Loading...

Groene stroom Hulten Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op op basis van milieubewuste, onuitputbare bronnen als aardwarmte, waterkracht, wind, biomassa, bodemwarmte. Spring voor meer info naar voorbeelden van alternatieve energiebronnen in december 2023. Het is aanmerkelijk milieuvriendelijker wanneer je het vergelijkt met grijze elektra dat wordt gefabriceerd op basis van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardolie, aardgas of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Snel overstappen? Het assortiment Hollandse groene energie wordt steeds beter. Geholpen door de groene stroom vergelijker kun je nu alle groene energieleveranciers in Hulten vergelijken. Streef jij naar een gasloze woning? Spring dan direct naar onze informatie over energieneutraal wonen in Hulten en snuffel tussen de recente duurzame energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Opvallend veel huishoudens en zakelijke gebruikers switchen naar een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom dankzij zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Ben jij bezig met de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten in vergelijking met grijze elektriciteit van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Zodra jij switcht naar hernieuwbare energie draag je bij aan de productie van groene energie.
 • Groene elektriciteit is in de regel net zo goedkoop als grijze “vuile” stroom.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren behoort tot de mogelijkheden. In de volksmond heet dat ‘salderen’, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Hulten

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Hulten vergelijken (december 2023)? Start met onze energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, voer het geschatte verbruik in en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Verder bekijk je de beste groene energiebedrijven. Is groene energie kostbaarder dan grijze energie? Gelukkig is dat niet waar! Via subsidies voor duurzame energie en aantrekkelijke welkomstaanbiedingen is overstappen naar groene energie voor iedereen aan te raden. Nu groene stroom in Hulten vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Vul jouw postcode in (tarieven zijn afhankelijk van postcode in Noord-Brabant).
 2. Vul het geschatte verbruik in (gas en elektriciteit).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Ga naar het menu “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Bijvoorbeeld Nederlandse windparken of zonneparken.
 6. Kies of jij schone energie wilt afnemen uit Nederland (je weet dan zeker dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Ga voor het contract dat in jullie behoeftes voorziet. Dat kan zijn het goedkoopste energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: Anode Energie variabel tarief.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als onder andere aardwarmte, waterkracht, biomassa, zonne-energie, windenergie vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de uitstoot van CO2 wordt flink gereduceerd. Het mooiste is, dit type alternatieve energie is onuitputtelijk. Dat is een ander verhaal dan petroleum, aardgas, aardolie, kolen (grijze elektra). De verbranding van de fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Zet jij je in voor een milieuvriendelijk Nederland? Ontdek dan de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Mensen zochten ook naar: groene energie Ypecolsga vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder de lucht te vervuilen. Het broeikaseffect is tot 100 keer lager. Switchen naar windenergie? Stap over naar een energieleverancier met groene windstroom. Of schrijf je in voor een winddeel van bijvoorbeeld De Ranke Zwaan (Culemborg).

Zonne-energie Hulten

Zonne-energie is een duurzame bron die onuitputtelijk is. Stap ook over naar zonnecellen, en ga voor zonneboilers of panelen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of selecteer in de groene stroom vergelijker de duurzame “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa energie zorgt voor ruim 50% van de duurzame energie in Nederland. Energie vanuit biomassa wordt gemaakt door het verbrandingsproces van organische dingen als aardappelschillen. Hier komt warmte uit voort. Waar biomassa precies vandaan komt is ontransparant. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, dit heet bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit zetten we in voor een warm huis en warm water. Dit kan je doen met een warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Gilze en Rijen.

groene-stroom-hulten

Een energieneutrale woning in Hulten rond december 2023

Met behulp van deze webpagina lees je bruikbare details over groene stroom Hulten. Alleen, waarom elektriciteit inkopen, terwijl jij ook zelfvoorzienend kan zijn. Een huis met een verwaarloosbare of geen energierekening beschrijven we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Hulten wil natuurlijk iedereen. Dit soort huizen bewerkstellig je aan de hand van drie aspecten:

 • Je appartement zo goed mogelijk isoleren.
 • Het afnemen van energie minimaliseren.
 • De vereiste energie opwekking middels panelen.

De stroomconsumptie verlagen bereik je door zuinige apparaten te kopen en wekelijks een analyse te maken van jouw apparaten. Onder andere niet alle radiatoren open zetten” en zet je elektrische kookplaat uit voordat het eten helemaal klaar is. Het opwekken van energie doe je met zonnecellen, een boiler en steeds vaker met een warmtepomp. In de winter neem je stroom af bij het maatschappij. Desondanks, als jullie meer opwekken dan je gebruikt lever je stroom terug (salderen). Onder aan de streep kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de “oude” hr-ketel (Remeha, Atag, Intergas, AWB of Vaillant) niet meer toegestaan. De oude & vertrouwde CV-ketel op gas mag je dan slechts omwisselen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride opstelling worden veel toegepast. Ben jij ook bezig met de kwestie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan onderstaande type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp benut energie uit ventilatielucht net voor het naar buiten wordt geventileerd. De warmte die hieruit ontstaat wordt geleid naar de cv-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor het opwarmen van je huis en warm water (keuken / badkamer). We spreken dus over een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een soort airco) nuttigt energie uit de lucht. De warmte uit de lucht gaat via leidingen naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. Dit systeem transformeert de buitenlucht naar opgewarmd water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie haalt energie uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het vernuftige systeem verandert dit naar hogere temperatuur warmte voor het opwarmen van je huis en gebruikswater. Het systeem heeft een dubbele functie: verwarmen in de winter, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Hulten is kostbaar. Echter, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp systeem. De warmtepomp wordt aangesloten op de op gas draaiende ketel. De investering is relatief klein, en zonder moeite toe te passen. Trouwens, ook verminder jij het negatieve CO2 effect en kan je bezuinigen op energielasten. De kostprijs schommelt tussen €2800 tot +/- €7800. Met behulp van de ruime ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Nu ook online: groene stroom in Schijndel afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Op dit moment tref je de groene abonnementen niet bij alle aanbieders. Unieke organisaties zoals Eneco, Pure Energie, Qurrent, Greenchoice, Powerpeers, Van de Bron faciliteren dit. Via jullie adresgegevens zie je vandaag nog welke groene stroom aanbieders in Hulten beschikbaar zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is een eitje. De beste manier: je actuele levering ontbinden en nadien een andere, groene maatschappij nemen. Naar groene stroom overstappen benodigt geen aanpassingen in de meterkast. Jouw nieuwe maatschappij zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven worden erg goed. Momenteel zijn prijzen van groene energie Hulten een stuk lager wanneer je dit vergelijkt met een paar jaar terug. Er zijn behoorlijk wat woningeigenaren op basis daarvan neigen naar duurzaam geproduceerde energie. D.m.v. onze “groene” vergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een voorbeeld te geven van beschikbare contracten tref je onderstaand vaak bestelde pakketten. Belangrijk: hiertussen zitten ook een aantal pakketten met grijze gas en stroom. Geholpen door de duurzame energie checker bekijk je zonder problemen welke pakketten “schoon” zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 1 jaar
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas Vast Actie tot 1 jaar
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast

Energieprijzen Hulten vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energiemaatschappijen en deals voor elektra en gas.