Loading...

Groene stroom De Zilk Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op aan de hand van schone, onuitputtelijke bronnen zoals waterkracht, bodemwarmte, wind, aardwarmte, zon. Of lees direct meer over top-4 alternatieve energiebronnen in juli 2024. Dit is beduidend milieuvriendelijker in vergelijking met grijze energie dat wordt voortgebracht aan de hand van fossiele brandstoffen zoals o.a. steenkool, aardgas of aardolie. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Zonder problemen overstappen? Het aanbod met 100% groene energie uit Nederland begint steeds serieuzer te worden. Geholpen door de groene stroom vergelijker kunnen jullie spoedig alle groene energieleveranciers in De Zilk vergelijken. Kijk je ook uit naar een huis zonder gas? Bekijk hiervoor de details aangaande energieneutraal wonen in De Zilk en overweeg de populaire duurzame energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Meer en meer huizeneigenaren en ZZP’ers kiezen voor een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op met behulp van zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Oriënteer jij je op de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk als je het vergelijkt met grijze stroom van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij de productie van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Als je gaat voor hernieuwbare energie draag je bij aan innovatie op het gebied van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is in de regel niet duurder dan grijze elektriciteit.
 • Reststroom terugleveren is zeker mogelijk. We hebben het dan over salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • Duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in De Zilk

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in De Zilk vergelijken (juli 2024)? Begin direct met de duurzame energievergelijker! Vul jouw gegevens in, voer het geschatte verbruik in en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Daaropvolgend check je de meest relevante groene energiemaatschappijen. Is groene stroom hoger geprijsd dan grijze stroom? Dat hoeft niet zo te zijn! Dankzij subsidies en aantrekkelijke welkomstaanbiedingen is overstappen naar groene stroom helemaal niet zo gek. Vandaag nog groene stroom in De Zilk vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Start met je postcode en huisnummer (tarieven verschillen per regio in Zuid-Holland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (elektra & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Verreken dit dan direct.
 4. Check het filter “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Bijvoorbeeld windmolens of zonne-energie.
 6. Beslis of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (je weet dan zeker dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Selecteer het abonnement dat in jullie behoeftes voorziet. Maak een keuze voor een goedkoop energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: review E.ON.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. biomassa, bodemwarmte, zonne-energie, windenergie, waterkracht zijn niet zo luchtvervuilend en de CO-2 uitstoot zijn heel minimaal. Bovendien, deze alternatieve energie raakt nooit op. Dit in tegenstelling tot aardolie, aardgas, petroleum, kolen (grijze energie). Het verbranden van de fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Zet jij je in voor een schonere wereld? Lees dan over alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in juli 2024. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Schijndel vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder de lucht te vervuilen. De CO-2 uitstoot is minimaal. Interesse in windenergie? Ga voor een stroomaanbieder die Hollandse windstroom aanbiedt. Of neem een aandeel in een gezamenlijk windmolenproject als De Boerenzwaluw in Friesland.

Zonne-energie De Zilk

Energie van de zon is een bron die altijd aanwezig is. Ontdek zelf de voordelen van zonnecellen, en bestel boilers en zonnepanelen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of kies in de groene stroom vergelijker de duurzame “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa-energie zorgt voor ruim 50% van de huidige voorradige duurzame energie. Biomassa energie wordt geproduceerd door vergissing en vergassing van organische stoffen als resten uit de tuin. Hier komt warmte uit voort. De oorsprong van de biomassa is ontransparant. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, zo ontstaat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit wenden we aan voor verwarming + warm tapwater. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Ook is er zoiets als stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Noordwijkerhout.

groene-stroom-de-zilk

Een energieneutrale woning in De Zilk rond juli 2024

Middels deze pagina bekijk je belangrijke toelichting op groene stroom De Zilk. Echter, waarom zou ik betalen voor stroom, wanneer men ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woning met nauwelijks tot geen energienota classificeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in De Zilk wil natuurlijk iedereen. Een huis als dit realiseren jullie op basis van 3 factoren:

 • Jouw huis voorzien van goede isolatie.
 • De energieconsumptie minimaal houden.
 • De stroom die je verbruikt opwekking middels panelen.

De consumptie van elektriciteit reduceren is mogelijk door zuinige apparaten te kopen en dagelijks te focussen op stroom. Voorbeelden zijn “de verwarming omlaag doen” en de warme kraan niet onnodig laten lopen. Energie opwekken doe je met zonnecellen, een zonneboiler of een warmtepompsysteem. In koude periodes heb je wel stroom nodig van jouw maatschappij. Alleen, in de warmte maanden kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de gebruikelijke hr-ketel (Nefit, Atag, AWB, Remeha of Intergas) uitgesloten. De “gewone” cv-ketel mag je dan alleen nog maar omwisselen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem is de opvolger van de CV. Is het een optie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor onderstaande types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp nuttigt warmte uit de ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt afgevoerd. De warmte uit de lucht gaat naar je cv-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor verwarming (vloer / radiator) en voor het efficiënt opwarmen van water. Oftewel: een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een soort van airco-installatie) nuttigt warmte uit de buitenlucht. De opgevangen warmte gaat naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Het systeem verandert de koude buitenlucht naar warm water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie nuttigt energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het systeem zet dit om naar naar praktische warmte voor de opwarming van jullie woning en douchewater. De installatie heeft een dubbele functie: een warm huis in de winter, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in De Zilk is kostbaar. Gelukkig, je kunt besparen: een hybride warmtepomp systeem. Deze installatie werkt samen met jullie gas-ketel. Niet al te duur, en zonder problemen te installeren. Verder reduceer je de CO-2 uitstoot en besparen jullie op energienota. De inkoopprijs ligt zo tussen de €4100 en €6000. Met behulp van de interessante ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Mariënheem afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Vandaag de dag is dit niet mogelijk bij alle maatschappijen. Met name aanbieders zoals Van de Bron, Eneco, Qurrent, Pure Energie, Greenchoice, Powerpeers faciliteren dit. Door je postcode in te vullen achterhaal je zonder problemen welke groene stroom aanbieders in De Zilk operationeel zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is erg simpel. Wat je moet doen is: jouw lopende contract annulerenen aansluitend een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen op groene stroom vraagt niet om aanpassingen aan de woning. Jouw nieuwe leverancier regelt alles.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven vinden weaantrekkelijk. Vandaag de dag zijn prijzen van groene energie De Zilk flink lager in vergelijking met de beginperiode. We zien meer en meer klanten die daardoor kiezen voor duurzaam geproduceerde energie. Aan de hand van onze groene stroom vergeljker reken je ’t zelf uit.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een voorbeeld te geven van diverse abonnementen tref je in het overzicht hieronder de meest populaire contracten. Update: hiertussen zitten ook een aantal aanbieders van grijze gas en stroom. D.m.v. onze groene stroom checker zie je vandaag nog welke pakketten duurzaam zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Zuid-Holland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen De Zilk vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energiebedrijven en welkomstacties voor gas en stroom.