Loading...

Groene stroom Nieuw Scheemda Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op met reine, toekomstbestendige bronnen als aardwarmte, bodemwarmte, waterkracht, biomassa, wind. Spring voor meer info naar veel gebruikte alternatieve energiebronnen in juni 2022. Het is een stuk duurzamer dan grijze elektriciteit dat wordt voortgebracht op basis van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld steenkool, aardolie of aardgas. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Vandaag nog overstappen? Het aantal leveranciers van Hollandse groene energie wordt alsmaar beter. D.m.v. onze groene stroom checker kunnen jullie moeiteloos alle groene energieleveranciers in Nieuw Scheemda vergelijken. Kijk je ook uit naar gasvrij wonen? Scroll meteen naar onze informatie over energieneutraal wonen in Nieuw Scheemda en overweeg de populaire duurzame energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Opvallend veel mensen en ondernemingen stappen over naar een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom met behulp van zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Denk jij na over een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten in vergelijking met grijze elektriciteit van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Wanneer je switcht naar hernieuwbare energie motiveer je de productie van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is meestal nauwelijks duurder dan grijze stroom.
 • Reststroom terugleveren is zeer lucratief. We noemen dat salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Nieuw Scheemda

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Nieuw Scheemda vergelijken (juni 2022)? Open dan onze groene energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, geef een schatting van je verbruik en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Nadien detecteer je de beste groene stroomleveranciers. Is groene stroom / energie hoger geprijsd i.v.m. grijze stroom? Dit valt reuze mee! Door subsidies vanuit de overheid en royale welkomstpremies is overstappen naar groene stroom voor iedereen aan te raden. Gelijk groene stroom in Nieuw Scheemda vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen van groene stroom zijn afhankelijk van woonplaats in Groningen).
 2. Vul het geschatte verbruik in (elektriciteit & gas).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Trek dit daarvan af.
 4. Klik op het filter “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Je kunt denken aan windmolens uit NL of zonnepanelen.
 6. Beslis of je schone energie wenst van eigen bodem (dit is vaak een garantie dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Kies het abonnement wat jullie geschikt vinden. Opties zijn het goedkoopste energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: Oxxio vergelijken.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld bodemwarmte, windenergie, aardwarmte, biomassa, zonne-energie vervuilen de lucht nauwelijks en de CO-2 uitstoot blijft beperkt. Daarbij komt, alternatieve energie is niet uitputbaar. Dat is een ander verhaal dan kolen, aardgas, aardolie, petroleum (grijze energie). Het gebruik van deze fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Wil jij ook een groene leefomgeving? Hieronder vind je de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in juni 2022. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Clinge vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom waarbij de lucht niet vervuild wordt. De CO-2 uitstoot is tot 100 keer lager. Overstappen naar windenergie? Kies voor een energieaanbieder met groene windstroom. Of neem een aandeel in een collectieve windmolen zoals De Vier Winden (Noord-Holland).

Zonne-energie Nieuw Scheemda

Energie van de zon is het type energie die nooit opraakt. Ontdek zelf de voordelen van energie van de zon, en investeer in boilers en zonnepanelen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of markeer in de groene stroom vergelijker de duurzame “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Biomassa energie zorgt voor ruim 50% van alle duurzame energie. Energie uit biomassa wordt geproduceerd door de verbranding / gassing van organische natuur resten zoals groente-, fruit- en tuinafval. Hier komt warmte uit voort. De oorsprong van de biomassa kan ontraceerbaar zijn. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, dit is in feite bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit wenden we aan voor ons verwarmingssysteem. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Ook is er zoiets als stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Oldambt.

groene-stroom-nieuw-scheemda

Een energieneutrale woning in Nieuw Scheemda rond juni 2022

D.m.v. Groenestroomaanbieding.nl lees je nuttige info over groene stroom Nieuw Scheemda. Echter, waarom zou ik een stroomcontract afsluiten, wanneer men ook zelf kan genereren. Een huis met een beperkte of geen energierekening classificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Nieuw Scheemda wil natuurlijk iedereen. Zo’n woning kan jij bereiken via het volgende model:

 • Jullie appartement redelijk tot goed isoleren.
 • Energieverbruik verminderen.
 • De stroom die je verbruikt zelfstandig producten.

Het verbruik van energie laag houden is te realiseren door te letten op het A++ label en bewuster om te gaan met je verbruik. Onder andere gebruik uitsluiten A+ apparaten” en de koelkast uitzetten als je op vakantie gaat. Energie opwekken is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een zonne-boiler of uiteraard een warmtepomp. Met zeer lage buitentemperaturen neem je stroom af bij jullie energiebedrijf. Niettemin, wanneer je overhoud lever jij terug aan het net (salderen). Over een jaar gemeten heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de “gewone” hr-ketel (Nefit, Vaillant, Remeha, Intergas of AWB) verboden. De “gewone” gasgestookte ketel mag je dan alleen nog maar inruilen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride systeem worden als opvolgers gezien. Overweeg jij de optie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de verschillende types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt de afgevoerde warme ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt vervoerd. De warmte uit de lucht wordt gebruik door de CV-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor het opwarmen van je huis en voor warm tapwater. Technisch gezien een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een airco-achtig apparaat) neemt energie uit de lucht buiten. Deze warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. Het systeem verandert de koude buitenlucht naar opgewarmd water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie profiteert van energie uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het apparaat verandert dit naar geschikte warmte voor de vloerverwarming van je appartement en kraanwater. De installatie kan twee dingen doen: verwarming in de koude maanden, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Nieuw Scheemda vergt een hele investering. Goed om te weten, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp installatie. Deze installatie werkt samen met de gasgestookte ketel. Het is betaalbaar en gemakkelijk te plaatsen. Daarnaast minimaliseer jij de uitstoot van CO2 en besparen jullie op maandelijkse energielasten. De prijs ligt tussen de €4100 tot +/- €6600. Via de toe te passen ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Wenum Wiesel afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Vandaag de dag kan dit niet bij alle maatschappijen. Vooral organisaties als Eneco, Greenchoice, Van de Bron, Engie, Powerpeers, Qurrent bieden deze service. Op basis van je postcode ontdek je moeiteloos welke groene stroom aanbieders in Nieuw Scheemda actief zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is zo gepiept. Wat je moet doen is: je huidige levering annulerenen uiteraard een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen naar groene stroom vereist geen verdere woningaanpassingen. Jullie toekomstige aanbieder zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn erg aanlokkelijk. Op dit moment zijn de prijzen van groene energie Nieuw Scheemda sterk verlaagd in vergelijking met de beginperiode. Er zijn steeds meer families op basis daarvan kiezen voor stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Aan de hand van onze groene energie vergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een indruk te geven van verschillende energie-abonnementen ontdek je onderstaand enkele stroom abonnementen. Kanttekening: je vind daarbij ook diverse pakketten met grijze gas en stroom. Door gebruik te maken van de duurzame energie check vergelijk je snel welke maatschappijen milieuvriendelijk zijn.

Populaire contracten in de provincie Groningen

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar Actie

Energieprijzen Nieuw Scheemda vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energiemaatschappijen en contracten voor gas en elektriciteit.