom eigenlijk betaalde stroom gebruiken, als je ook zelf kan produceren. Een woonhuis met nauwelijks tot geen energielasten duiden we aan als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Brandwijk is onderwerp van gesprek. Een woning als dat kan jij bereiken aan de hand van drie aspecten:

 • Je huis redelijk tot goed isoleren.
 • De energieconsumptie zo laag mogelijk houden.
 • De vereiste energie opwekking middels panelen.

De elektra consumptie verlagen is te realiseren door energiezuinige apparaten te gebruiken, en bewust bezig te zijn met jouw apparaten. Dan kun je denken aan “neem een waterbespaarder” en nooit het licht onnodig aan laten staan. Het zelf opwekken van stroom kan met zonnepanelen, een (zonne) boiler plus een warmtepomp installatie. In koude periodes zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij een energieleverancier. Maar, in de warmte maanden lever jij terug aan het net (salderen). Wanneer je dit verrekent kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de welbekende hr-ketel (Vaillant, Atag, Intergas, Nefit of AWB) uitgefaseerd. De oude & vertrouwde hr-ketel mag je dan alleen nog maar inwisselen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp worden als opvolgers gezien. Ben jij ook bezig met de kwestie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de volgende type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp profiteert van energie uit ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt afgevoerd. Deze warmte wordt gebruik door de CV-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor de centrale verwarming en warm water (keuken / badkamer). We spreken dus over een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een soort airco) profiteert van warmte uit de omgevingslucht. Deze warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. De warmtepomp verandert de koude buitenlucht naar opgewarmd water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp profiteert van warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem vormt dit om naar naar praktische warmte voor de opwarming van jouw huis en het tapwater. Het systeem werkt op 2 manieren: warmte in de herfst en winter, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Brandwijk kan veel geld kosten. Maar, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp systeem. Dit systeem sluit je aan op de HR-ketel. Voordelig, en probleemloos te plaatsen. Verder verklein je de uitstoot van CO2 en kan je bezuinigen op de energiekosten. De totaalprijs varieert tussen €3900 tot +/- €6900. Dankzij de toepasbare ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Nu ook online: groene stroom in Leerbroek afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Momenteel kan dit niet bij alle bedrijven. Specifieke leveranciers als Powerpeers, Greenchoice, Pure Energie, Van de Bron, Eneco, Engie focussen hierop. Wanneer je jouw postcode invoert spot jij moeiteloos welke groene stroom aanbieders in Brandwijk aanwezig zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is heel makkelijk. De beste manier: jullie huidige verbintenis stopzetten en aansluitend een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen op groene stroom vraagt niet om aanpassingen in de meterkast. Je aanstaande energiemaatschappij doet dit voor jou.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven vinden weaantrekkelijk. Op dit ogenblik zijn de prijzen van groene energie Brandwijk een stuk lager in verhouding tot jaren geleden. Er zijn behoorlijk wat families die mede hierdoor kiezen voor duurzaam geproduceerde energie. Middels onze groene energie vergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een impressie te geven van enkele contracten vergelijk je hierna toonaangevende stroom abonnementen. Belangrijk: je vind daarbij ook diverse pakketten met grijze gas en stroom. Middels de duurzame energie checker vergelijk je spoedig welke leveranciers duurzaam zijn.

Actuele contracten in de provincie Zuid-Holland

 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 3 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Brandwijk vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energiebedrijven en welkomstpremies voor elektra en gas.