Loading...

Groene stroom Kortgene Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand d.m.v. niet vervuilende, stabiele bronnen als waterkracht, aardwarmte, bodemwarmte, zon, wind. Meer daarover vind je via populaire alternatieve energiebronnen in december 2023. Het is aanmerkelijk beter voor het milieu als je het afzet tegen grijze energie dat wordt geproduceerd d.m.v. fossiele brandstoffen zoals o.a. steenkool, aardolie of aardgas. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Zonder problemen overstappen? Het assortiment groene energie van Nederlandse bodem begint steeds serieuzer te worden. D.m.v. onze groene energie check kan jij moeiteloos alle groene energieleveranciers in Kortgene vergelijken. Streef jij naar gasvrij wonen? Bekijk hiervoor de details aangaande energieneutraal wonen in Kortgene en check de recente duurzame energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Steeds meer families en zakelijke gebruikers kiezen voor een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom geholpen door zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Oriënteer jij je op het overstappen naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas ten opzichte van grijze stroom van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Wanneer je de keuze maakt voor hernieuwbare energie stimuleer je de ontwikkeling van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is meestal niet veel duurder dan grijze elektra.
 • Je eigen stroom weer terugleveren kan natuurlijk ook. We hebben het dan over salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • Duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Kortgene

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Kortgene vergelijken (december 2023)? Start met onze groene energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, geef een schatting van je verbruik en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Daaropvolgend check je alle beschikbare groene stroom bedrijven. Is groene stroom / energie duurder i.v.m. grijze energie? Dit is niet het geval! Middels subsidies voor groene stroom en royale welkomstbonussen is overstappen naar groene energie een goed idee. Probleemloos groene stroom in Kortgene vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen variëren per woonplaats in Zeeland).
 2. Vul het geschatte verbruik in (gas en stroom).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Klik op het kopje “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Bijv. specifiek stroom van windmolens van eigen bodem of zonneweides.
 6. Beslis of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (je mag er dan op vertrouwen dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Selecteer het contract dat je wensen dekt. Maak een keuze voor het meest betaalbare pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: Coteq Netbeheer korting.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen als bijv. wind, zon, water, bodem, aarde vervuilen de lucht nauwelijks en de invloed op broeikaseffect is minimaal. Daarbij komt, alternatieve energie is niet uitputbaar. Dat is een ander verhaal dan aardgas, steenkool, petroleum, kolen (vuile elektriciteit). Het verbranden van fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Zet jij je in voor een schonere wereld? Hieronder vind je alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Adorp vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het effect van CO-2 is 50 keer lager dan grijze stroom. Gebruik maken van windenergie? Switch naar een maatschappij die Hollandse windstroom aanbiedt. Een alternatief is een gezamenlijk windmolenproject als De Vier Winden (Noord-Holland).

Zonne-energie Kortgene

Zonnestroom is een vorm van hernieuwbare energie die nooit opraakt. Kies ook voor zonnekracht, en neem zonnepanelen en boilers. Participeer in een zonnepanelenpark. Of markeer in onze groene stroom checker de optie “zonnestroom”.

Biomassa

Energie uit biomassa levert ruim 55% van de duurzame energie in Nederland. Energie uit biomassa ontstaat door de verbranding / gassing van organisch afval zoals mest en maïs. Hier komt warmte uit voort. De oorsprong van de biomassa is ontransparant. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, we noemen dat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit passen we toe voor ons verwarmingssysteem. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Noord-Beveland.

groene-stroom-kortgene

Een energieneutrale woning in Kortgene rond december 2023

Door middel van deze webpagina vergelijk je uitgebreide info over groene stroom Kortgene. Alleen, waarom nog een stroomcontract afsluiten, wanneer men ook zelf stroom kan opwekken? Een huis met een bescheiden of geen energierekening markeren we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Kortgene wint aan interesse. Een huis als dit realiseren jullie op de volgende manier:

 • Je woning zo goed mogelijk isoleren.
 • Het afnemen van energie zo laag mogelijk houden.
 • De energie die je consumeert opwekking middels panelen.

Het verbruik van energie verminderen doe je door zuinige apparaten te kopen en actief te letten op energie. Dan kun je denken aan “alleen wassen met volle wasmachine” en de verwarming niet hoog aan zetten als je weg bent. Het opwekken van energie doe je met zonnecellen, een boiler plus een warmtepomp (ketel). Als het buiten koud is zul je elektriciteit inkopen bij jullie energiemaatschappij. Maar, als jullie meer opwekken dan je gebruikt kan je stroom terugleveren (salderen). Al met al kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de ouderwetse gasgestookte ketel (zoals Atag, Remeha, Nefit, Vaillant of Intergas) verboden. De “gewone” CV-ketel op gas kun je dan enkel omruilen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride installatie worden als opvolgers gezien. Ben jij ook bezig met de kwestie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker het lijstje hieronder met de soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt gestuurd. De warmte die hieruit ontstaat wordt gebruik door de CV-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het aansturen van de verwarming en voor warm tapwater. Oftewel: een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een soort van airco-installatie) benut de energie uit de lucht buiten. De gewonnen warmte gaat naar de warmtepomp binnen in huis. Het systeem converteert de buitenlucht van 5 graden naar heet gebruikswater tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp nuttigt warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp verandert dit naar praktische warmte voor het opwarmen van jouw woning en douchewater. Het systeem werkt 2 kanten op: verwarming in de koude maanden, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Kortgene is prijzig. Goed om te weten, je kunt besparen: een hybride warmtepomp systeem. Dit systeem sluit je aan op jouw huidige cv-ketel. De investering is relatief klein, en gemakkelijk te installeren. Tevens reduceer je de uitstoot van CO2 en kan jij besparen op kosten van energie. Het tarief varieert tussen de €3300 – €7200. Dankzij de interessante ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Start nu ook met groene stroom in Startenhuizen afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Vandaag de dag is dat geen optie bij alle aanbieders. Unieke aanbieders als Engie, Greenchoice, Van de Bron, Eneco, Pure Energie, Qurrent verzorgen dit voor je. Door te adres te gebruiken detecteer je eenvoudig welke groene stroom aanbieders in Kortgene aanwezig zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is makkelijker dan je denkt. Twee acties zijn belangrijk: jullie bestaande abonnement beëindigen en vervolgens een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Op groene stroom overstappen benodigt geen aanpassingen aan de woning. Jullie nieuwe energiemaatschappij zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeer schappelijk. Momenteel zijn de prijzen van groene energie Kortgene een stuk lager in vergelijking met een paar jaar terug. Er zijn behoorlijk wat families die mede hierdoor overstappen naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Op basis van onze groene energie vergelijker reken je ’t zelf uit.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een gevoel te geven van beschikbare energiepakketten bekijk je onderstaand vaak bestelde contracten. Info: je vind daarbij ook diverse contracten op basis van grijze gas en stroom. Door middel van de duurzame energie checker vergelijk je onmiddellijk welke contracten daadwerkelijk “schoon” zijn.

Populaire contracten in de provincie Zeeland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 1 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 1 jaar

Energieprijzen Kortgene vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energie-aanbieders en contracten voor elektriciteit en gas.