Loading...

Groene stroom Nieuw Beerta Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we via niet vervuilende, onuitputbare bronnen als aardwarmte, biomassa, waterkracht, bodemwarmte, wind. Zie ook alle veel gebruikte alternatieve energiebronnen in juni 2022. Het is een stuk milieuvriendelijker als je het afzet tegen grijze energie dat wordt opgewekt aan de hand van fossiele brandstoffen als bijv. aardolie, aardgas of steenkool. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Simpel overstappen? Het aantal leveranciers van Hollandse groene energie wordt alsmaar beter. Dankzij onze groene stroom checker kun jij moeiteloos alle groene energieleveranciers in Nieuw Beerta vergelijken. Is jouw doel ook geen gasververbruik meer? Bekijk direct onze informatie over energieneutraal wonen in Nieuw Beerta en check de recente milieuvriendelijke energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Verrassend veel huizeneigenaren en ondernemingen stappen over naar een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom met behulp van zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Overweeg jij de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten in vergelijking met grijze stroom van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij de productie van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Op het moment dat je switcht naar hernieuwbare energie bevorder je innovatie op het gebied van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld amper duurder dan grijze elektriciteit.
 • Reststroom terugleveren behoort tot de mogelijkheden. We spreken hier over “salderen”, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • Onze duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Nieuw Beerta

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Nieuw Beerta vergelijken (juni 2022)? Open dan onze groene energievergelijker! Voer jouw gegevens in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Dan detecteer je de best matchende groene energieleveranciers. Is groene stroom / energie hoger geprijsd dan reguliere stroom? Dit is niet het geval! Mede door subsidieregelingen en hoge cash-back acties is het overstappen naar duurzame energie zeer aantrekkelijk. Nu groene stroom in Nieuw Beerta vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (tarieven zijn weer anders per postcode in Groningen).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en elektriciteit).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Check het menu “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Bijvoorbeeld windmolens van eigen bodem of zonnestroom uit NL.
 6. Kies of jij schone energie uit Nederland wilt (je mag er dan op vertrouwen dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Ga voor het aanbod dat bij jou past. Maak een keuze voor het goedkoopste energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: NLE vergelijken.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen als onder andere wind, bio, aarde, zon, water vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en het effect van CO-2 is nauwelijks aanwezig. Goed om te noemen, deze alternatieve energie is onuitputbaar. Dit in tegenstelling tot steenkool, petroleum, kolen, aardolie (grijze elektriciteit). Het toepassen van deze fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Kiezen jullie ook voor een milieuvriendelijk Nederland? Lees dan over alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in juni 2022. Mensen zochten ook naar: groene energie Casteren vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het CO-2 effect is 50 keer lager dan grijze stroom. Overstappen naar windenergie? Switch naar een energieaanbieder met groene stroom van de wind. Of kies voor een gezamenlijk windmolenproject als De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie Nieuw Beerta

Energie van de zon is een bron die oneindig gebruikt kan worden. Stap ook over naar zonne energie, en investeer in zonneboilers en zonnecellen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of kies in onze groene energie checker de mogelijkheid “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa beslaat meer dan de helft van de huidige voorradige duurzame energie. Biomassa-energie wordt gemaakt door vergissing en vergassing van organische dingen als tuinbouwafval. Dit produceert warmte. De afkomst van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), dit heet bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit wenden we aan voor het opwarmen van onze woning. Dit kan je doen met een warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Oldambt.

groene-stroom-nieuw-beerta

Een energieneutrale woning in Nieuw Beerta rond juni 2022

D.m.v. deze website check je nuttige uitleg over groene stroom Nieuw Beerta. Echter, waarom eigenlijk betalen voor stroom, als je ook zelfvoorzienend kan zijn. Een appartement met nauwelijks tot geen energierekening betitelen we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Nieuw Beerta is een wens van vele. Zo’n huis realiseren jullie op basis van 3 factoren:

 • Jullie woning van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Elektra en gas afname minimaal houden.
 • De energie die je consumeert met eigen materiaal genereren.

Het gebruik van elektra beperken doe je door te letten op het A++ label en bewust bezig te zijn met jouw apparaten. Veel gehoord is “neem een waterbespaarder” en je gaskachel goed onderhouden en ventileren. Energie opwekken is eenvoudig via zonnecellen, een zonne-boiler en steeds vaker met een warmtepomp installatie. In koude periodes koop je stroom in bij jouw energiemaatschappij. Daartegenover, wanneer je overhoud lever jij terug aan het net (salderen). Wanneer je dit verrekent bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de “gewone” gasgestookte ketel (zoals Nefit, Vaillant, Remeha, Atag of AWB) verbannen. De welbekende gasgestookte ketel mag je dan alleen nog maar inwisselen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp worden veel toegepast. Overweeg jij de optie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in het lijstje hieronder met de modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp nuttigt energie uit ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt vervoerd. De warmte die hieruit ontstaat komt bij de CV terecht. Je ketel verwerkt deze warmte voor de centrale verwarming en voor het efficiënt opwarmen van water. Het is dus een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een airco-achtig apparaat) nuttigt warmte uit de buitenlucht. De opgevangen warmte wordt geleidt naar een warmtepomp binnen in huis. De warmtepomp zet de koude lucht om in naar warm water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant onttrekt energie uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het apparaat zet dit om naar naar bruikbare warmte voor het verwarmen van jullie woning en kraanwater. De installatie heeft een dubbele functie: warmte in de herfst en winter, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Nieuw Beerta kan duur uitvallen. Echter, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp installatie. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de HR-ketel. De investering is relatief klein, en simpel te plaatsen. Bovendien beperk je schadelijke CO2 effecten en kan je bezuinigen op energielasten. Het tarief ligt zo tussen de €4500 – €6700. Met behulp van de geldige ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Nu ook online: groene stroom in Wellerlooi afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Tegenwoordig tref je de groene abonnementen niet bij alle maatschappijen. Vooral maatschappijen zoals Pure Energie, Qurrent, Engie, Van de Bron, Powerpeers, Greenchoice focussen hierop. Door je postcode in te vullen ontdek je simpelweg welke groene stroom aanbieders in Nieuw Beerta operationeel zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is zo gedaan. De beste manier: je lopende contract annulerenen vervolgens een andere, groene maatschappij nemen. Op groene stroom overstappen vraagt niet om aanpassingen aan de woning. De volgende energieaanbieder doet dit voor jou.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeer goed. Vandaag de dag zijn de prijzen van groene energie Nieuw Beerta aantrekkelijker wanneer je dit vergelijkt met de beginperiode. Er zijn behoorlijk wat woningeigenaren die hierom neigen naar duurzaam geproduceerde energie. Geholpen door onze groene stroom vergeljker check je ’t verschil met grijze stroom.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een voorbeeld te geven van enkele energie-abonnementen ontdek je onderstaand toonaangevende stroompakketten. Kanttekening: hiertussen zitten ook een aantal acties met grijze gas en stroom. Middels de groene stroom vergelijker detecteer je binnen no-time welke pakketten “schoon” zijn.

Populaire contracten in de provincie Groningen

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas Variabel 3 jaar

Energieprijzen Nieuw Beerta vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energieleveranciers en kortingsacties voor stroom en gas.