Loading...

Groene stroom Paesens Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op met milieuvriendelijke, onuitputbare bronnen als biomassa, zon, aardwarmte, wind, bodemwarmte. Zie ook alle populaire alternatieve energiebronnen in december 2022. Vele malen toekomstbestendiger in vergelijking met grijze elektra dat wordt gegenereerd d.m.v. fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardgas, aardolie of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Zonder moeite overstappen? Het aantal aanbieders van groene Nederlandse energie groeit snel. Geholpen door de duurzame energie check kan je rap alle groene energieleveranciers in Paesens vergelijken. Streven jullie ook naar 0 op de meter? Scroll meteen naar onze toelichting op energieneutraal wonen in Paesens en check de actuele milieuvriendelijke energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Verrassend veel huizeneigenaren en zakelijke gebruikers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom via zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Denk jij na over het overstappen naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas ten opzichte van grijze stroom van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Indien je de keuze maakt voor hernieuwbare energie bevorder je de ontwikkeling van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld niet veel duurder dan grijze elektra.
 • Reststroom terugleveren is zeer lucratief. We hebben het dan over salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • Onze duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Paesens

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Paesens vergelijken (december 2022)? Ga aan de slag met de groene energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Verder ontdek je de beste groene leveranciers. Is groene stroom / energie hoger geprijsd dan grijze elektra? Dit is niet het geval! Middels subsidies en interessante welkomstpremies en acties is overstappen naar groene energie voor iedereen aan te raden. Nu groene stroom in Paesens vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen van groene stroom variëren per postcode in Friesland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (gas en elektra).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Check het menu “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Dit kan zijn windturbines of zonnestroom uit NL.
 6. Selecteer of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (je weet dan zeker dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Maak een keuze voor het voorstel dat bij jou past. Dat kan zijn het meest aantrekkelijk geprijsde energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: Vrijopnaam voor gas en licht.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen zoals water, aarde, bio, zon, wind vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en ook de schadelijke CO-2 uitstoot blijft beperkt. Het goede nieuws is, de genoemde alternatieve energie is niet uitputbaar. Dat is wel wat anders dan kolen, petroleum, aardolie, steenkool (vuile elektra). De verwerking van alle fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Streef jij naar een groene leefomgeving? Lees dan over alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Lees nu verder over groene energie Esbeek vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom op een hele verantwoorde manier. Uitstoot van CO-2 kan zo enorm gereduceerd worden. Switchen naar windenergie? Switch naar een maatschappij met groene windstroom. Of participeer in een winddeel van een windmolen als De Blauwe Reiger (Burgerbrug).

Zonne-energie Paesens

Energie van de zon is een vorm van hernieuwbare energie die nooit opraakt. Stap ook over naar zonne energie, en neem zonneboilers of panelen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of markeer in onze groene energie vergelijker de duurzame “zonne-energie”.

Biomassa

Biomassa energie beslaat meer dan de helft van alle beschikbare duurzame energie. Biomassa-energie ontstaat door vergissing en vergassing van organische natuur resten zoals aardappelschillen. Hiermee genereert men warmte. Waar biomassa precies vandaan komt kan ontraceerbaar zijn. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, we noemen dat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit zetten we in voor het verwarmen van woningen. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Dongeradeel.

groene-stroom-paesens

Een energieneutrale woning in Paesens rond december 2022

Op basis van Groenestroomaanbieding.nl lees je alle uitleg over groene stroom Paesens. Maar, waarom betaalde stroom gebruiken, terwijl jij ook zelf kan produceren. Een woning met nauwelijks tot geen energienota kwalificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Paesens wordt steeds populairder. Deze woningen bewerkstellig je via het volgende model:

 • Jouw appartement uitrusten met een goede isolatie.
 • Elektra en gas afname minimaal houden.
 • De vereiste energie opwekking middels panelen.

Het verbruik van elektra laag houden is te realiseren door zuinige apparaten te kopen en dagelijks te focussen op energie. Bijvoorbeeld “gebruik alleen A++ producten” en de koelkast uitzetten als je op vakantie gaat. Het opwekken van energie is eenvoudig via zonnecellen, een zonne-boiler plus een warmtepomp (ketel). Met zeer lage buitentemperaturen koop je stroom in bij het energiemaatschappij. Intussen, als jullie meer opwekken dan je gebruikt lever jij terug aan het net (salderen). Wanneer je dit verrekent realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de oude en vertrouwde hr-ketel (Intergas, Nefit, Atag, AWB of Remeha) uitgefaseerd. De oude & vertrouwde cv-ketel mag je dan enkel omruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp worden als opvolgers gezien. Zit je eraan te denken: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de verschillende installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp neemt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht net voor het naar buiten wordt geventileerd. De warmte die hieruit ontstaat wordt gebruik door de CV-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor vloerverwarming en heet tapwater (douche/bad). Het is dus een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een speciale buitenventilator) haalt energie uit de omgevingslucht. De gewonnen warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. Dit systeem converteert de buitenlucht van 5 graden naar heet water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp haalt warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. De installatie verandert dit naar geschikte warmte voor de vloerverwarming van jouw woning en douchewater. Deze setup heeft 2 functies: verwarmen in de winter, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Paesens kan veel geld kosten. Maar, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp installatie. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de HR-ketel. De investering is relatief klein, en zonder moeite te installeren. Daarbij minimaliseer jij het negatieve CO2 effect en bespaar jij op de energiekosten. De aanschafprijs ligt tussen de €2600 tot +/- €6400. Geholpen door de interessante ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Adorp afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Op dit moment is dat geen optie bij alle maatschappijen. In het bijzonder bedrijven als Eneco, Powerpeers, Van de Bron, Greenchoice, Engie, Pure Energie zijn hierin gespecialiseerd. Door te adres te gebruiken zie jij onmiddellijk welke groene stroom aanbieders in Paesens aanwezig zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is heel eenvoudig. Wat je moet doen is: jullie bestaande abonnement opzeggen en vervolgens een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen op groene stroom benodigt geen complexe acties. Je aanstaande energieleverancier handelt alles af.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn best verleidelijk. Op het moment zijn de prijzen van groene energie Paesens flink lager dan een paar jaar terug. Er zijn behoorlijk wat mensen die om deze reden oversluiten naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Met behulp van onze groene stroom vergeljker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een indruk te geven van verschillende contracten vergelijk je hierna vaak bestelde stroomcontracten. Let op: je vind daarbij ook diverse pakketten met grijze gas en stroom. Op basis van de duurzame energie check ontdek je binnen no-time welke pakketten duurzaam en schoon zijn.

Geldige contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Budget Energie – Modelcontract stroom en gas
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas Budget Vast 1 jaar

Energieprijzen Paesens vergelijken Vergelijk de beste groene energieleveranciers en aanbiedingen voor gas en stroom.