Loading...

Groene stroom Esbeek Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt via reine, duurzame bronnen zoals aardwarmte, biomassa, zon, bodemwarmte, wind. Spring voor meer info naar populaire alternatieve energiebronnen in december 2023. Vele malen duurzamer in vergelijking met grijze elektra dat wordt geproduceerd d.m.v. fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardolie, steenkool of aardgas. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Gelijk overstappen? Het aantal aanbieders van groene energie van Nederlandse bodem groeit snel. Door de groene stroom vergelijker kunnen jullie binnen no-time alle groene energieleveranciers in Esbeek vergelijken. Wil jij ook 0 op de meter? Bekijk direct het stukje over energieneutraal wonen in Esbeek en overweeg de actuele milieuvriendelijke energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Steeds meer huizeneigenaren en bedrijven ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of genereren zelf stroom middels zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Ben jij bezig met een overstap naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas wanneer met dit legt naast grijze elektriciteit van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Indien je overstapt naar hernieuwbare energie draag je bij aan de aanmaak van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is doorgaans niet veel duurder dan grijze elektriciteit.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is zeker mogelijk. In de volksmond heet dat ‘salderen’, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Esbeek

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Esbeek vergelijken (december 2023)? Gebruik onze duurzame energievergelijker! Vul jouw gegevens in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. In de volgende stap vind je alle groene energie-aanbieders. Is groene energie / stroom kostbaarder i.v.m. normale stroom? Dat hoeft niet zo te zijn! Aan de hand van subsidies voor duurzame energie en interessante welkomstpremies is overstappen naar groene stroom zeer aantrekkelijk. Zonder moeite groene stroom in Esbeek vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen van elektra zijn afhankelijk van regio in Noord-Brabant).
 2. Voer je verwachte gebruik in (elektriciteit & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Breng dat in mindering.
 4. Zoek het kopje “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens van eigen bodem of zonnestroom uit NL.
 6. Beslis of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (jij mag er van vanuit gaan dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Kies het abonnement wat jullie geschikt vinden. Maak een keuze voor een goedkoop pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: abonnementen van Enexis.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als bijv. water, aarde, bodem, bio, zon vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de uitstoot van CO2 is nauwelijks aanwezig. En wat je niet mag vergeten, alternatieve energie raakt nooit op. Dit in tegenstelling tot petroleum, steenkool, aardgas, kolen (vuile stroom). De verbranding van onze fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Kiezen jullie ook voor een schonere lucht? Doorzoek dan alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Lees nu verder over groene energie Terhole vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom waarbij de lucht niet vervuild wordt. De CO-2 uitstoot kan zo enorm gereduceerd worden. Gebruik maken van windenergie? Selecteer een energieaanbieder die Hollandse windstroom aanbiedt. Of schrijf je in voor een wind-energieproject (collectief) als De Witte Juffer (Culemborg).

Zonne-energie Esbeek

Zonne-energie is het type energie die nooit opraakt. Profiteer zelf van de mogelijkheden van onze zon, en ga voor zonnepanelen en boilers. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of kies in onze groene energie vergelijker de milieuvriendelijke “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Energie uit biomassa levert ruim 55% van alle beschikbare duurzame energie. Biomassa-energie kent z’n oorsprong in het verbranden van organisch afval zoals etensresten. Hiermee genereert men warmte. De oorsprong van de biomassa is doorgaans twijfelachtig. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, op die manier ontstaat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit nuttigen we voor ons verwarmingssysteem. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Ook is er zoiets als stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Hilvarenbeek.

groene-stroom-esbeek

Een energieneutrale woning in Esbeek rond december 2023

Met deze pagina vergelijk je alle info over groene stroom Esbeek. De vraag is, waarom zou ik een stroomcontract afsluiten, terwijl jij ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woning met een beperkte of geen energienota betitelen we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Esbeek is een wens van vele. Zo’n huis implementeer je op basis van 3 factoren:

 • Jullie huis redelijk tot goed isoleren.
 • Het verbruik van energie verlagen.
 • De energie die je verbruikt opwekking middels panelen.

Het verbruik van energie verlagen is mogelijk door A++ apparaten aan te schaffen, en bewust bezig te zijn met jullie gebruik. Denk aan “gebruik uitsluiten A+ apparaten” en laat de wasmachine de was eerst goed centrifugeren. De productie van energie kan met zonnepanelen, een zonneboiler en natuurlijk een warmtepomp installatie. In de winter neem je stroom af bij je energiemaatschappij. Echter, als jullie meer opwekken dan je gebruikt kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Onder aan de streep bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de ouderwetse CV-ketel op gas (van bijv. Intergas, Remeha, Nefit, Atag of Vaillant) verboden. De oude & vertrouwde verwarmingsketel mag je dan enkel omwisselen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp zijn populaire opties. Zit je eraan te denken: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor het lijstje hieronder met de type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp benut (warmte) ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt vervoerd. De gewonnen warmte komt bij de CV terecht. De HR-ketel past deze warmte toe voor het opwarmen van je huis en heet tapwater (douche/bad). Technisch gezien een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een soort airco) benut de energie uit de lucht. De opgevangen warmte gaat naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. Het systeem zet de koude lucht om in naar heet gebruikswater van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp haalt warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem transformeert dit naar praktische warmte voor het aansturen van de verwarming van je appartement en kraanwater. De warmtepomp kent 2 toepassingen: een warm huis in de winter, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Esbeek kan duur uitvallen. Gelukkig, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met jullie gas-ketel. Het is betaalbaar en zonder moeite te plaatsen. Overigens verminder jij de uitstoot van CO2 en bespaar jij op kosten van energie. De investering schommelt tussen €3200 – €6700. Dankzij de actuele ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Nispen afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Hedendaags is dit niet mogelijk bij alle bedrijven. Specifieke organisaties zoals Qurrent, Pure Energie, Greenchoice, Eneco, Powerpeers, Van de Bron maken dit mogelijk. Op basis van je postcode spot je eenvoudig welke groene stroom aanbieders in Esbeek aanwezig zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is heel makkelijk. De beste manier: jullie bestaande pakket stopzetten en vervolgens een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen op groene stroom behoeft geen aanpassingen in de meterkast. Jouw toekomstige maatschappij regelt het papierwerk.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven worden erg verleidelijk. Op dit ogenblik zijn de prijzen van groene energie Esbeek sterk verlaagd als je het afzet tegen jaren geleden. Er zijn behoorlijk wat mensen die daarom switchen naar duurzaam geproduceerde energie. Middels de groene energie checker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een voorbeeld te geven van enkele abonnementen bekijk je bijgaand toonaangevende energiecontracten. Belangrijk: je vind daarbij ook diverse aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Met behulp van de groene stroom vergelijker vergelijk je nu welke aanbieders duurzaam zijn.

Populaire contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar Actie

Energieprijzen Esbeek vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energieleveranciers en kortingen voor gas en stroom.