Loading...

Groene stroom Loenersloot Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we door gebruik te maken van milieuvriendelijke, onuitputtelijke bronnen zoals waterkracht, aardwarmte, bodemwarmte, wind, biomassa. Lees ook het kopje over erkende alternatieve energiebronnen in december 2023. Vele malen beter voor het milieu dan grijze stroom dat wordt gefabriceerd middels fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld steenkool, aardgas of aardolie. Zie ook de voordelen van duurzame energie. À la minute overstappen? De keuze m.b.t. groene energie van Nederlandse bodem groeit snel. Door middel van onze groene stroom checker kan jij eenvoudig alle groene energieleveranciers in Loenersloot vergelijken. Kijk je ook uit naar geen gasververbruik meer? Bekijk direct onze toelichting op energieneutraal wonen in Loenersloot en snuffel tussen de huidige ‘groene’ energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Meer en meer gezinnen en zakelijke gebruikers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom middels zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Interesse in de overstap naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas wanneer met dit legt naast grijze elektriciteit van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Als je kiest voor hernieuwbare energie stimuleer je de aanmaak van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk amper duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Reststroom terugleveren aan het net is een optie. We spreken hier over “salderen”, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Loenersloot

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Loenersloot vergelijken (december 2023)? Gebruik onze duurzame energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Aansluitend detecteer je alle beschikbare groene energiebedrijven. Is groene stroom prijziger i.v.m. grijze elektriciteit? Helemaal niet! Door subsidies vanuit de overheid en forse welkomstpremies is het overstappen naar duurzame energie voor iedereen aan te raden. Nu groene stroom in Loenersloot vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen van elektra variëren per woonplaats in Utrecht).
 2. Vul het geschatte verbruik in (gas en stroom).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Verreken dit dan direct.
 4. Selecteer de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Je kunt denken aan Nederlandse windparken of zonneparken.
 6. Denk na of jij Nederlandse schone energie wil inkopen (jij mag er van vanuit gaan dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Ga voor het voorstel dat in jullie behoeftes voorziet. Dat kan zijn het meest aantrekkelijk geprijsde contract of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: Allure Energie gas.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld waterkracht, windenergie, bodemwarmte, aardwarmte, zonne-energie vervuilen de lucht nauwelijks en de uitstoot van CO2 is minimaal. Bovendien, de genoemde alternatieve energie is onuitputbaar. Dat is een ander verhaal dan aardolie, aardgas, petroleum, steenkool (grijze elektra). Het huidige verbranden van de fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Kies jij bewust voor een prettig leefklimaat? Bekijk dan de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Vind alles uit over groene energie Beek vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder de lucht te vervuilen. Het effect van CO-2 kan zo enorm gereduceerd worden. Stap jij over op windenergie? Switch naar een energieaanbieder die Hollandse windstroom aanbiedt. Of neem een aandeel in een winddeel van bijvoorbeeld De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie Loenersloot

Zonne-energie is een duurzame bron waar we in de toekomst van profiteren. Ervaar de kracht van de mogelijkheden van onze zon, en investeer in zonneboilers of panelen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of kies in de vergelijkingstool de duurzame “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Energie uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van alle duurzame energie. Stroom uit biomassa wordt geproduceerd door het verbranden van organische stoffen als etensresten. Hier komt warmte uit voort. De herkomst van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, dit heet bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit zetten we in voor een warm huis en warm water. Dit kan je doen met een warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Stichtse Vecht.

groene-stroom-loenersloot

Een energieneutrale woning in Loenersloot rond december 2023

Door middel van deze pagina ontdek je alle uitleg over groene stroom Loenersloot. Interessant, hoezo een stroomcontract afsluiten, terwijl jij ook zelfvoorzienend kan zijn. Een huis met een nihile of geen energierekening duiden we aan als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Loenersloot zien we steeds meer. Zo’n huis bereiken jullie op basis van 3 factoren:

 • Je appartement voorzien van goede isolatie.
 • Het verbruik van energie onder controle krijgen.
 • De vereiste energie met eigen materiaal genereren.

De stroomconsumptie minimaliseren is mogelijk door te letten op het A++ label en dagelijks te focussen op stroom. O.a. “haal opladers uit het stopcontact” en let op het energieverbruik als je een (nieuwe) vaatwasser koopt. Het genereren van stroom kan met zonnepanelen, een zonneboiler of uiteraard een warmtepompsysteem. In koude periodes zul je elektriciteit inkopen bij het leverancier. Intussen, als de zon schijnt kun jij (energie) terugleveren (salderen). Uiteindelijk realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de oude en vertrouwde cv-ketel (van Vaillant, Remeha, Atag, Intergas of Nefit) verbannen. De welbekende gasgestookte ketel mag je dan alleen inwisselen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride installatie zijn populaire opties. Ben jij ook bezig met de kwestie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de diverse soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp haalt de afgevoerde warme ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt afgezogen. De warmte die hieruit ontstaat gaat naar je cv-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor het verwarmen van de woning en warm water dat je kunt gebruiken. Een typisch voorbeeld van een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een speciale buitenventilator) nuttigt warmte uit de lucht. De opgevangen warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp in de woning. De warmtepomp verandert de koude buitenlucht naar warm water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie neemt warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp verandert dit naar bruikbare warmte voor de verwarming van je woning en kraanwater. De warmtepomp werkt op 2 manieren: verwarming in de koude maanden, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Loenersloot kan duur uitvallen. Echter, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp installatie. Dit systeem sluit je aan op de op gas draaiende ketel. Het is betaalbaar en eenvoudig te plaatsen. Tevens minimaliseer jij de bijdrage aan het broeikaseffect en kan jij besparen op energienota. Het tarief ligt in de range tussen de €2500 tot €7500. Dankzij de toe te passen ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Tzum afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Vandaag de dag is dit niet mogelijk bij alle bedrijven. Juist partijen als Qurrent, Engie, Greenchoice, Pure Energie, Powerpeers, Eneco maken dit mogelijk. Door je postcode in te vullen achterhaal jij zonder problemen welke groene stroom aanbieders in Loenersloot aanwezig zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is binnen een paar minuten geregeld. Wat jij moet doen: je lopende contract ontbinden en daarna een groen energiecontract afsluiten. Op groene stroom overstappen vergt geen aanpassingen aan de woning. Jouw toekomstige aanbieder regelt het papierwerk.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn opvallend aanlokkelijk. Op dit moment zijn de prijzen van groene energie Loenersloot flink lager als je het afzet tegen de introductieprijs. We horen van veel huizeneigenaren die hierom overstappen naar deze vorm van schone energie. D.m.v. onze groene energie vergelijker reken je ’t zelf uit.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een impressie te geven van diverse abonnementen vergelijk je in het overzicht hieronder de meest populaire energiepakketten. Kanttekening: je vind daarbij ook diverse contracten op basis van grijze gas en stroom. Door gebruik te maken van de groene stroom vergelijker vind je vlug welke maatschappijen duurzaam zijn.

Populaire contracten in de provincie Utrecht

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 5 jaar
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 2 jaar

Energieprijzen Loenersloot vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energiemaatschappijen en welkomstacties voor gas en elektriciteit.