Loading...

Groene stroom Erm Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we op basis van niet vervuilende, duurzame bronnen zoals waterkracht, zon, bodemwarmte, biomassa, aardwarmte. Meer daarover vind je via veel gebruikte alternatieve energiebronnen in mei 2024. Dit is beduidend beter voor het milieu als je het afzet tegen grijze stroom dat wordt gegenereerd via fossiele brandstoffen zoals steenkool, aardgas of aardolie. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Vandaag nog overstappen? Het aantal aanbieders van groene energie van Nederlandse bodem begint steeds serieuzer te worden. Aan de hand van de duurzame energie check kan je eenvoudig alle groene energieleveranciers in Erm vergelijken. Kijk je ook uit naar een gasloze woning? Bekijk hiervoor de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Erm en overweeg de actuele milieuvriendelijke energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Opvallend veel gezinnen en zakelijke gebruikers kiezen voor een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom middels zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Denk jij na over een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk in verhouding tot grijze energie van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Wanneer je de keuze maakt voor hernieuwbare energie bevorder je de aanmaak van groene energie.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze energie.
 • Reststroom terugleveren aan het net is zeer lucratief. We noemen dat salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Erm

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Erm vergelijken (mei 2024)? Start met onze groene energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Aansluitend bekijk je de best matchende groene stroom aanbieders. Is groene stroom prijziger i.v.m. grijze energie? Dat hoeft niet zo te zijn! Door subsidies en forse welkomstpremies en acties is switchen naar duurzame stroom beslist aan te raden. Simpel groene stroom in Erm vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen van elektra zijn afhankelijk van regio in Drenthe).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (elektriciteit & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Check het filter “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens of zonnestroom uit NL.
 6. Denk na of jij schone energie uit Nederland wilt (je weet dan zeker dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Selecteer het contract dat bij jou past. Onder andere een goedkoop energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: abonnementen van Vandebron.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als bijv. zon, bio, aarde, bodem, wind zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en ook de schadelijke CO-2 uitstoot wordt flink gereduceerd. Daarnaast, deze alternatieve energie is onuitputtelijk. Totaal niet te vergelijken met aardgas, petroleum, aardolie, kolen (vuile elektra). Het gebruik van fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Streef jij naar een schonere wereld? Hieronder vind je de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Vind alles uit over groene energie Terborg vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het effect van CO-2 kan zo enorm gereduceerd worden. Stap jij over op windenergie? Kies voor een maatschappij die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of kies voor een wind-energieproject (collectief) als De Boerenzwaluw in Friesland.

Zonne-energie Erm

Onze zon is een schone energiebron die onuitputtelijk is. Ontdek zelf de voordelen van zonnecellen, en bestel zonnepanelen en zonneboilers. Participeer in een zonnepanelenpark. Of selecteer in onze groene energie checker de mogelijkheid “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van de actuele leverbare duurzame energie. Energie vanuit biomassa wordt gemaakt door vergissing en vergassing van organische dingen als tuinbouwafval. Het restproduct hiervan is warmte. De oorsprong van de biomassa is vaak onduidelijk. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), op die manier ontstaat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit passen we toe voor verwarming + warm tapwater. Dit kan je doen met een warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Coevorden.

groene-stroom-erm

Een energieneutrale woning in Erm rond mei 2024

Op basis van deze website check je praktische info over groene stroom Erm. Interessant, waarom stroom afnemen, terwijl jij ook zelf kan realiseren. Een appartement met een nihile of geen energienota noemen we een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Erm wil natuurlijk iedereen. Zo’n huis bereiken jullie op basis van 3 factoren:

 • Jullie huis van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • De energieconsumptie verlagen.
 • De energie die je verbruikt met eigen materiaal genereren.

Het verbruik van elektra minimaliseren is mogelijk door A++ apparaten aan te schaffen, en actief te letten op stroom. Voorbeelden zijn “nemen van ledverlichting” en geen bewegende screensaver gebruiken op je computer. Het zelf opwekken van stroom kan met zonnepanelen, een (zonne) boiler en natuurlijk een warmtepomp (ketel). In koude periodes heb je wel stroom nodig van jullie aanbieder. Desondanks, als je te veel opwekt kan je stroom terugleveren (salderen). Al met al heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de ouderwetse hr-ketel (Intergas, Remeha, Vaillant, Nefit of Atag) niet meer toegestaan. De welbekende hr-ketel mag je dan uitsluitend inruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing zijn populaire opties. Denk je aan de mogelijkheid: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de verschillende type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp haalt warmte uit de ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt geventileerd. Deze warmte wordt gebruik door de CV-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor vloerverwarming en warm water dat je kunt gebruiken. Feitelijk is dit een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een speciale buitenventilator) neemt energie uit omgevingslucht. Deze warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Het systeem verandert de koude buitenlucht naar opgewarmd water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie nuttigt energie uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. De installatie verandert dit naar geschikte warmte voor het verwarmen van jouw woning en douchewater. Deze setup werkt op 2 manieren: een warm huis in de winter, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Erm kan veel geld kosten. Echter, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de gasgestookte ketel. De investering is relatief klein, en zonder moeite toe te passen. Tevens minimaliseer jij de uitstoot van CO2 en bezuinig je op energienota. De prijs varieert tussen de €3700 en €7600. Geholpen door de aantrekkelijk ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Start nu ook met groene stroom in Nijlande afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Op dit moment kan dit niet bij alle leveranciers. Vooral maatschappijen als Powerpeers, Pure Energie, Engie, Greenchoice, Qurrent, Eneco focussen hierop. Door te adres te gebruiken achterhaal jij probleemloos welke groene stroom aanbieders in Erm beschikbaar zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is zo gedaan. Wat je moet doen is: je bestaande abonnement annulerenen vervolgens een groene leverancier kiezen. Overstappen op groene stroom behoeft geen aanpassingen in de meterkast. Je aanstaande aanbieder zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn opvallend schappelijk. Momenteel zijn de prijzen van groene energie Erm aantrekkelijker als je het afzet tegen jaren geleden. Er zijn veel woningeigenaren die daarom voorkeur hebben voor stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Op basis van onze groene stroom vergeljker zie je zelf wat het verschil is.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een idee te geven van verschillende energiepakketten ontdek je onderstaand enkele energiecontracten. Opmerking: hiertussen zitten ook een aantal aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Dankzij onze groene energie check achterhaal je eenvoudig welke van deze contracten duurzaam en schoon zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Drenthe

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 2 jaar

Energieprijzen Erm vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energieleveranciers en kortingsacties voor gas en elektriciteit.