Loading...

Groene stroom Casteren Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt d.m.v. reine, stabiele bronnen als waterkracht, biomassa, zon, bodemwarmte, aardwarmte. Zie ook alle populaire alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is veel toekomstbestendiger dan grijze elektriciteit dat wordt opgewekt via fossiele brandstoffen zoals aardolie, aardgas of steenkool. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Zonder problemen overstappen? De keuze m.b.t. Hollandse groene energie is enorm toegenomen. Door onze groene energie check kan je rap alle groene energieleveranciers in Casteren vergelijken. Is jouw doel ook 0 op de meter? Bekijk direct het stappenplan voor energieneutraal wonen in Casteren en overweeg de huidige duurzame energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Verrassend veel Nederlanders en zakelijke gebruikers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom met zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Interesse in de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen als je het vergelijkt met grijze stroom van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Op het moment dat je gaat voor hernieuwbare energie vergroot je de ontwikkeling van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is normaliter amper duurder dan grijze stroom.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren behoort tot de mogelijkheden. In de volksmond heet dat ‘salderen’, je krijgt hier een compensatie voor.
 • Onze duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Casteren

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Casteren vergelijken (december 2022)? Open dan onze groene energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, schat jouw verbruik en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Nadien check je alle beschikbare groene stroom bedrijven. Is groene stroom / energie hoger geprijsd dan grijze stroom? Dat hoeft niet zo te zijn! Door subsidies voor duurzame energie en royale welkomstpremies en acties is het overstappen naar duurzame energie een goed idee. Zonder moeite groene stroom in Casteren vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen van groene stroom zijn afhankelijk van postcode in Noord-Brabant).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en elektriciteit).
 3. Heb je zonnepanelen? Breng dat in mindering.
 4. Ga naar de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Je kunt denken aan windturbines of zonnepanelen.
 6. Kies bewust of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (dit is vaak een garantie dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Kies het voorstel met de beste voorwaarden. Opties zijn een goedkoop energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: vergelijk tarieven Vattenfall.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen als bijv. aardwarmte, waterkracht, biomassa, zonne-energie, windenergie vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en ook de schadelijke CO-2 uitstoot zijn heel minimaal. Het mooiste is, deze alternatieve energie is onuitputtelijk. Dit in tegenstelling tot steenkool, aardolie, kolen, aardgas (grijze elektra). Het toepassen van alle fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Wil jij ook een groene leefomgeving? Ontdek dan de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Rotstergaast vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. De CO-2 uitstoot is tot 100 keer lager. Gebruik maken van windenergie? Selecteer een aanbieder met groene stroom van de wind. Of kies voor een gezamenlijk windmolenproject als De Ranke Zwaan (Culemborg).

Zonne-energie Casteren

Onze zon is een schone energiebron waar we in de toekomst van profiteren. Stap ook over naar de mogelijkheden van onze zon, en neem zonneboilers of panelen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of markeer in de groene stroom vergelijker de duurzame “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van alle duurzame energie. Energie vanuit biomassa kent z’n oorsprong in het branden / vergissen van organische dingen als groente-, fruit- en tuinafval. Hier komt warmte uit voort. De herkomst van biomassa is vaak onduidelijk. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), zo ontstaat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit wenden we aan voor het verwarmen van woningen. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Soms is ook stadswarmte een optie: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Bladel.

groene-stroom-casteren

Een energieneutrale woning in Casteren rond december 2022

Via deze pagina bekijk je bruikbare toelichting op groene stroom Casteren. Alleen, waarom nog elektriciteit inkopen, terwijl jij ook zelf stroom kan opwekken? Een appartement met nauwelijks tot geen energierekening classificeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Casteren zien we steeds meer. Een woning als dat realiseren jullie via het volgende model:

 • Jullie appartement uitrusten met een goede isolatie.
 • Elektra en gas afname reduceren.
 • De energie die je consumeert lokaal opwekken.

De consumptie van elektriciteit verminderen doe je door A++ apparaten aan te schaffen, en wekelijks een analyse te maken van stroom. Veel gehoord is “haal opladers uit het stopcontact” en niet meer water gebruiken dan noodzakelijk bij het koken. Zelfstandig energie-opwekken is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een (duurzame) boiler of een warmtepomp installatie. Als het buiten koud is zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij jouw energieleverancier. Daarentegen, wanneer je overhoud kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de klassieke verwarmingsketel (als Nefit, Intergas, Atag, Vaillant of AWB) niet meer toegestaan. De huidige mono cv-ketel mag je dan uitsluitend inwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem is sterk in opkomst. Overweeg jij de optie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de diverse soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp profiteert van de warmte uit de afvoer-ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt geventileerd. De gewonnen warmte wordt geleid naar de cv-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor de centrale verwarming en voor warm tapwater. Technisch gezien een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een soort airco) onttrekt de warmte uit de buitenlucht. Deze warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp binnen in huis. De warmtepomp converteert de buitenlucht van 5 graden naar heet water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie onttrekt energie uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp zet dit om naar naar bruikbare warmte voor het verwarmen van je woning en gebruikswater. De installatie kent 2 toepassingen: verwarmen in de winter, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Casteren kan veel geld kosten. Goed nieuws, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp. Een combinatie van een warmtepomp met jouw huidige cv-ketel. De investering is relatief klein, en gemakkelijk toe te passen. Trouwens, ook minimaliseer jij schadelijke CO2 effecten en bespaar jij op stroomkosten. De aanschafprijs schommelt tussen €3000 tot €6800. Met behulp van de toe te passen ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Nu ook online: groene stroom in Lochem afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Momenteel is dit niet mogelijk bij alle bedrijven. Unieke leveranciers zoals Greenchoice, Qurrent, Powerpeers, Engie, Eneco, Van de Bron verzorgen dit voor je. Via jullie adresgegevens check je meteen welke groene stroom aanbieders in Casteren operationeel zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is kinderspel. De beste manier: jullie huidige pakket stopzetten en nadien een groen energiecontract afsluiten. Overstappen naar groene stroom benodigt geen aanpassingen in de meterkast. Jouw volgende energieleverancier regelt het papierwerk.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeker goed. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Casteren aantrekkelijker dan de introductieprijs. Er zijn behoorlijk wat mensen die hierom switchen naar dit milieuvriendelijke alternatief. D.m.v. onze groene stroom vergeljker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een impressie te geven van huidige pakketten ontdek je bijgaand vaak bestelde stroom abonnementen. Update: je vind daarbij ook diverse acties met grijze gas en stroom. Middels de duurzame energie check check je à la minute welke maatschappijen duurzaam zijn.

Geldige contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie

Energieprijzen Casteren vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energiebedrijven en welkomstacties voor elektra en gas.