Loading...

Groene stroom Lochem Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op d.m.v. reine, stabiele bronnen als waterkracht, bodemwarmte, zon, wind, aardwarmte. Zie ook alle veel gebruikte alternatieve energiebronnen in juni 2024. Vele malen schoner in vergelijking met grijze stroom dat wordt opgewekt aan de hand van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardolie, steenkool of aardgas. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Simpel overstappen? Het aantal aanbieders van groene energie van Nederlandse bodem wordt steeds beter. Op basis van de groene stroom vergelijker kan je direct alle groene energieleveranciers in Lochem vergelijken. Is jouw doel ook geen gasververbruik meer? Bekijk hiervoor het stukje over energieneutraal wonen in Lochem of bekijk de meest afgesloten duurzame energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Steeds meer mensen en bedrijven ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom met zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Denk jij na over een overstap naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas in vergelijking met grijze stroom van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het maken van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Als je switcht naar hernieuwbare energie vergroot je innovatie op het gebied van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is normaal nauwelijks duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Reststroom terugleveren aan het net kan natuurlijk ook. In de volksmond heet dat ‘salderen’, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Lochem

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Lochem vergelijken (juni 2024)? Begin direct met de duurzame energievergelijker! Vul jouw gegevens in, schat jouw verbruik en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Daaropvolgend ontdek je de best matchende groene energieleveranciers. Is groene stroom / energie prijziger dan stroom van fossiele brandstoffen? Dat hoeft niet zo te zijn! Middels subsidies vanuit de overheid en hoge welkomstbonussen is overstappen naar groene energie een goed idee. Eenvoudig groene stroom in Lochem vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen zijn afhankelijk van woonplaats in Gelderland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en elektriciteit).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Verreken dit dan direct.
 4. Check het onderwerp “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Bijv. specifiek stroom van windmolens van eigen bodem of zonnepanelen.
 6. Denk na of jij schone energie uit Nederland wilt (je weet dan zeker dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Kies het abonnement dat in jullie behoeftes voorziet. Kies meteen voor het voordeligste energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: RENDO Netwerken actietarief.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. waterkracht, aardwarmte, bodemwarmte, zonne-energie, windenergie vervuilen de lucht nauwelijks en de uitstoot van CO2 is nauwelijks aanwezig. Het leukste is, deze vorm van alternatieve energie raakt nooit op. Totaal niet te vergelijken met steenkool, aardolie, petroleum, aardgas (vuile elektriciteit). Het verbranden van onze fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Kiezen jullie ook voor een prettig leefklimaat? Check snel de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Bears vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom waarbij de lucht niet vervuild wordt. De CO-2 uitstoot blijft zeer beperkt. Gebruik maken van windenergie? Switch naar een aanbieder die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Een alternatief is een winddeel van een windmolen als De Blauwe Reiger (Burgerbrug).

Zonne-energie Lochem

Zonne-energie is een duurzame bron die oneindig gebruikt kan worden. Stap ook over naar de mogelijkheden van onze zon, en investeer in zonnepanelen en boilers. Participeer in een zonnepanelenpark. Of kies in onze groene energie checker de mogelijkheid “zonnestroom”.

Biomassa

Energie uit biomassa zorgt voor ruim 50% van de actuele leverbare duurzame energie. Biomassa-energie komt tot stand door de verbranding / gassing van organisch afval zoals aardappelschillen. Het restproduct hiervan is warmte. De oorsprong van de biomassa is vaak onduidelijk. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, zo ontstaat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit nuttigen we voor het opwarmen van onze woning. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Lochem.

groene-stroom-lochem

Een energieneutrale woning in Lochem rond juni 2024

Met behulp van deze pagina vergelijk je praktische uitleg over groene stroom Lochem. De vraag is, waarom zou ik stroom afnemen, terwijl jij ook zelf kan produceren. Een huis met een bescheiden of geen energierekening classificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Lochem wil natuurlijk iedereen. Deze woningen implementeer je op basis van 3 factoren:

 • Jouw woning zo goed mogelijk isoleren.
 • Het afnemen van energie minimaliseren.
 • De energie die je consumeert zelf opwekken.

Het energieverbruik verminderen is mogelijk door zuinige apparaten te kopen en bewust bezig te zijn met je verbruik. Onder andere gebruik niet de standby modus” en de koelkast uitzetten als je op vakantie gaat. Energie opwekken kan met zonnepanelen, een (duurzame) boiler en natuurlijk een warmtepomp installatie. In het najaar en winter koop je stroom in bij je leverancier. Niettemin, in de warmte maanden kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Al met al spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de “oude” verwarmingsketel (als Vaillant, Intergas, Remeha, Nefit of Atag) niet langer toegestaan. De “oude” hr-ketel mag je dan alleen nog maar inruilen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride opstelling worden veel toegepast. Ben jij ook bezig met de kwestie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de diverse type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp benut (warmte) ventilatielucht net voor het naar buiten wordt geventileerd. De warmte uit de lucht gaat rechtstreeks naar jouw CV. De gasketel gebruikt deze energie voor vloerverwarming en warm water dat je kunt gebruiken. Het is dus een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een soort van airco-installatie) neemt energie uit de omgevingslucht. De warmte uit de lucht wordt overgedragen aan de warmtepomp die zich in de woning begeeft. Het apparaat transformeert de buitenlucht naar verwarmingswater van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant profiteert van warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem transformeert dit naar praktische warmte voor het aansturen van de verwarming van je huis en kraanwater. Deze setup kent 2 toepassingen: verwarming in de koude maanden, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Lochem is duur. Goed om te weten, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp systeem. De warmtepomp wordt aangesloten op de op gas draaiende ketel. Voordelig, en simpel te installeren. Overigens reduceer je de uitstoot van CO2 en bespaart men op energielasten. De aanschafprijs schommelt tussen €3900 t/m €7900. Met behulp van de toepasbare ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Twisk afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Tegenwoordig kan dit niet bij alle maatschappijen. In het bijzonder partijen als Eneco, Engie, Powerpeers, Greenchoice, Van de Bron, Qurrent zijn hierin gespecialiseerd. Via jullie adresgegevens zie jij snel welke groene stroom aanbieders in Lochem aanwezig zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is makkelijker dan je denkt. De beste manier: je actuele levering annulerenen daaropvolgend een groen energiecontract afsluiten. Overstappen naar groene stroom vergt geen verdere actie van jou kant. Jouw aanstaande maatschappij zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn best schappelijk. Hedendaags zijn prijzen van groene energie Lochem fors lager in vergelijking met jaren geleden. We zien meer en meer huizeneigenaren op basis daarvan oversluiten naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. D.m.v. onze groene stroom vergeljker check je ’t verschil met grijze stroom.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een impressie te geven van huidige energie-abonnementen vind je hierna enkele stroom abonnementen. Aantekening: daartussen vind je ook enkele aanbieders van grijze gas en stroom. Met behulp van de groene stroom vergelijker vind je direct welke contracten daadwerkelijk duurzaam zijn.

Actuele contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 5 jaar
 • HVC KringloopEnergie – Windstroom en CO2 Neutraal Gas 1 Jaar Vast Actie

Energieprijzen Lochem vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energieleveranciers en contracten voor elektra en gas.