Loading...

Groene stroom Wellerlooi Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op met behulp van niet vervuilende, stabiele bronnen als zon, aardwarmte, wind, biomassa, waterkracht. Spring voor meer info naar erkende alternatieve energiebronnen in september 2022. Vele malen milieuvriendelijker vergeleken met grijze energie dat wordt gegenereerd middels fossiele brandstoffen als steenkool, aardolie of aardgas. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Gelijk overstappen? De keuze m.b.t. 100% groene energie uit Nederland groeit snel. Op basis van onze groene energie check kan jij meteen alle groene energieleveranciers in Wellerlooi vergelijken. Streef jij naar een gasloze woning? Bekijk hiervoor onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Wellerlooi en snuffel tussen de huidige milieuvriendelijke energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Opvallend veel families en ondernemers stappen over naar een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom met behulp van zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Oriënteer jij je op de overstap naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas ten opzichte van grijze elektriciteit van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij de productie van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Op het moment dat je kiest voor hernieuwbare energie motiveer je de productie van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is normaal net zo goedkoop als grijze stroom.
 • Reststroom terugleveren aan het net behoort tot de mogelijkheden. Dit heet salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • Duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Wellerlooi

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Wellerlooi vergelijken (september 2022)? Gebruik onze groene energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Aansluitend bekijk je de meest populaire groene stroom maatschappijen. Is groene energie / stroom hoger geprijsd dan grijze energie? Dit is niet het geval! Middels subsidies vanuit de overheid en aantrekkelijke welkomstbonussen is switchen naar duurzame stroom voor iedereen aan te raden. À la minute groene stroom in Wellerlooi vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen van groene stroom zijn afhankelijk van woonplaats in Limburg).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (elektriciteit & gas).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Breng dat in mindering.
 4. Check het filter “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Bijv. specifiek stroom van Nederlandse windparken of zonnepanelen.
 6. Beslis of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (dit geeft je de zekerheid dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Klik op het voorstel dat in jullie behoeftes voorziet. Ga voor het goedkoopste energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: maandelijkse kosten Liander.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen als bijv. windenergie, zonne-energie, biomassa, aardwarmte, waterkracht veroorzaken geen luchtvervuiling en ook de schadelijke CO-2 uitstoot zijn heel minimaal. Het goede nieuws is, alternatieve energie is onuitputbaar. Dat is wel wat anders dan kolen, aardgas, steenkool, aardolie (grijze energie). Het toepassen van deze fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Kies jij bewust voor een schonere wereld? Ontdek dan de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in september 2022. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Lochem vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder luchtvervuiling effecten. Uitstoot van CO-2 kan zo enorm gereduceerd worden. Interesse in windenergie? Ga voor een energieleverancier die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of neem een aandeel in een gezamenlijk windmolenproject als De Vier Winden (Noord-Holland).

Zonne-energie Wellerlooi

De zon is een duurzame bron die altijd aanwezig is. Ontdek zelf de voordelen van de mogelijkheden van onze zon, en bestel zonnepanelen en boilers. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of markeer in de vergelijkingstool de duurzame “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa-energie levert ruim 55% van de duurzame energie in Nederland. Biomassa energie ontstaat door de verbranding / gassing van organische dingen als hout en gft-afval. Dit produceert warmte. De oorsprong van de biomassa kan ontraceerbaar zijn. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, zo ontstaat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit zetten we in voor verwarming + warm tapwater. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Bergen (L.).

groene-stroom-wellerlooi

Een energieneutrale woning in Wellerlooi rond september 2022

Middels deze webpagina check je uitgebreide toelichting op groene stroom Wellerlooi. Echter, waarom nog elektriciteit inkopen, terwijl jij ook zelf kan genereren. Een woning met een bescheiden of geen energierekening kwalificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Wellerlooi wint aan interesse. Dit soort huizen bereiken jullie op basis van 3 factoren:

 • Je huis redelijk tot goed isoleren.
 • Energieverbruik zo laag mogelijk houden.
 • De benodigde energielokaal opwekken.

De elektra consumptie minimaliseren bereik je door zuinige apparaten te kopen en bewust bezig te zijn met energie. Dan kun je denken aan “nemen van ledverlichting” en zet de koelkast precies waterpas. Zelfstandig energie-opwekken is eenvoudig via zonnecellen, een zonne-boiler of een warmtepomp (ketel). Als het buiten koud is koop je stroom in bij jullie maatschappij. Aan de andere kant, wanneer je overhoud lever je stroom terug (salderen). Wanneer je dit verrekent bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de klassieke mono cv-ketel (zoals o.a. AWB, Atag, Vaillant, Intergas of Nefit) uitgesloten. De “gewone” cv-ketel mag je dan alleen nog maar omruilen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp is de opvolger van de CV. Zit je eraan te denken: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de verschillende soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt energie uit ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt afgevoerd. De energie die dat genereert wordt gebruik door de CV-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor de centrale verwarming en heet tapwater (douche/bad). Technisch gezien een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een soort airco) neemt warmte uit de buitenlucht. De opgevangen warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp in de woning. Dit systeem converteert de buitenlucht van 5 graden naar warm water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem nuttigt energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. De warmtepomp vormt dit om naar naar bruikbare warmte voor het verwarmen van je appartement en kraanwater. Het apparaat werkt op 2 manieren: verwarming in de koude maanden, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Wellerlooi is kostbaar. Maar, je kunt besparen: een hybride warmtepomp. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met jouw huidige cv-ketel. Goedkoop, en gemakkelijk te plaatsen. Daarnaast reduceer je het negatieve CO2 effect en kan jij besparen op energienota. De investering ligt zo tussen de €3900 en €6600. Dankzij de ruime ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Garmerwolde afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Hedendaags tref je de groene abonnementen niet bij alle leveranciers. Juist leveranciers zoals Qurrent, Greenchoice, Eneco, Van de Bron, Powerpeers, Pure Energie faciliteren dit. Via jullie adresgegevens check jij à la minute welke groene stroom aanbieders in Wellerlooi actief zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is heel eenvoudig. Wat jij moet doen: het actuele levering opzeggen en daaropvolgend een groen energiecontract afsluiten. Overstappen op groene stroom behoeft geen complexe acties. Jullie toekomstige energiemaatschappij zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven worden erg goed. Hedendaags zijn de prijzen van groene energie Wellerlooi flink lager in verhouding tot de introductieprijs. Er zijn steeds meer gezinnen op basis daarvan voorkeur hebben voor energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Middels onze “groene” vergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een indruk te geven van enkele energiepakketten vind je hierna veel gekozen stroom abonnementen. Commentaar: hiertussen zitten ook een aantal contracten op basis van grijze gas en stroom. Middels de groene stroom vergelijker check je rap welke pakketten duurzaam en schoon zijn.

Populaire contracten in de provincie Limburg

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actie

Energieprijzen Wellerlooi vergelijken Vergelijk de beste groene energie-aanbieders en welkomstpremies voor elektriciteit en gas.