Loading...

Groene stroom Dongen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op d.m.v. milieubewuste, stabiele bronnen als bodemwarmte, zon, wind, aardwarmte, waterkracht. Spring voor meer info naar top-4 alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is aanmerkelijk toekomstbestendiger als je het afzet tegen grijze energie dat wordt voortgebracht middels fossiele brandstoffen als aardgas, aardolie of steenkool. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Zonder problemen overstappen? Het aanbod met groene Nederlandse energie is enorm toegenomen. Middels onze groene energie check kun je gemakkelijk alle groene energieleveranciers in Dongen vergelijken. Kijk je ook uit naar gasvrij wonen? Raadpleeg hiervoor onze informatie over energieneutraal wonen in Dongen en check de recente ‘groene’ energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Meer en meer mensen en zakelijke gebruikers switchen naar een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom met behulp van zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Interesse in het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen wanneer met dit legt naast grijze elektriciteit van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het maken van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Zodra jij de keuze maakt voor hernieuwbare energie stimuleer je de aanmaak van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is meestal net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze “vuile” stroom.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren is zeker mogelijk. In de volksmond heet dat ‘salderen’, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Dongen

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Dongen vergelijken (december 2022)? Gebruik onze groene energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Daaropvolgend vergelijk je alle beschikbare groene stroom bedrijven. Is groene stroom / energie prijziger i.v.m. normale stroom? Dat hoeft niet zo te zijn! Mede door subsidies voor groene stroom en hoge welkomstpremies is switchen naar duurzame stroom voor iedereen aan te raden. Snel groene stroom in Dongen vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen zijn afhankelijk van woonplaats in Noord-Brabant).
 2. Voer je verwachte gebruik in (elektriciteit & gas).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Zoek het filter “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Mogelijkheden zijn hier o.a. Nederlandse windparken of zonne-energie.
 6. Beslis of je schone energie uit Nederland wilt (dit is vaak een garantie dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Maak een keuze voor het contract dat in jullie behoeftes voorziet. Onder andere een goedkoop abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: beoordeling Oxxio.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen als onder andere windenergie, bodemwarmte, zonne-energie, aardwarmte, biomassa zijn niet zo luchtvervuilend en de uitstoot van CO2 wordt flink gereduceerd. Daarbij komt, alternatieve energie is onuitputtelijk. Dat is wel wat anders dan petroleum, kolen, steenkool, aardolie (vuile elektriciteit). Het gebruik van de fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Kies jij bewust voor een milieuvriendelijk Nederland? Bekijk dan alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Ook interessant: groene energie Sint-Maartensdijk vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het broeikaseffect kan zo enorm gereduceerd worden. Switchen naar windenergie? Ga voor een energieleverancier met groene stroom van de wind. Of kies voor een winddeel van bijvoorbeeld De Boerenzwaluw in Friesland.

Zonne-energie Dongen

De zon is een bron die oneindig gebruikt kan worden. Kies ook voor energie van de zon, en installeer zonneboilers en zonnecellen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of selecteer in onze groene energie vergelijker de variant “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van de actuele leverbare duurzame energie. Biomassa-energie wordt gemaakt door het verbranden van organische natuur resten zoals resten uit de tuin. Het restproduct hiervan is warmte. Waar biomassa precies vandaan komt is ontransparant. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, zo ontstaat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit wenden we aan voor een warm huis en warm water. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Dongen.

groene-stroom-dongen

Een energieneutrale woning in Dongen rond december 2022

Met Groenestroomaanbieding.nl lees je praktische info over groene stroom Dongen. Interessant, waarom stroom afnemen, terwijl jij ook zelf kan realiseren. Een huis met een beperkte of geen energiekosten kwalificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Dongen wil natuurlijk iedereen. Een woning als dat implementeer je door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jullie appartement van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Gas en stroom gebruik verminderen.
 • De energie die je consumeert lokaal opwekken.

Het energieverbruik stabiliseren is te realiseren door te letten op het A++ label en bewuster om te gaan met je verbruik. Denk aan “gebruik de afwasmachine i.p.v. handwas” en let op het energieverbruik als je een (nieuwe) vaatwasser koopt. De productie van energie is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een boiler plus een warmtepomp (ketel). Als het buiten koud is zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij jullie energiemaatschappij. Alleen, in de zomer kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Al met al realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de gebruikelijke gasgestookte ketel (zoals AWB, Intergas, Nefit, Atag of Remeha) uitgesloten. De “gewone” gasgestookte ketel mag je dan uitsluitend inruilen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem is sterk in opkomst. Denk je aan de mogelijkheid: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker onderstaande type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp profiteert van warmte uit de ventilatielucht net voor het naar buiten wordt afgevoerd. De warmte uit de lucht gaat naar je cv-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor het aansturen van de verwarming en voor het efficiënt opwarmen van water. Oftewel: een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een soort van airco-installatie) benut de warmte uit de buitenlucht. De opgevangen warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. Dit systeem converteert de buitenlucht van 5 graden naar heet water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie haalt warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het systeem verwerkt dit naar bruikbare warmte voor de vloerverwarming van jullie woning en douchewater. Het systeem kent 2 toepassingen: een warm huis in de winter, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Dongen kan duur uitvallen. Echter, er is een middenweg: een hybride warmtepomp. Dit systeem sluit je aan op jouw huidige cv-ketel. Goedkoop, en probleemloos toe te passen. Overigens minimaliseer jij de uitstoot van CO2 en besparen jullie op energienota. De inkoopprijs ligt zo tussen de €2800 tot €7800. Dankzij de toe te passen ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Mierlo afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Hedendaags kan dit niet bij alle bedrijven. Specifieke organisaties zoals Eneco, Powerpeers, Engie, Pure Energie, Greenchoice, Van de Bron bieden deze service. Door je postcode in te vullen detecteer je simpelweg welke groene stroom aanbieders in Dongen aanwezig zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is een eitje. De beste manier: je huidige contract opzeggen en aansluitend een groen energie abonnement uitzoeken. Naar groene stroom overstappen behoeft geen aanpassingen in de meterkast. Je volgende leverancier pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn opvallend goed. Op het moment zijn de prijzen van groene energie Dongen aantrekkelijker wanneer je dit vergelijkt met een paar jaar terug. We horen van veel woningeigenaren die mede hierdoor oversluiten naar dit milieuvriendelijke alternatief. Door de groene energievergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een indruk te geven van verschillende abonnementen vergelijk je hierna enkele stroompakketten. Update: je vind daarbij ook diverse aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Door middel van onze groene energie check vind je zonder problemen welke leveranciers milieuvriendelijk zijn.

Actuele contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 3 jaar vast
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie

Energieprijzen Dongen vergelijken Vergelijk de beste groene energiemaatschappijen en contracten voor gas en elektra.