Loading...

Groene stroom Rasquert Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd aan de hand van milieuvriendelijke, onuitputbare bronnen als biomassa, aardwarmte, waterkracht, bodemwarmte, zon. Of lees direct meer over populaire alternatieve energiebronnen in september 2022. Het is een stuk beter voor het milieu wanneer je het vergelijkt met grijze elektra dat wordt voortgebracht door gebruik te maken van fossiele brandstoffen zoals o.a. steenkool, aardgas of aardolie. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Zonder moeite overstappen? Het assortiment Hollandse groene energie begint steeds serieuzer te worden. Door onze groene stroom checker kan jij vlug alle groene energieleveranciers in Rasquert vergelijken. Streef jij naar 0 op de meter? Raadpleeg hiervoor onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Rasquert of bekijk de populaire duurzame energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Opvallend veel mensen en ZZP’ers switchen naar een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op geholpen door zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Overweeg jij een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten wanneer met dit legt naast grijze stroom van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het maken van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Zodra jij gaat voor hernieuwbare energie draag je bij aan de ontwikkeling van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is in de regel net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze elektriciteit.
 • Reststroom terugleveren behoort tot de mogelijkheden. We spreken hier over “salderen”, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Rasquert

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Rasquert vergelijken (september 2022)? Begin direct met de energievergelijker! Vul jouw gegevens in, schat jouw verbruik en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Dan vergelijk je de meest relevante groene energiemaatschappijen. Is groene energie prijziger dan grijze energie? Helemaal niet! Via subsidieregelingen en forse welkomstpremies is overstappen naar groene stroom zeer aantrekkelijk. Probleemloos groene stroom in Rasquert vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen van elektra zijn weer anders per woongebied in Groningen).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (stroom & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Trek dit daarvan af.
 4. Gebruik de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Je kunt denken aan windturbines of zonne-energie.
 6. Kies of jij schone energie uit Nederland wilt (jij mag er van vanuit gaan dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Maak een keuze voor het aanbod wat je interessant vindt. Ga voor het meest betaalbare energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: overstappen naar Clean Energy.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. bio, aarde, water, zon, bodem zijn niet zo luchtvervuilend en de uitstoot van CO2 is minimaal. Daarnaast, deze vorm van alternatieve energie is onuitputtelijk. Heel anders i.v.m. aardolie, steenkool, aardgas, petroleum (grijze elektra). De verbranding van alle fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Kies jij bewust voor een milieuvriendelijk Nederland? Bekijk dan de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in september 2022. Mensen zochten ook naar: groene energie Garrelsweer vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder de lucht te vervuilen. Uitstoot van CO-2 is 50 keer lager dan grijze stroom. Overstappen naar windenergie? Kies voor een maatschappij die Hollandse windstroom aanbiedt. Een alternatief is een gezamenlijk windmolenproject als De Witte Juffer (Culemborg).

Zonne-energie Rasquert

Zonne-energie is het type energie die onuitputtelijk is. Kies ook voor zonnecellen, en bestel zonnepanelen en boilers. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of markeer in onze groene energie checker de milieuvriendelijke “zonnestroom”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa zorgt voor ruim 50% van alle duurzame energie. Energie vanuit biomassa wordt geproduceerd door het verbranden van organische stoffen als groente-, fruit- en tuinafval. Hiermee genereert men warmte. De samenstelling van biomassa is vaak onduidelijk. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), dit is in feite bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en gebruiken dit voor het opwarmen van onze woning. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Ook is er zoiets als stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Winsum.

groene-stroom-rasquert

Een energieneutrale woning in Rasquert rond september 2022

Aan de hand van deze webpagina lees je uitgebreide info over groene stroom Rasquert. Echter, waarom zou ik stroom afnemen, terwijl jij ook zelf stroom kan opwekken? Een appartement met nauwelijks tot geen energiekosten heet een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Rasquert zien we steeds meer. Een woning als dat verwezenlijk jij aan de hand van drie aspecten:

 • Jouw huis uitrusten met een goede isolatie.
 • Energieverbruik minimaliseren.
 • De stroom die je verbruikt met eigen materiaal genereren.

De elektra consumptie beperken bereik je door te letten op het A++ label en bewust bezig te zijn met stroom. Voorbeelden zijn “zet elektrische apparaten helemaal uit” en hou je vriezer zoveel mogelijk gesloten. Het zelf opwekken van stroom is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een (duurzame) boiler of een warmtepomp (ketel). Als het buiten koud is neem je stroom af bij je maatschappij. Desondanks, als jullie meer opwekken dan je gebruikt kan je stroom terugleveren (salderen). Onder aan de streep kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de klassieke mono cv-ketel (zoals o.a. Remeha, Intergas, Vaillant, Nefit of AWB) uitgesloten. De klassieke mono cv-ketel mag je dan enkel omwisselen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp zijn populaire opties. Ben jij ook bezig met de kwestie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de verschillende installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp neemt de afgevoerde warme ventilatielucht net voor het naar buiten wordt afgezogen. De energie die dat genereert wordt gebruik door de CV-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor het aansturen van de verwarming en warm water (keuken / badkamer). In dit geval hebben we het over een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een speciale buitenventilator) neemt warmte uit omgevingslucht. De gewonnen warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Het systeem converteert de buitenlucht van 5 graden naar heet water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant neemt warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het apparaat transformeert dit naar praktische warmte voor de centrale verwarming van jullie huis en gebruikswater. Het product kent 2 toepassingen: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Rasquert is prijzig. Echter, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp systeem. Een combinatie van een warmtepomp met de op gas draaiende ketel. Niet al te duur, en gemakkelijk te installeren. Tevens verlagen jullie het negatieve CO2 effect en bespaart men op energienota. De investering ligt zo tussen de €4500 en €6200. Via de huidige ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Annen afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Hedendaags tref je de groene abonnementen niet bij alle maatschappijen. Unieke aanbieders als Engie, Powerpeers, Eneco, Van de Bron, Greenchoice, Qurrent verzorgen dit voor je. Door te adres te gebruiken ontdek jij ogenblikkelijk welke groene stroom aanbieders in Rasquert aanwezig zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is zo gepiept. Het stappenplan is: het actuele abonnement stopzetten en uiteraard een groen energiecontract afsluiten. Overstappen op groene stroom behoeft geen verdere actie van jou kant. Jouw nieuwe aanbieder handelt alles af.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn opvallend interessant. Momenteel zijn prijzen van groene energie Rasquert fors lager in verhouding tot jaren geleden. Er zijn veel consumenten die hierom neigen naar dit milieuvriendelijke alternatief. Geholpen door onze “groene” vergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een indruk te geven van diverse energiepakketten bekijk je hierna veel gekozen stroomcontracten. Kanttekening: hiertussen zitten ook een aantal aanbieders van grijze gas en stroom. Met behulp van onze groene stroom checker achterhaal je binnen no-time welke aanbieders “groen” zijn.

Geldige contracten in de provincie Groningen

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 3 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie

Energieprijzen Rasquert vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energieleveranciers en kortingsacties voor gas en elektra.