Loading...

Groene stroom Ypecolsga Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we aan de hand van milieubewuste, onuitputbare bronnen als biomassa, zon, aardwarmte, bodemwarmte, waterkracht. Zie ook alle veel gebruikte alternatieve energiebronnen in april 2024. Dit is beduidend schoner vergeleken met grijze stroom dat wordt gecreëerd middels fossiele brandstoffen zoals aardolie, aardgas of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Gemakkelijk overstappen? Het aantal leveranciers van 100% groene energie uit Nederland wordt steeds beter. D.m.v. de groene stroom vergelijker kan jij binnen no-time alle groene energieleveranciers in Ypecolsga vergelijken. Streven jullie ook naar een gasloze woning? Spring dan direct naar de details aangaande energieneutraal wonen in Ypecolsga en snuffel tussen de populaire ‘groene’ energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Verrassend veel mensen en zakelijke gebruikers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend met behulp van zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Denk jij na over een overstap naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas in verhouding tot grijze energie van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Wanneer je gaat voor hernieuwbare energie motiveer je verdere uitbreiding van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is in de regel net zo goedkoop als grijze energie.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren kan natuurlijk ook. We spreken hier over “salderen”, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Ypecolsga

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Ypecolsga vergelijken (april 2024)? Start met onze duurzame energievergelijker! Voer jouw gegevens in, geef een schatting van je verbruik en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. In de volgende stap bekijk je de best matchende groene bedrijven. Is groene stroom kostbaarder i.v.m. grijze elektriciteit? Dat hoeft niet zo te zijn! Aan de hand van subsidieregelingen en aantrekkelijke welkomstpremies is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom helemaal niet zo gek. Snel groene stroom in Ypecolsga vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen van groene stroom variëren per regio in Friesland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en elektriciteit).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Zoek de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Je kunt denken aan windmolens of zonneweides.
 6. Beslis of je schone energie uit Nederland wilt (dit geeft je de zekerheid dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Ga voor het voorstel wat je interessant vindt. Opties zijn een goedkoop abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: vergelijk direct Clean Energy.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen als onder andere windenergie, waterkracht, biomassa, bodemwarmte, zonne-energie vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de CO-2 uitstoot zijn amper meetbaar. Vergeet niet, deze vorm van alternatieve energie is niet uitputbaar. Totaal niet te vergelijken met petroleum, steenkool, aardolie, aardgas (vuile energie). Het toepassen van de fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Kiezen jullie ook voor een schonere wereld? Bekijk dan de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in april 2024. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Moerdijk vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Uitstoot van CO-2 kan zo enorm gereduceerd worden. Overstappen naar windenergie? Selecteer een leverancier met groene windstroom. Of schrijf je in voor een gezamenlijk windmolenproject als De Vier Winden (Noord-Holland).

Zonne-energie Ypecolsga

Onze zon is het type energie die nooit opraakt. Profiteer zelf van zonnekracht, en neem zonneboilers en zonnecellen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of selecteer in de groene stroom vergelijker de optie “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van alle duurzame energie. Energie vanuit biomassa kent z’n oorsprong in het verbrandingsproces van organische materialen als hout en gft-afval. Hier komt warmte uit voort. Waar biomassa precies vandaan komt is vaak onduidelijk. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, we noemen dat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit zetten we in voor verwarming + warm tapwater. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Súdwest-Fryslân.

groene-stroom-ypecolsga

Een energieneutrale woning in Ypecolsga rond april 2024

Middels deze website vind je bruikbare info over groene stroom Ypecolsga. Alleen, hoezo betalen voor stroom, terwijl jij ook zelf stroom kan opwekken? Een woning met een lage of geen energienota duiden we aan als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Ypecolsga wordt steeds populairder. Zo’n woning realiseren jullie op de volgende manier:

 • Je appartement zo goed mogelijk isoleren.
 • Het verbruik van energie minimaliseren.
 • De stroom die je verbruikt zelfstandig producten.

Het gebruik van elektra stabiliseren is te realiseren door te letten op het A++ label en bewust bezig te zijn met je verbruik. O.a. “het huis verwarmen met kookwarmte” en maak van je koelkast geen iglo. Het opwekken van energie gaat middels zonnepanelen, een boiler en natuurlijk een warmtepompsysteem. In het najaar en winter zul je elektriciteit inkopen bij je energieleverancier. Echter, als jullie meer opwekken dan je gebruikt kan je stroom terugleveren (salderen). Onder aan de streep spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de ouderwetse gasgestookte ketel (zoals Intergas, Nefit, Atag, Remeha of Vaillant) uitgesloten. De “oude” gasgestookte ketel mag je dan enkel omruilen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride installatie worden als opvolgers gezien. Overweeg jij de optie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in het lijstje hieronder met de modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt de afgevoerde warme ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt geventileerd. De warmte die hieruit ontstaat gaat rechtstreeks naar jouw CV. Jouw gas-ketel benut de warmte voor de centrale verwarming en voor het efficiënt opwarmen van water. In dit geval hebben we het over een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een speciale buitenventilator) nuttigt warmte uit de lucht. De onttrokken warmte wordt geleidt naar een warmtepomp binnen in huis. De installatie converteert de buitenlucht van 5 graden naar opgewarmd water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp profiteert van energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. De warmtepomp vormt dit om naar naar praktische warmte voor de vloerverwarming van jouw huis en water om te gebruiken. De installatie heeft 2 functies: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Ypecolsga is prijzig. Maar, er is een middenweg: een hybride warmtepomp. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de op gas draaiende ketel. Goedkoop, en gemakkelijk toe te passen. Overigens verminder jij het negatieve CO2 effect en bespaar jij op kosten van energie. De investering varieert tussen de €3500 tot €7200. Geholpen door de ruime ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Harderwijk afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Op dit moment vind je de groene contracten niet bij alle maatschappijen. Specifieke maatschappijen zoals Qurrent, Powerpeers, Pure Energie, Van de Bron, Eneco, Greenchoice faciliteren dit. Wanneer je jouw postcode invoert zie je zonder problemen welke groene stroom aanbieders in Ypecolsga actief zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is binnen een paar minuten geregeld. De beste manier: jullie actuele verbintenis stopzetten en nadien een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Op groene stroom overstappen vereist geen aanpassingen in de meterkast. Jullie volgende energieaanbieder doet dit voor jou.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn erg schappelijk. Op het moment zijn prijzen van groene energie Ypecolsga aantrekkelijker wanneer je dit vergelijkt met een paar jaar terug. We horen van veel klanten die hierom kiezen voor deze vorm van schone energie. Door de groene energievergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een indruk te geven van diverse energiepakketten tref je onderstaand enkele abonnementen. Update: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook contracten op basis van grijze gas en stroom. Door onze groene stroom checker bekijk je vandaag nog welke maatschappijen “schoon” zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 4 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 3 jaar Vast Actie
 • Nederlandse Energie Maatschappij – Modelcontract Groene Stroom en Gas

Energieprijzen Ypecolsga vergelijken Vergelijk de beste groene energieleveranciers en welkomstacties voor stroom en gas.