Loading...

Groene stroom Nispen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt met milieubewuste, duurzame bronnen zoals bodemwarmte, zon, aardwarmte, biomassa, wind. Meer daarover vind je via veel gebruikte alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is aanmerkelijk schoner dan grijze energie dat wordt gecreëerd met fossiele brandstoffen zoals steenkool, aardolie of aardgas. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Binnen een paar minuten overstappen? Het aantal leveranciers van 100% groene energie uit Nederland wordt alsmaar beter. Door de groene stroom vergelijker kan je moeiteloos alle groene energieleveranciers in Nispen vergelijken. Streef jij naar 0 op de meter? Raadpleeg hiervoor onze informatie over energieneutraal wonen in Nispen of bekijk de meest afgesloten duurzame energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Opvallend veel consumenten en ondernemingen sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom dankzij zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Denk jij na over de overstap naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas ten opzichte van grijze elektriciteit van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het maken van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Op het moment dat je de keuze maakt voor hernieuwbare energie vergroot je de productie van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld niet veel duurder dan grijze elektra.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren behoort tot de mogelijkheden. We hebben het dan over salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Nispen

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Nispen vergelijken (december 2022)? Begin direct met de duurzame energievergelijker! Voer jouw gegevens in, geef een schatting van je verbruik en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Daaropvolgend vind je de meest populaire groene maatschappijen. Is groene energie prijziger dan stroom van fossiele brandstoffen? Helemaal niet! Middels subsidieregelingen en royale welkomstaanbiedingen is overstappen naar groene energie een goed idee. Zonder moeite groene stroom in Nispen vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen zijn afhankelijk van postcode in Noord-Brabant).
 2. Voer je verwachte gebruik in (elektra & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Verreken dit dan direct.
 4. Klik op de optie “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens uit NL of zonne-energie.
 6. Kies bewust of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (jij mag er van vanuit gaan dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Kies het pakket wat je interessant vindt. Ga voor een goedkoop abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: Eneco tarieven december 2022.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld bodemwarmte, windenergie, biomassa, zonne-energie, waterkracht vervuilen de lucht nauwelijks en ook de schadelijke CO-2 uitstoot wordt flink gereduceerd. Het leukste is, alternatieve energie is niet uitputbaar. Dit in tegenstelling tot kolen, steenkool, aardgas, petroleum (vuile stroom). Het verbranden van deze fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Zet jij je in voor een prettig leefklimaat? Doorzoek dan de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Zoek ook naar groene energie Dedgum vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Uitstoot van CO-2 blijft zeer beperkt. Interesse in windenergie? Kies voor een energieleverancier met groene windstroom. Of participeer in een wind-energieproject (collectief) als De Vier Winden (Noord-Holland).

Zonne-energie Nispen

Onze zon is een vorm van hernieuwbare energie die oneindig gebruikt kan worden. Kies ook voor de mogelijkheden van onze zon, en kies voor zonnepanelen en boilers. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of kies in de vergelijkingstool de optie “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Biomassa-energie is verantwoordelijk voor ruim 60% van de huidige voorradige duurzame energie. Stroom uit biomassa wordt gemaakt door vergissing en vergassing van organisch afval zoals tuinbouwafval. Dit genereert warme lucht. Waar biomassa precies vandaan komt is niet altijd duidelijk. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), dit is in feite bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en gebruiken dit voor een warm huis en warm water. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Roosendaal.

groene-stroom-nispen

Een energieneutrale woning in Nispen rond december 2022

Door middel van onze website check je nuttige uitleg over groene stroom Nispen. Echter, waarom zou ik betalen voor stroom, wanneer men ook zelf kan genereren. Een woning met nauwelijks tot geen energienota beschrijven we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Nispen is een wens van vele. Zo’n woning implementeer je op basis van 3 factoren:

 • Jullie woning zo goed mogelijk isoleren.
 • Het afnemen van energie minimaliseren.
 • De vereiste energie opwekking middels panelen.

Het verbruik van energie minimaliseren is mogelijk door te letten op het A++ label en bewust bezig te zijn met jouw apparaten. Voorbeelden zijn “wassen op 30 graden” en rolluiken gebruiken. Het opwekken van energie kan met zonnepanelen, een (zonne) boiler of een warmtepomp installatie. Als het buiten koud is koop je stroom in bij een aanbieder. Daarentegen, in de zomer kan je stroom terugleveren (salderen). Al met al heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de welbekende cv-ketel (van AWB, Remeha, Nefit, Atag of Intergas) uitgesloten. De “oude” verwarmingsketel kun je dan enkel inwisselen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp is de opvolger van de CV. Overweeg jij de optie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over het lijstje hieronder met de installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron de warmte uit de afvoer-ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt afgevoerd. De warmte die hieruit ontstaat wordt geleid naar de cv-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor het verwarmen van de woning en warm water dat je kunt gebruiken. We spreken dus over een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (met een soort ventilator) nuttigt warmte uit de lucht. De opgevangen warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. Dit systeem transformeert de buitenlucht naar opgewarmd water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp profiteert van warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. De installatie vormt dit om naar naar hogere temperatuur warmte voor het aansturen van de verwarming van jullie huis en gebruikswater. Het apparaat kan twee dingen doen: een warm huis in de winter, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Nispen kan duur uitvallen. Goed om te weten, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp. Een combinatie van een warmtepomp met de HR-ketel. Voordelig, en gemakkelijk te installeren. Daarnaast verminder jij de CO-2 uitstoot en bespaar jij op stroomkosten. De totaalprijs schommelt tussen €3400 tot €7600. Dankzij de actuele ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Nu ook online: groene stroom in Wijster afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Momenteel is dat geen optie bij alle leveranciers. Unieke organisaties zoals Qurrent, Eneco, Pure Energie, Greenchoice, Powerpeers, Van de Bron bieden deze service. Door je postcode in te vullen spot jij meteen welke groene stroom aanbieders in Nispen aanwezig zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is een eitje. Twee acties zijn belangrijk: je bestaande verbintenis ontbinden en aansluitend een groen energiecontract afsluiten. Overstappen op groene stroom benodigt geen verdere woningaanpassingen. Jullie volgende aanbieder regelt het papierwerk.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn opvallend verleidelijk. Momenteel zijn de prijzen van groene energie Nispen flink lager als je het afzet tegen een paar jaar terug. We horen van veel woningeigenaren die overstappen naar duurzaam geproduceerde energie. Met behulp van de groene energievergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een voorbeeld te geven van huidige energiepakketten bekijk je in het overzicht hieronder toonaangevende abonnementen. Kanttekening: je vind daarbij ook diverse acties met grijze gas en stroom. Middels onze groene energie check vergelijk je direct welke maatschappijen duurzaam en schoon zijn.

Populaire contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 1 jaar vast
 • Budget Energie – Modelcontract stroom en gas
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas 1 jaar Vast Actie

Energieprijzen Nispen vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energieleveranciers en welkomstpremies voor gas en elektriciteit.