Loading...

Groene stroom Twisk Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt middels reine, toekomstbestendige bronnen als wind, biomassa, zon, waterkracht, bodemwarmte. Zie ook alle voorbeelden van alternatieve energiebronnen in april 2024. Het is veel schoner als je het afzet tegen grijze stroom dat wordt voortgebracht d.m.v. fossiele brandstoffen zoals o.a. aardolie, steenkool of aardgas. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Zonder problemen overstappen? Het aanbod met echte groene energie begint steeds serieuzer te worden. Aan de hand van onze groene energie check kan jij gemakkelijk alle groene energieleveranciers in Twisk vergelijken. Streven jullie ook naar geen gasververbruik meer? Scroll meteen naar onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Twisk of doorzoek de populaire ‘groene’ energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Steeds meer consumenten en bedrijven switchen naar een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom via zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Overweeg jij het overstappen naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas in vergelijking met grijze elektriciteit van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het maken van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Zodra jij overstapt naar hernieuwbare energie vergroot je de aanmaak van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is in de regel net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze elektra.
 • Reststroom terugleveren is zeer lucratief. We noemen dat salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Twisk

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Twisk vergelijken (april 2024)? Begin direct met de energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, geef een schatting van je verbruik en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Nadien ontdek je de meest relevante groene stroom bedrijven. Is groene energie hoger geprijsd i.v.m. reguliere stroom? Dit valt reuze mee! Via subsidieregelingen en interessante welkomstpremies is overstappen naar groene energie helemaal niet zo gek. Snel groene stroom in Twisk vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen van elektra zijn weer anders per regio in Noord-Holland).
 2. Vul het geschatte verbruik in (gas en elektra).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Trek dit daarvan af.
 4. Zoek de optie “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens van eigen bodem of zonnepanelen.
 6. Beslis of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (dit is vaak een garantie dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Klik op het voorstel wat jullie geschikt vinden. Maak een keuze voor het meest betaalbare energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: energieleverancier Energiedirect.nl.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen zoals aarde, bio, zon, water, bodem zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de CO-2 uitstoot is nauwelijks aanwezig. Bovendien, de genoemde alternatieve energie is onuitputtelijk. Totaal niet te vergelijken met aardgas, petroleum, kolen, steenkool (grijze elektriciteit). Het toepassen van onze fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Wil jij ook een schonere wereld? Bekijk dan de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in april 2024. Lees nu verder over groene energie Kamperland vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op op een hele verantwoorde manier. De CO-2 uitstoot blijft zeer beperkt. Interesse in windenergie? Ga voor een maatschappij met groene windstroom. Of schrijf je in voor een gezamenlijk windmolenproject als De Witte Juffer (Culemborg).

Zonne-energie Twisk

Zonne-energie is een duurzame bron die nooit opraakt. Profiteer zelf van zonne energie, en ga voor zonnepanelen en zonneboilers. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of kies in onze groene energie vergelijker de filter “zonnestroom”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van de duurzame energie in Nederland. Energie uit biomassa komt tot stand door de verbranding / gassing van organische dingen als rioolslib. Dit produceert warmte. De samenstelling van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, zo ontstaat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en gebruiken dit voor verwarming + warm tapwater. Dit kan je doen met een warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Medemblik.

groene-stroom-twisk

Een energieneutrale woning in Twisk rond april 2024

D.m.v. onze website detecteer je bruikbare details over groene stroom Twisk. Alleen, hoezo stroom afnemen, terwijl jij ook zelf stroom kan opwekken? Een woning met een lage of geen energierekening noemen we een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Twisk is een wens van vele. Zo’n woning bewerkstellig je aan de hand van drie aspecten:

 • Jullie huis uitrusten met een goede isolatie.
 • Elektra en gas afname reduceren.
 • De energie die je verbruikt zelf opwekken.

Het verbruik van elektra minimaliseren doe je door A++ apparaten aan te schaffen, en bewust bezig te zijn met energie. Dan kun je denken aan “een afwasteil gebruiken” en kamerdeuren zoveel mogelijk gesloten houden. Energie opwekken is eenvoudig via zonnecellen, een (duurzame) boiler plus een warmtepompsysteem. In de winter koop je stroom in bij jouw leverancier. Evenwel, als het warm is lever jij terug aan het net (salderen). Onder aan de streep heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de oude en vertrouwde CV-ketel op gas (van bijv. Nefit, Intergas, Atag, Remeha of Vaillant) niet langer toegestaan. De klassieke cv-ketel mag je dan slechts inwisselen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride oplossing is de opvolger van de CV. Is het een optie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker het lijstje hieronder met de modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp profiteert van warmte uit de ventilatielucht net voor het naar buiten wordt afgezogen. De energie die dat genereert gaat rechtstreeks naar jouw CV. Je ketel verwerkt deze warmte voor vloerverwarming en voor het efficiënt opwarmen van water. Een typisch voorbeeld van een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (met een soort ventilator) haalt energie uit de lucht. De opgevangen warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. Het apparaat verandert de koude buitenlucht naar heet water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp profiteert van warmte uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. De installatie transformeert dit naar toepasbare warmte voor de centrale verwarming van jullie huis en douchewater. Deze setup werkt op 2 manieren: warmte in de herfst en winter, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Twisk vergt een hele investering. Goed nieuws, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp installatie. Deze installatie werkt samen met jouw huidige cv-ketel. Voordelig, en gemakkelijk te installeren. Daarnaast reduceer je schadelijke CO2 effecten en kan jij besparen op energielasten. De inkoopprijs schommelt tussen €3800 t/m €7800. Met behulp van de actuele ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Doldersum afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Vandaag de dag tref je de groene abonnementen niet bij alle maatschappijen. Juist partijen zoals Eneco, Powerpeers, Qurrent, Van de Bron, Pure Energie, Greenchoice faciliteren dit. Op basis van je postcode achterhaal jij onmiddellijk welke groene stroom aanbieders in Twisk beschikbaar zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is verrassend eenvoudig. De beste manier: je huidige verbintenis beëindigen en vervolgens een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen naar groene stroom vergt geen verdere woningaanpassingen. Je aanstaande aanbieder doet dit voor jou.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven worden erg goed. Vandaag de dag zijn prijzen van groene energie Twisk flink lager wanneer je dit vergelijkt met de beginperiode. We horen van veel woningeigenaren die mede hierdoor kiezen voor dit milieuvriendelijke alternatief. Middels de groene energie checker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een idee te geven van huidige energiepakketten ontdek je bijgaand veel gekozen stroomcontracten. Commentaar: je vind daarbij ook diverse contracten op basis van grijze gas en stroom. Dankzij de groene stroom vergelijker detecteer je moeiteloos welke contracten daadwerkelijk duurzaam zijn.

Geldige contracten in de provincie Noord-Holland

 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 1 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Twisk vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energiebedrijven en welkomstpremies voor stroom en gas.