Loading...

Groene stroom Moerdijk Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd met behulp van schone, duurzame bronnen zoals bodemwarmte, biomassa, waterkracht, wind, zon. Meer daarover vind je via voorbeelden van alternatieve energiebronnen in juli 2024. Dit is beduidend schoner in vergelijking met grijze elektra dat wordt gegenereerd door gebruik te maken van fossiele brandstoffen als bijv. steenkool, aardolie of aardgas. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Simpel overstappen? Het aantal aanbieders van groene Nederlandse energie groeit snel. Dankzij de groene stroom vergelijker kan je vandaag nog alle groene energieleveranciers in Moerdijk vergelijken. Streef jij naar geen gasververbruik meer? Spring dan direct naar het stappenplan voor energieneutraal wonen in Moerdijk en snuffel tussen de meest afgesloten milieuvriendelijke energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Steeds meer gezinnen en ondernemingen sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op dankzij zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Oriënteer jij je op een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk ten opzichte van grijze stroom van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij de productie van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Zodra jij overstapt naar hernieuwbare energie stimuleer je de aanmaak van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is normaal net zo goedkoop als grijze energie.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren behoort tot de mogelijkheden. We spreken hier over “salderen”, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De genoemde duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Moerdijk

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Moerdijk vergelijken (juli 2024)? Start met onze duurzame energievergelijker! Voer jouw gegevens in, schat jouw verbruik en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Dan check je de beste groene bedrijven. Is groene energie duurder dan grijze stroom? Dit valt reuze mee! Middels subsidies voor groene stroom en interessante welkomstbonussen is switchen naar duurzame stroom voor iedereen aan te raden. Simpel groene stroom in Moerdijk vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen van elektra zijn weer anders per postcode in Noord-Brabant).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (elektra & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Trek dit daarvan af.
 4. Gebruik de optie “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Je kunt denken aan windmolens of zonneparken.
 6. Kies bewust of je schone energie uit Nederland wilt (je mag er dan op vertrouwen dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Klik op het abonnement dat je wensen dekt. Ga voor het meest aantrekkelijk geprijsde abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: Energieflex abonnement.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als bijv. wind, water, aarde, bodem, bio zijn niet zo luchtvervuilend en ook de schadelijke CO-2 uitstoot blijft beperkt. En wat je niet mag vergeten, dit type alternatieve energie raakt nooit op. Dat is wel wat anders dan petroleum, aardolie, kolen, aardgas (vuile elektriciteit). Het toepassen van fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Zet jij je in voor een schonere wereld? Doorzoek dan de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in juli 2024. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Briltil vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan op een hele verantwoorde manier. Het CO-2 effect is tot 100 keer lager. Gebruik maken van windenergie? Selecteer een maatschappij die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of schrijf je in voor een winddeel van bijvoorbeeld De Blauwe Reiger (Burgerbrug).

Zonne-energie Moerdijk

De zon is een bron die altijd aanwezig is. Stap ook over naar zonnekracht, en kies voor zonnepanelen en boilers. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of kies in onze groene stroom checker de optie “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Biomassa-energie zorgt voor ruim 50% van de duurzame energie in Nederland. Energie uit biomassa ontstaat door het branden / vergissen van organische dingen als mest en maïs. Dit produceert warmte. De oorsprong van de biomassa is vaak onduidelijk. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, dit heet bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit wenden we aan voor een warm huis en warm water. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Moerdijk.

groene-stroom-moerdijk

Een energieneutrale woning in Moerdijk rond juli 2024

Via Groenestroomaanbieding.nl ontdek je nuttige toelichting op groene stroom Moerdijk. Interessant, waarom nog betaalde stroom gebruiken, als je ook zelf stroom kan opwekken? Een woonhuis met een nihile of geen energierekening heet een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Moerdijk wordt steeds populairder. Deze woningen implementeer je door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jouw huis voorzien van goede isolatie.
 • Energieverbruik zo laag mogelijk houden.
 • De benodigde energiezelfstandig producten.

De energieconsumptie minimaliseren is mogelijk door A++ apparaten aan te schaffen, en bewust bezig te zijn met jullie gebruik. Bijvoorbeeld “kouder douchen” en gebruik ‘kleurdoekjes’ om verschillende wassen te combineren. Het zelf opwekken van stroom doe je met zonnecellen, een boiler of een warmtepomp (ketel). In de winter neem je stroom af bij jullie energieleverancier. Daarentegen, als de zon schijnt lever je stroom terug (salderen). Al met al heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de ouderwetse hr-ketel (Nefit, Remeha, Atag, Intergas of AWB) niet langer toegestaan. De welbekende cv-ketel mag je dan alleen nog maar vervangen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp zijn populaire opties. Denk je aan de mogelijkheid: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan het lijstje hieronder met de types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp profiteert van warmte uit de ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt geventileerd. De gewonnen warmte wordt gebruik door de CV-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor de centrale verwarming en voor het efficiënt opwarmen van water. Installateurs spreken hier over een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een airco-achtig apparaat) neemt energie uit lokale luchtstromen. De gewonnen warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. De installatie converteert de buitenlucht van 5 graden naar warm water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie neemt energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het systeem zet dit om naar naar geschikte warmte voor het aansturen van de verwarming van je woning en het tapwater. De warmtepomp werkt 2 kanten op: verwarming in de koude maanden, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Moerdijk is kostbaar. Echter, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp. Een combinatie van een warmtepomp met jullie gas-ketel. Voordelig, en zonder moeite toe te passen. Tevens verminder jij de bijdrage aan het broeikaseffect en besparen jullie op stroomkosten. De inkoopprijs ligt in de range tussen de €4000 tot +/- €6000. Geholpen door de geldige ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Waardenburg afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Tegenwoordig vind je de groene contracten niet bij alle maatschappijen. Juist leveranciers zoals Powerpeers, Van de Bron, Engie, Qurrent, Greenchoice, Pure Energie faciliteren dit. Door te adres te gebruiken lees je spoedig welke groene stroom aanbieders in Moerdijk aanwezig zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is kinderspel. De bedoeling is: je actuele abonnement beëindigen en nadien een groene leverancier kiezen. Overstappen op groene stroom behoeft geen aanpassingen in de meterkast. Jullie nieuwe leverancier pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeer verleidelijk. Op dit moment zijn de prijzen van groene energie Moerdijk sterk verlaagd in verhouding tot jaren geleden. Er zijn veel woningeigenaren die hierom overstappen naar deze vorm van schone energie. Door gebruik te maken van de groene energievergelijker reken je ’t zelf uit.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een indruk te geven van beschikbare energiecontracten ontdek je hierna toonaangevende energiepakketten. Kanttekening: hiertussen zitten ook een aantal aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Middels onze groene stroom checker detecteer je à la minute welke leveranciers duurzaam en schoon zijn.

Huidige contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 1 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 3 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 1 jaar

Energieprijzen Moerdijk vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energiemaatschappijen en contracten voor gas en stroom.