Loading...

Groene stroom Beek Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we op basis van milieuvriendelijke, stabiele bronnen als aardwarmte, bodemwarmte, zon, waterkracht, wind. Spring voor meer info naar top-4 alternatieve energiebronnen in december 2023. Het is veel schoner als je het afzet tegen grijze elektra dat wordt opgewekt aan de hand van fossiele brandstoffen zoals o.a. aardolie, steenkool of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Probleemloos overstappen? Het assortiment 100% groene energie uit Nederland begint steeds serieuzer te worden. Dankzij onze groene stroom checker kun jij ogenblikkelijk alle groene energieleveranciers in Beek vergelijken. Is jouw doel ook 0 op de meter? Check daarvoor de details aangaande energieneutraal wonen in Beek of doorzoek de meest afgesloten ‘groene’ energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Steeds meer Nederlanders en ZZP’ers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op dankzij zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Oriënteer jij je op het overstappen naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas als je het vergelijkt met grijze elektriciteit van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij de productie van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Als je switcht naar hernieuwbare energie motiveer je de productie van groene energie.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze energie.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is een optie. We noemen dat salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Beek

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Beek vergelijken (december 2023)? Gebruik onze duurzame energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en selecteer het type groene stroom en groen gas. Daaropvolgend ontdek je de relevante groene maatschappijen. Is groene stroom prijziger dan normale stroom? Dit is niet het geval! Middels subsidieregelingen en aantrekkelijke welkomstbonussen is overstappen naar groene stroom aantrekkelijker dan ooit. Zonder moeite groene stroom in Beek vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Vul jouw postcode in (tarieven zijn afhankelijk van regio in Limburg).
 2. Vul het geschatte verbruik in (gas en stroom).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Verreken dit dan direct.
 4. Selecteer het filter “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Bijv. specifiek stroom van Nederlandse windparken of zonnestroom uit NL.
 6. Beslis of je Nederlandse schone energie wil inkopen (jij mag er van vanuit gaan dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Selecteer het pakket wat jullie geschikt vinden. Ga voor het meest aantrekkelijk geprijsde energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: welkomstpremie Budget Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als onder andere zon, bio, wind, water, aarde zijn niet zo luchtvervuilend en het effect van CO-2 zijn heel minimaal. Het leukste is, alternatieve energie is onuitputtelijk. Dat is een ander verhaal dan kolen, steenkool, aardolie, aardgas (vuile energie). Het toepassen van deze fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Kiezen jullie ook voor een milieuvriendelijk Nederland? Ontdek dan de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Mensen zochten ook naar: groene energie Orvelte vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom op een hele verantwoorde manier. Het broeikaseffect blijft zeer beperkt. Overstappen naar windenergie? Switch naar een stroomaanbieder met groene windstroom. Of participeer in een winddeel van een windmolen als De Boerenzwaluw in Friesland.

Zonne-energie Beek

Energie van de zon is een schone energiebron waar we in de toekomst van profiteren. Ervaar de kracht van energie van de zon, en ga voor zonnepanelen en boilers. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of markeer in de groene stroom vergelijker de milieuvriendelijke “zonnestroom”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van de duurzame energie in Nederland. Biomassa energie wordt gemaakt door het verbrandingsproces van organische stoffen als rioolslib. Het restproduct hiervan is warmte. De afkomst van biomassa is vaak onduidelijk. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), we noemen dat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en gebruiken dit voor verwarming + warm tapwater. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Ook populair is stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Beek.

groene-stroom-beek

Een energieneutrale woning in Beek rond december 2023

Op onze website check je handige uitleg over groene stroom Beek. Alleen, waarom nog stroom afnemen, als je ook zelfvoorzienend kan zijn. Een appartement met een verwaarloosbare of geen energierekening duiden we aan als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Beek wint aan interesse. Dit soort huizen kan jij bereiken door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jouw woning voorzien van goede isolatie.
 • Energieverbruik onder controle krijgen.
 • De vereiste energie lokaal opwekken.

Het energieverbruik reduceren bereik je door A++ apparaten aan te schaffen, en actief te letten op stroom. Voorbeelden zijn “een programmeerbare thermostaat” en laad elektrische apparaten niet langer op dan noodzakelijk. Het genereren van stroom kan met zonnepanelen, een (zonne) boiler of een warmtepomp installatie. In het najaar en winter zul je elektriciteit inkopen bij jullie energie-aanbieder. Evengoed, als je te veel opwekt kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de gebruikelijke hr-ketel (Atag, Nefit, Vaillant, Remeha of AWB) verboden. De welbekende mono cv-ketel mag je dan alleen omwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing worden veel toegepast. Ben jij ook bezig met de kwestie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de diverse installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt warmte uit de ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt geventileerd. Deze warmte gaat rechtstreeks naar jouw CV. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het verwarmen van de woning en warm water dat je kunt gebruiken. Een typisch voorbeeld van een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een speciale buitenventilator) haalt energie uit de buitenlucht. De opgevangen warmte gaat naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. Dit systeem verandert de koude buitenlucht naar opgewarmd water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie profiteert van warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp transformeert dit naar hogere temperatuur warmte voor de vloerverwarming van jouw woning en het tapwater. De warmtepomp werkt op 2 manieren: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Beek kan veel geld kosten. Echter, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp installatie. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de gasgestookte ketel. Voordelig, en zonder problemen toe te passen. Verder beperk je de uitstoot van CO2 en kan jij besparen op de energierekening. De totaalprijs schommelt tussen €3700 tot +/- €7000. Geholpen door de geldige ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Kapel Avezaath afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Hedendaags kan dit niet bij alle leveranciers. Met name maatschappijen zoals Eneco, Qurrent, Greenchoice, Engie, Powerpeers, Pure Energie verzorgen dit voor je. Op basis van je postcode ontdek jij ogenblikkelijk welke groene stroom aanbieders in Beek voorhanden zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is makkelijker dan je denkt. De beste manier: je huidige contract beëindigen en aansluitend een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen op groene stroom vereist geen verdere actie van jou kant. Je nieuwe aanbieder pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn erg goed. Op dit ogenblik zijn prijzen van groene energie Beek flink lager als je het afzet tegen enkele jaren geleden. Er zijn behoorlijk wat woningeigenaren op basis daarvan voorkeur hebben voor deze vorm van schone energie. Door de groene energie checker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een gevoel te geven van enkele energiepakketten vind je bijgaand enkele stroom abonnementen. Update: hiertussen zitten ook een aantal aanbiedingen voor grijze gas en stroom. D.m.v. de duurzame energie checker vergelijk je vandaag nog welke contracten daadwerkelijk “schoon” zijn.

Populaire contracten in de provincie Limburg

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas Vast Actie tot 1 jaar
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 1 jaar

Energieprijzen Beek vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energiemaatschappijen en welkomstpremies voor stroom en gas.