Loading...

Groene stroom Ravenswoud Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd aan de hand van milieuvriendelijke, onuitputtelijke bronnen zoals bodemwarmte, biomassa, wind, waterkracht, zon. Of lees direct meer over populaire alternatieve energiebronnen in september 2022. Het is aanmerkelijk milieuvriendelijker in vergelijking met grijze elektriciteit dat wordt gegenereerd d.m.v. fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld steenkool, aardgas of aardolie. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Probleemloos overstappen? De keuze m.b.t. groene energie van Nederlandse bodem wordt alsmaar beter. Door onze groene energie check kun je nu alle groene energieleveranciers in Ravenswoud vergelijken. Is jouw doel ook een gasloze woning? Scroll meteen naar de details aangaande energieneutraal wonen in Ravenswoud of doorzoek de populaire ‘groene’ energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Opvallend veel huishoudens en bedrijven ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend via zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Denk jij na over het overstappen naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas in verhouding tot grijze energie van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het genereren van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Wanneer je gaat voor hernieuwbare energie bevorder je de aanmaak van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is standaard amper duurder dan grijze stroom.
 • Reststroom terugleveren aan het net is zeer lucratief. We noemen dat salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Ravenswoud

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Ravenswoud vergelijken (september 2022)? Ga aan de slag met de energievergelijker! Voer jouw gegevens in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Hierna bekijk je alle beschikbare groene stroom aanbieders. Is groene stroom duurder dan grijze elektra? Dat hoeft niet zo te zijn! Met behulp van subsidies vanuit de overheid en hoge welkomstpremies en acties is switchen naar duurzame stroom helemaal niet zo gek. Direct groene stroom in Ravenswoud vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen zijn weer anders per regio in Friesland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en elektriciteit).
 3. Heb je zonnepanelen? Verreken dit dan direct.
 4. Klik op de keuze “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Mogelijkheden zijn hier o.a. Nederlandse windparken of zonnepanelen.
 6. Kies of jij schone energie wilt afnemen uit Nederland (dit is vaak een garantie dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Klik op het pakket dat je wensen dekt. Selecteer direct een goedkoop contract of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: overstappen naar E.ON.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen zoals biomassa, zonne-energie, aardwarmte, waterkracht, bodemwarmte vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de invloed op broeikaseffect zijn amper meetbaar. Bovendien, de genoemde alternatieve energie raakt nooit op. Dat is een ander verhaal dan steenkool, petroleum, aardgas, kolen (grijze elektra). De verbranding van alle fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Kiezen jullie ook voor een groene leefomgeving? Check snel de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in september 2022. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Gassel vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het effect van CO-2 kan zo enorm gereduceerd worden. Overstappen naar windenergie? Ga voor een aanbieder die stroom inkoopt van windmolens. Of kies voor een collectieve windmolen zoals De Vier Winden (Noord-Holland).

Zonne-energie Ravenswoud

Onze zon is een vorm van hernieuwbare energie die nooit opraakt. Ontdek zelf de voordelen van energie van de zon, en bestel zonneboilers of panelen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of selecteer in onze groene energie checker de optie “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa-energie zorgt voor ruim 50% van alle beschikbare duurzame energie. Stroom uit biomassa wordt gemaakt door de verbranding / gassing van organisch afval zoals resten uit de tuin. Het restproduct hiervan is warmte. Waar biomassa precies vandaan komt is vaak onduidelijk. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, zo ontstaat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit zetten we in voor ons verwarmingssysteem. Dit kan je doen met een warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Ooststellingwerf.

groene-stroom-ravenswoud

Een energieneutrale woning in Ravenswoud rond september 2022

Middels deze pagina vergelijk je handige uitleg over groene stroom Ravenswoud. Interessant, hoezo elektriciteit inkopen, als je ook zelf kan realiseren. Een huis met nauwelijks tot geen energienota typeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Ravenswoud is onderwerp van gesprek. Deze woningen realiseren jullie door de volgende aanpassingen te doen:

 • Je huis zo goed mogelijk isoleren.
 • Het afnemen van energie verminderen.
 • De vereiste energie opwekking middels panelen.

De energieconsumptie reduceren is te realiseren door te letten op het A++ label en actief te letten op jullie gebruik. Dan kun je denken aan “de verwarming omlaag doen” en zet de droger na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden. Energie opwekken doe je met zonnecellen, een boiler of een warmtepomp. In het najaar en winter zul je elektriciteit inkopen bij je energie-aanbieder. Evengoed, als jullie meer opwekken dan je gebruikt lever je stroom terug (salderen). Uiteindelijk heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de gebruikelijke cv-ketel (van Remeha, Intergas, Nefit, Atag of AWB) uitgesloten. De huidige hr-ketel mag je dan slechts omruilen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie worden als opvolgers gezien. Denk je aan de mogelijkheid: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de diverse type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp profiteert van de afgevoerde warme ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt gestuurd. Deze warmte gaat naar je cv-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor verwarming (vloer / radiator) en voor het efficiënt opwarmen van water. Het is dus een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een soort airco) nuttigt energie uit lokale luchtstromen. Deze warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. De installatie transformeert de koude lucht naar heet gebruikswater van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem haalt energie uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. De warmtepomp verwerkt dit naar bruikbare warmte voor de centrale verwarming van jullie woning en douchewater. Het systeem werkt op 2 manieren: warmte in de herfst en winter, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Ravenswoud is duur. Goed nieuws, je kunt besparen: een hybride warmtepomp systeem. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de HR-ketel. De investering is relatief klein, en probleemloos te plaatsen. Tevens verminder jij de bijdrage aan het broeikaseffect en bespaart men op energienota. De kostprijs ligt zo tussen de €3500 tot €7700. Dankzij de geldige ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Apeldoorn afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Vandaag de dag tref je de groene abonnementen niet bij alle maatschappijen. Unieke organisaties als Powerpeers, Pure Energie, Eneco, Van de Bron, Qurrent, Engie focussen hierop. Door te adres te gebruiken ontdek jij eenvoudig welke groene stroom aanbieders in Ravenswoud beschikbaar zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is zo gepiept. Twee acties zijn belangrijk: jullie huidige verbintenis ontbinden en nadien een groen energie abonnement uitzoeken. Op groene stroom overstappen behoeft geen aanpassingen in de meterkast. Jouw aanstaande energiemaatschappij regelt het papierwerk.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn erg uitnodigend. Op het moment zijn de prijzen van groene energie Ravenswoud flink lager dan de introductieprijs. We zien meer en meer klanten op basis daarvan neigen naar deze vorm van schone energie. Geholpen door onze groene stroom vergeljker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een idee te geven van verschillende energiepakketten ontdek je onderstaand vaak bestelde contracten. Commentaar: hiertussen zitten ook een aantal aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Middels onze groene stroom checker achterhaal je direct welke van deze contracten duurzaam zijn.

Populaire contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 1 jaar

Energieprijzen Ravenswoud vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energiemaatschappijen en kortingen voor gas en stroom.