Loading...

Groene stroom Tzum Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand door gebruik te maken van niet vervuilende, onuitputtelijke bronnen zoals biomassa, aardwarmte, wind, bodemwarmte, zon. Of lees direct meer over erkende alternatieve energiebronnen in november 2023. Het is aanmerkelijk toekomstbestendiger als je het afzet tegen grijze elektriciteit dat wordt geproduceerd d.m.v. fossiele brandstoffen zoals o.a. steenkool, aardolie of aardgas. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Nu overstappen? Het assortiment groene energie van Nederlandse bodem wordt steeds beter. Dankzij de duurzame energie check kun jij binnen no-time alle groene energieleveranciers in Tzum vergelijken. Streven jullie ook naar gasvrij wonen? Spring dan direct naar onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Tzum of bekijk de actuele milieuvriendelijke energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Meer en meer mensen en ondernemers switchen naar een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom door zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Oriënteer jij je op een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk als je het vergelijkt met grijze elektriciteit van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Zodra jij gaat voor hernieuwbare energie bevorder je de aanmaak van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken nauwelijks duurder dan grijze energie.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren is zeker mogelijk. We noemen dat salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Tzum

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Tzum vergelijken (november 2023)? Ga aan de slag met de groene energievergelijker! Voer jouw gegevens in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Verder ontdek je de best matchende groene bedrijven. Is groene energie / stroom kostbaarder dan reguliere stroom? Dit valt reuze mee! Via subsidieregelingen en interessante welkomstpremies en acties is overstappen naar groene energie voor iedereen aan te raden. Direct groene stroom in Tzum vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (tarieven schommelen per regio in Friesland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (gas en elektra).
 3. Heb je zonnepanelen? Breng dat in mindering.
 4. Zoek het kopje “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Je kunt denken aan windmolens uit NL of zonne-energie.
 6. Denk na of jij Nederlandse schone energie wil inkopen (je mag er dan op vertrouwen dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Maak een keuze voor het voorstel dat in jullie behoeftes voorziet. Kies meteen voor een goedkoop energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: energieleverancier Essent.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen als bijv. waterkracht, windenergie, bodemwarmte, zonne-energie, biomassa veroorzaken geen luchtvervuiling en de uitstoot van CO2 zijn heel minimaal. Vergeet niet, deze alternatieve energie is niet uitputbaar. Heel anders i.v.m. aardolie, aardgas, kolen, steenkool (vuile elektriciteit). Het toepassen van de fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Wil jij ook een schonere wereld? Bekijk dan alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in november 2023. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Kapel Avezaath vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het broeikaseffect blijft zeer beperkt. Switchen naar windenergie? Stap over naar een maatschappij die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of neem een aandeel in een winddeel van bijvoorbeeld De Grote Geert (Delfzijl).

Zonne-energie Tzum

De zon is een duurzame bron die onuitputtelijk is. Ontdek zelf de voordelen van de mogelijkheden van onze zon, en investeer in zonnepanelen en boilers. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of kies in onze groene energie vergelijker de optie “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van de actuele leverbare duurzame energie. Biomassa energie wordt gemaakt door het verbranden van organische dingen als resten uit de tuin. Het restproduct hiervan is warmte. De oorsprong van de biomassa kan ontraceerbaar zijn. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, op die manier ontstaat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit wenden we aan voor het opwarmen van onze woning. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Ook is er zoiets als stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Franekeradeel.

groene-stroom-tzum

Een energieneutrale woning in Tzum rond november 2023

Aan de hand van deze webpagina check je bruikbare informatie over groene stroom Tzum. Interessant, waarom eigenlijk stroom afnemen, als je ook zelf kan genereren. Een woning met nauwelijks tot geen energielasten typeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Tzum wint aan interesse. Een woning als dat kan jij bereiken via het volgende model:

 • Je huis voorzien van goede isolatie.
 • Het afnemen van energie onder controle krijgen.
 • De stroom die je verbruikt lokaal opwekken.

De consumptie van elektriciteit stabiliseren bereik je door te kiezen voor producten met A++ label en bewuster om te gaan met stroom. Denk aan “zet elektrische apparaten helemaal uit” en geen open haard gebruiken. Zelfstandig energie-opwekken is eenvoudig via zonnecellen, een boiler of uiteraard een warmtepompsysteem. Met zeer lage buitentemperaturen zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij een energie-aanbieder. Aan de andere kant, als je te veel opwekt kan je stroom terugleveren (salderen). Al met al realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de traditionele cv-ketel (van Nefit, Intergas, Vaillant, AWB of Atag) niet langer toegestaan. De welbekende gasgestookte ketel mag je dan uitsluitend omwisselen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie is de opvolger van de CV. Is het een optie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de diverse type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp neemt (warmte) ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt vervoerd. De warmte die hieruit ontstaat gaat rechtstreeks naar jouw CV. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het aansturen van de verwarming en warm water dat je kunt gebruiken. In dit geval hebben we het over een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een soort airco) benut de warmte uit de lucht buiten. De warmte uit de lucht vindt zijn weg naar de warmtepomp in de woning. Het systeem verandert de koude buitenlucht naar verwarmingswater van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp onttrekt energie uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem verandert dit naar toepasbare warmte voor het aansturen van de verwarming van jullie huis en kraanwater. Het product heeft een dubbele functie: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Tzum is prijzig. Gelukkig, er is een middenweg: een hybride warmtepomp installatie. De warmtepomp wordt aangesloten op de HR-ketel. Goedkoop, en zonder moeite te plaatsen. Daarnaast verklein je de bijdrage aan het broeikaseffect en kan je bezuinigen op kosten van energie. De kostprijs ligt zo tussen de €3800 t/m €6400. Via de ruime ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Start nu ook met groene stroom in Dongen afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Hedendaags is dit niet mogelijk bij alle bedrijven. Met name leveranciers zoals Eneco, Qurrent, Pure Energie, Engie, Van de Bron, Greenchoice faciliteren dit. Door je postcode in te vullen tref je probleemloos welke groene stroom aanbieders in Tzum voorhanden zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is zo gedaan. Twee acties zijn belangrijk: jullie bestaande levering ontbinden en vervolgens een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen op groene stroom behoeft geen aanpassingen in de meterkast. Je toekomstige energieaanbieder zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeker aantrekkelijk. Op het moment zijn prijzen van groene energie Tzum een stuk lager in verhouding tot een paar jaar terug. Er zijn behoorlijk wat consumenten die hierom voorkeur hebben voor duurzaam geproduceerde energie. Door middel van de groene energievergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een voorbeeld te geven van diverse abonnementen vind je hieronder toonaangevende stroompakketten. Opmerking: daartussen vind je ook enkele aanbieders van grijze gas en stroom. Door gebruik te maken van onze groene energie check detecteer je onmiddellijk welke abonnementen echt “schoon” zijn.

Huidige contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – Modelcontract EcoStroom en AardGas
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel 1 jaar

Energieprijzen Tzum vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energie-aanbieders en welkomstacties voor stroom en gas.