Loading...

Groene stroom Terborg Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd door gebruik te maken van niet vervuilende, onuitputbare bronnen als zon, aardwarmte, bodemwarmte, biomassa, wind. Spring voor meer info naar populaire alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is aanmerkelijk toekomstbestendiger vergeleken met grijze energie dat tot stand komt door gebruik te maken van fossiele brandstoffen als bijv. steenkool, aardgas of aardolie. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Nu overstappen? Het assortiment Hollandse groene energie wordt alsmaar beter. Dankzij de duurzame energie checker kun je direct alle groene energieleveranciers in Terborg vergelijken. Streef jij naar gasvrij wonen? Check daarvoor onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Terborg en snuffel tussen de huidige ‘groene’ energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Steeds meer gezinnen en bedrijven switchen naar een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom met zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Denk jij na over de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen in verhouding tot grijze elektriciteit van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het maken van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Zodra jij switcht naar hernieuwbare energie stimuleer je innovatie op het gebied van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze “vuile” stroom.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren is zeer lucratief. We spreken hier over “salderen”, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Terborg

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Terborg vergelijken (december 2022)? Start met onze groene energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), schat jouw verbruik en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Verder bekijk je de best matchende groene leveranciers. Is groene stroom / energie prijziger i.v.m. normale stroom? Dit valt reuze mee! Met behulp van subsidies voor duurzame energie en royale welkomstpremies en acties is switchen naar duurzame stroom aantrekkelijker dan ooit. Binnen een paar minuten groene stroom in Terborg vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (de actuele tarieven zijn afhankelijk van regio in Gelderland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (gas en elektra).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Trek dit daarvan af.
 4. Ga naar de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Bijvoorbeeld windmolens of zonneparken.
 6. Kies of jij Nederlandse schone energie wil inkopen (dit geeft je de zekerheid dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Maak een keuze voor het voorstel wat jullie geschikt vinden. Onder andere het voordeligste energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: korting bij Westland Infra.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld waterkracht, bodemwarmte, windenergie, aardwarmte, biomassa vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de CO-2 uitstoot zijn heel minimaal. Daarbij komt, alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dat is wel wat anders dan petroleum, steenkool, aardolie, kolen (vuile energie). Het toepassen van de fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Kiezen jullie ook voor een prettig leefklimaat? Hieronder vind je alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Mensen zochten ook naar: groene energie Hulten vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom waarbij de lucht niet vervuild wordt. De CO-2 uitstoot is minimaal. Switchen naar windenergie? Switch naar een stroomaanbieder die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of participeer in een winddeel van een windmolen als De Bonte Hen (Burgerbrug).

Zonne-energie Terborg

Zonnestroom is een schone energiebron die altijd aanwezig is. Kies ook voor zonnestroom, en kies voor zonneboilers en zonnecellen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of markeer in onze groene energie vergelijker de optie “zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa-energie levert ruim 55% van de huidige voorradige duurzame energie. Biomassa-energie wordt gemaakt door vergissing en vergassing van organische stoffen als groente-, fruit- en tuinafval. Hiermee genereert men warmte. De oorsprong van de biomassa is doorgaans twijfelachtig. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, dit is in feite bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit zetten we in voor het verwarmen van woningen. Dit kan je doen met een warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Oude IJsselstreek.

groene-stroom-terborg

Een energieneutrale woning in Terborg rond december 2022

Met deze pagina detecteer je praktische informatie over groene stroom Terborg. Alleen, waarom eigenlijk betalen voor stroom, terwijl jij ook zelf kan genereren. Een woning met nauwelijks tot geen energiekosten markeren we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Terborg zien we steeds meer. Zo’n huis kan jij bereiken aan de hand van drie aspecten:

 • Jullie huis van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • De energiebehoefte minimaal houden.
 • De energie die je consumeert met eigen materiaal genereren.

Het verbruik van elektra laag houden is te realiseren door te kiezen voor producten met A++ label en bewust bezig te zijn met je verbruik. Veel gehoord is “apparaten uitschakelen” en de helderheid (brightness) van je beeldscherm niet te hoog zetten. Zelfstandig energie-opwekken is eenvoudig via zonnecellen, een boiler of uiteraard een warmtepompsysteem. In de winter koop je stroom in bij jouw aanbieder. Niettemin, in de zomer kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Uiteindelijk realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de gebruikelijke mono cv-ketel (zoals o.a. Vaillant, Nefit, Atag, Remeha of AWB) uitgefaseerd. De oude & vertrouwde verwarmingsketel mag je dan uitsluitend inruilen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing worden als opvolgers gezien. Zit je eraan te denken: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de volgende types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron (warmte) ventilatielucht net voor het naar buiten wordt geventileerd. De warmte die hieruit ontstaat gaat naar je cv-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor de centrale verwarming en warm water (keuken / badkamer). Het is dus een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een soort van airco-installatie) profiteert van warmte uit de omgevingslucht. Deze warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Het systeem converteert de buitenlucht van 5 graden naar heet water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem profiteert van warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het systeem transformeert dit naar hogere temperatuur warmte voor het opwarmen van je appartement en douchewater. Het systeem werkt op 2 manieren: verwarmen in de winter, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Terborg is duur. Echter, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp. Deze installatie werkt samen met de gasgestookte ketel. De investering is relatief klein, en probleemloos toe te passen. Verder verklein je de uitstoot van CO2 en bezuinig je op kosten van energie. De kostprijs schommelt tussen €3700 tot €6300. Dankzij de geldige ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Nu ook online: groene stroom in De Zilk afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Tegenwoordig is dat geen optie bij alle aanbieders. Met name partijen zoals Greenchoice, Powerpeers, Van de Bron, Eneco, Qurrent, Pure Energie maken dit mogelijk. Via jullie adresgegevens check je eenvoudig welke groene stroom aanbieders in Terborg operationeel zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is niet ingewikkeld. Wat je moet doen is: je huidige levering beëindigen en vervolgens een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen op groene stroom behoeft geen aanpassingen in de meterkast. De nieuwe energieaanbieder handelt alles af.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven vinden weaantrekkelijk. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Terborg aantrekkelijker dan jaren geleden. Er zijn behoorlijk wat families die om deze reden neigen naar duurzaam geproduceerde energie. Middels de groene energie checker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een indruk te geven van diverse energiepakketten vind je in het overzicht hieronder enkele stroom abonnementen. Opmerking: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook pakketten met grijze gas en stroom. Middels onze groene energie check bekijk je onmiddellijk welke van deze contracten duurzaam en schoon zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – HollandseWind en EcoGas
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas Vast Actie tot 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actie

Energieprijzen Terborg vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energiebedrijven en welkomstpremies voor elektra en gas.