Loading...

Groene stroom Harderwijk Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt door middel van milieubewuste, duurzame bronnen zoals waterkracht, wind, bodemwarmte, biomassa, aardwarmte. Spring voor meer info naar erkende alternatieve energiebronnen in juli 2021. Vele malen milieuvriendelijker dan grijze elektriciteit dat wordt gegenereerd via fossiele brandstoffen als aardolie, aardgas of steenkool. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Nu overstappen? Het aanbod met groene Nederlandse energie groeit snel. Aan de hand van de duurzame energie check kun je à la minute alle groene energieleveranciers in Harderwijk vergelijken. Kijk je ook uit naar geen gasververbruik meer? Raadpleeg hiervoor het stappenplan voor energieneutraal wonen in Harderwijk of doorzoek de huidige duurzame energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Verrassend veel huishoudens en bedrijven switchen naar een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom geholpen door zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Oriënteer jij je op een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten als je het vergelijkt met grijze energie van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Indien je de keuze maakt voor hernieuwbare energie stimuleer je verdere uitbreiding van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is in de regel net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze elektriciteit.
 • Reststroom terugleveren aan het net kan natuurlijk ook. Dit heet salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Harderwijk

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Harderwijk vergelijken (juli 2021)? Open dan onze groene energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Vervolgens detecteer je de meest relevante groene stroom aanbieders. Is groene energie / stroom duurder i.v.m. normale stroom? Dit valt reuze mee! Door subsidieregelingen en hoge welkomstbonussen is overstappen naar groene energie zeer aantrekkelijk. Direct groene stroom in Harderwijk vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen van elektra zijn afhankelijk van woonplaats in Gelderland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en stroom).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Selecteer de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Bijv. specifiek stroom van windturbines of zonnestroom uit NL.
 6. Beslis of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (dit is vaak een garantie dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Ga voor het voorstel wat jullie geschikt vinden. Maak een keuze voor het voordeligste energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: Leon Zeewolde.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als biomassa, zonne-energie, windenergie, aardwarmte, waterkracht zijn niet zo luchtvervuilend en de CO-2 uitstoot blijft beperkt. Het goede nieuws is, de genoemde alternatieve energie is niet uitputbaar. Dit in tegenstelling tot kolen, aardgas, steenkool, aardolie (grijze elektra). Het gebruik van alle fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Streef jij naar een schonere lucht? Doorzoek dan de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in juli 2021. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Waardenburg vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het broeikaseffect blijft zeer beperkt. Overstappen naar windenergie? Selecteer een leverancier die stroom inkoopt van windmolens. Of participeer in een collectieve windmolen zoals De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie Harderwijk

Energie van de zon is een duurzame bron die nooit opraakt. Stap ook over naar de mogelijkheden van onze zon, en bestel zonnepanelen en zonneboilers. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of selecteer in de groene stroom vergelijker de filter “zonne-energie”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa zorgt voor ruim 50% van alle duurzame energie. Stroom uit biomassa wordt geproduceerd door vergissing en vergassing van organische dingen als resten uit de tuin. Het restproduct hiervan is warmte. De samenstelling van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, dit heet bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en gebruiken dit voor het opwarmen van onze woning. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Soms is ook stadswarmte een optie: een combinatie van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Harderwijk.

groene-stroom-harderwijk

Een energieneutrale woning in Harderwijk rond juli 2021

Met behulp van onze website ontdek je belangrijke toelichting op groene stroom Harderwijk. Interessant, hoezo stroom afnemen, als je ook zelf kan genereren. Een appartement met een nihile of geen energierekening beschrijven we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Harderwijk zien we steeds meer. Zo’n woning realiseren jullie door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jouw woning redelijk tot goed isoleren.
 • Energieverbruik onder controle krijgen.
 • De vereiste energie lokaal opwekken.

Het verbruik van elektra verlagen doe je door zuinige apparaten te kopen en actief te letten op jouw apparaten. Veel gehoord is “een efficiënte douchekop kopen” en de vaatwasser zoveel mogelijk tijdens het daltarief aanzetten als je hier gebruik van maakt. Zelfstandig energie-opwekken is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een zonne-boiler plus een warmtepompsysteem. In het najaar en winter neem je stroom af bij je energie-aanbieder. Daartegenover, in de zomer lever jij terug aan het net (salderen). Al met al realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de ouderwetse hr-ketel (Remeha, Vaillant, Nefit, Intergas of AWB) uitgesloten. De “gewone” gasgestookte ketel mag je dan slechts omwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp worden veel toegepast. Zit je eraan te denken: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan het lijstje hieronder met de installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt de afgevoerde warme ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt afgevoerd. De gewonnen warmte gaat rechtstreeks naar jouw CV. Jouw gas-ketel benut de warmte voor de centrale verwarming en heet tapwater (douche/bad). Technisch gezien een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een airco-achtig apparaat) neemt warmte uit plaatselijke lucht. De onttrokken warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. De installatie verandert de koude buitenlucht naar heet water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant nuttigt energie uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. De installatie verwerkt dit naar bruikbare warmte voor de verwarming van jullie appartement en water om te gebruiken. De installatie werkt op 2 manieren: verwarming in de koude maanden, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Harderwijk is prijzig. Gelukkig, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp installatie. De warmtepomp wordt aangesloten op de op gas draaiende ketel. Het is betaalbaar en gemakkelijk toe te passen. Overigens verlagen jullie het negatieve CO2 effect en besparen jullie op de energiekosten. Het tarief ligt in de range tussen de €2300 tot €6900. Mede door de ruime ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Paesens afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Tegenwoordig kan dit niet bij alle bedrijven. In het bijzonder partijen als Pure Energie, Powerpeers, Van de Bron, Qurrent, Greenchoice, Eneco maken dit mogelijk. Door te adres te gebruiken detecteer je onmiddellijk welke groene stroom aanbieders in Harderwijk beschikbaar zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is verrassend eenvoudig. Wat jij moet doen: het actuele pakket stopzetten en aansluitend een andere, groene maatschappij nemen. Naar groene stroom overstappen vergt geen verdere woningaanpassingen. Jullie nieuwe aanbieder zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn opvallend aantrekkelijk. Vandaag de dag zijn prijzen van groene energie Harderwijk flink lager in vergelijking met de introductieprijs. We horen van veel huizeneigenaren die daarom kiezen voor stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Op basis van de groene energievergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een gevoel te geven van huidige energie-abonnementen vind je hieronder vaak bestelde energiepakketten. Kanttekening: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Middels de groene stroom vergelijker bekijk je nu welke leveranciers duurzaam zijn.

Geldige contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 5 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar Actie

Energieprijzen Harderwijk vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energieleveranciers en welkomstpremies voor stroom en gas.