Loading...

Groene stroom Adorp Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd met behulp van niet vervuilende, onuitputbare bronnen als aardwarmte, wind, biomassa, zon, bodemwarmte. Of lees direct meer over populaire alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is aanmerkelijk schoner in vergelijking met grijze elektra dat wordt opgewekt d.m.v. fossiele brandstoffen zoals aardolie, aardgas of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Simpel overstappen? Het assortiment Hollandse groene energie wordt alsmaar beter. Door de duurzame energie check kan je meteen alle groene energieleveranciers in Adorp vergelijken. Streven jullie ook naar een huis zonder gas? Zie ook onze informatie over energieneutraal wonen in Adorp of doorzoek de meest afgesloten ‘groene’ energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Steeds meer Nederlanders en bedrijven switchen naar een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend dankzij zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Interesse in een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten in vergelijking met grijze energie van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Indien je gaat voor hernieuwbare energie motiveer je de ontwikkeling van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld amper duurder dan grijze elektra.
 • Reststroom terugleveren aan het net is zeer lucratief. We spreken hier over “salderen”, je krijgt hier een compensatie voor.
 • Duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Adorp

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Adorp vergelijken (december 2022)? Ga aan de slag met de groene energievergelijker! Vul jouw gegevens in, geef een schatting van je verbruik en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. In de volgende stap vergelijk je de meest populaire groene stroom maatschappijen. Is groene energie / stroom prijziger dan grijze stroom? Helemaal niet! Dankzij subsidies voor duurzame energie en forse welkomstpremies en acties is overstappen naar groene stroom zeer interessant. Vandaag nog groene stroom in Adorp vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Voer je woonplaats in (tarieven zijn afhankelijk van woonplaats in Groningen).
 2. Vul het geschatte verbruik in (elektriciteit & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Verreken dit dan direct.
 4. Klik op het filter “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens van eigen bodem of zonne-energie.
 6. Kies of jij Nederlandse schone energie wil inkopen (jij mag er van vanuit gaan dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Selecteer het pakket dat in jullie behoeftes voorziet. Selecteer direct het voordeligste energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: elektriciteit van Anode Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen als bijv. aarde, wind, water, zon, bio zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en het effect van CO-2 is nauwelijks aanwezig. Goed om te noemen, dit type alternatieve energie is onuitputbaar. Totaal niet te vergelijken met aardolie, steenkool, kolen, petroleum (vuile energie). Het verbranden van deze fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Kiezen jullie ook voor een schonere wereld? Bekijk dan de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Zoek ook naar groene energie Nispen vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder de lucht te vervuilen. Uitstoot van CO-2 kan zo enorm gereduceerd worden. Switchen naar windenergie? Ga voor een leverancier die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of participeer in een winddeel van bijvoorbeeld De Blauwe Reiger (Burgerbrug).

Zonne-energie Adorp

Energie van de zon is een vorm van hernieuwbare energie die nooit opraakt. Ervaar de kracht van zonnecellen, en bestel boilers en zonnepanelen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of kies in de groene stroom vergelijker de duurzame “zonnestroom”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa beslaat meer dan de helft van de actuele leverbare duurzame energie. Energie uit biomassa komt tot stand door het verbranden van organische natuur resten zoals mest en maïs. Hier komt warmte uit voort. Waar biomassa precies vandaan komt is niet altijd duidelijk. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, dit is in feite bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en gebruiken dit voor een warm huis en warm water. Dit kan je doen met een warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Winsum.

groene-stroom-adorp

Een energieneutrale woning in Adorp rond december 2022

D.m.v. deze pagina bekijk je alle uitleg over groene stroom Adorp. Interessant, hoezo betaalde stroom gebruiken, wanneer men ook zelf kan realiseren. Een woning met een bescheiden of geen energielasten beschrijven we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Adorp wordt steeds populairder. Een woning als dat kan jij bereiken via het volgende model:

 • Jouw huis zo goed mogelijk isoleren.
 • De energieconsumptie minimaliseren.
 • De energie die je consumeert opwekking middels panelen.

Het verbruik van elektra beperken is te realiseren door A++ apparaten aan te schaffen, en dagelijks te focussen op stroom. Dan kun je denken aan “een afwasteil gebruiken” en tochtstrips gebruiken. Zelfstandig energie-opwekken doe je met zonnecellen, een boiler of een warmtepompsysteem. In koude periodes zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij je energieleverancier. Alleen, in de warmte maanden kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Onder aan de streep bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de ouderwetse hr-ketel (Remeha, Nefit, AWB, Vaillant of Atag) uitgefaseerd. De welbekende verwarmingsketel kun je dan enkel inruilen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling worden als opvolgers gezien. Denk je aan de mogelijkheid: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker het lijstje hieronder met de installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp haalt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt afgevoerd. Deze warmte komt bij de CV terecht. De HR-ketel past deze warmte toe voor verwarming (vloer / radiator) en heet tapwater (douche/bad). Eigenlijk een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (met een soort ventilator) haalt warmte uit de buitenlucht. Deze warmte gaat naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. De warmtepomp transformeert de koude lucht naar verwarmingswater van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem profiteert van warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het systeem converteert dit naar toepasbare warmte voor het aansturen van de verwarming van je huis en douchewater. Het product werkt op 2 manieren: verwarmen in de winter, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Adorp is duur. Gelukkig, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp systeem. Dit systeem sluit je aan op de op gas draaiende ketel. Goedkoop, en eenvoudig te installeren. Verder verlagen jullie de CO-2 uitstoot en bespaar jij op energielasten. De prijs ligt in de range tussen de €4400 t/m €7800. Mede door de toepasbare ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Nu ook online: groene stroom in Hobrede afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Momenteel kan dit niet bij alle aanbieders. Juist bedrijven zoals Engie, Greenchoice, Van de Bron, Eneco, Qurrent, Powerpeers verzorgen dit voor je. Wanneer je jouw postcode invoert achterhaal jij vlug welke groene stroom aanbieders in Adorp aanwezig zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is heel makkelijk. Wat je moet doen is: je actuele abonnement beëindigen en daarna een groene leverancier kiezen. Op groene stroom overstappen vereist geen aanpassingen aan de woning. De toekomstige energieaanbieder regelt alles.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn erg goed. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Adorp fors lager wanneer je dit vergelijkt met de beginperiode. Er zijn veel klanten die daardoor oversluiten naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. D.m.v. onze groene stroom vergeljker reken je ’t zelf uit.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een gevoel te geven van verschillende energie-abonnementen ontdek je hieronder de meest populaire stroomcontracten. Aantekening: je vind daarbij ook diverse acties met grijze gas en stroom. D.m.v. de duurzame energie checker achterhaal je nu welke abonnementen echt duurzaam zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Groningen

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas onbepaalde tijd

Energieprijzen Adorp vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energieleveranciers en welkomstacties voor elektriciteit en gas.