Loading...

Groene stroom Waalre Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op met behulp van milieuvriendelijke, stabiele bronnen als aardwarmte, biomassa, zon, wind, waterkracht. Of lees direct meer over voorbeelden van alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is aanmerkelijk milieuvriendelijker dan grijze elektra dat wordt opgewekt aan de hand van fossiele brandstoffen als steenkool, aardgas of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Binnen een paar minuten overstappen? Het aantal leveranciers van Hollandse groene energie wordt steeds beter. Op basis van de groene stroom vergelijker kun je vlug alle groene energieleveranciers in Waalre vergelijken. Wil jij ook geen gasververbruik meer? Zie ook de details aangaande energieneutraal wonen in Waalre en snuffel tussen de meest afgesloten milieuvriendelijke energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Verrassend veel woningeigenaren en ondernemers switchen naar een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op met behulp van zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Oriënteer jij je op een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten wanneer met dit legt naast grijze stroom van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het maken van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Op het moment dat je kiest voor hernieuwbare energie bevorder je verdere uitbreiding van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is normaliter net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze elektriciteit.
 • Je eigen stroom weer terugleveren behoort tot de mogelijkheden. Dit heet salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • Duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Waalre

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Waalre vergelijken (december 2022)? Ga aan de slag met de duurzame energievergelijker! Voer jouw gegevens in, geef een schatting van je verbruik en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Daarna vergelijk je de beste groene aanbieders. Is groene energie duurder i.v.m. stroom van fossiele brandstoffen? Gelukkig is dat niet waar! Door subsidies voor duurzame energie en forse welkomstpremies is switchen naar duurzame stroom aantrekkelijker dan ooit. Eenvoudig groene stroom in Waalre vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen van groene stroom zijn weer anders per regio in Noord-Brabant).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (gas en elektriciteit).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Gebruik het kopje “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Bijv. specifiek stroom van windmolens van eigen bodem of zonnestroom uit NL.
 6. Selecteer of je Nederlandse schone energie wil inkopen (dit is vaak een garantie dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Ga voor het contract dat je wensen dekt. Maak een keuze voor een goedkoop energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: groene stroom Leon Zeewolde.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen als zon, water, aarde, bio, bodem zijn niet zo luchtvervuilend en de CO-2 uitstoot is nauwelijks aanwezig. Vergeet niet, dit type alternatieve energie is onuitputtelijk. Dit in tegenstelling tot aardolie, aardgas, steenkool, kolen (vuile stroom). Het huidige verbranden van fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Streef jij naar een schonere lucht? Hieronder vind je de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Zoek ook naar groene energie Leidschendam vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder de lucht te vervuilen. Het CO-2 effect blijft zeer beperkt. Interesse in windenergie? Switch naar een energieleverancier die stroom inkoopt van windmolens. Een alternatief is een gezamenlijk windmolenproject als De Witte Juffer (Culemborg).

Zonne-energie Waalre

Onze zon is een bron die nooit opraakt. Profiteer zelf van zonnecellen, en ga voor zonnepanelen en boilers. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of selecteer in onze groene stroom checker de variant “zonnestroom”.

Biomassa

Energie uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van de huidige voorradige duurzame energie. Energie uit biomassa kent z’n oorsprong in het verbrandingsproces van organische stoffen als aardappelschillen. Hiermee genereert men warmte. De oorsprong van de biomassa is niet altijd duidelijk. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, zo ontstaat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en gebruiken dit voor het opwarmen van onze woning. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Soms is ook stadswarmte een optie: een unieke koppeling van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Waalre.

groene-stroom-waalre

Een energieneutrale woning in Waalre rond december 2022

D.m.v. Groenestroomaanbieding.nl lees je praktische info over groene stroom Waalre. De vraag is, waarom een stroomcontract afsluiten, wanneer men ook zelf stroom kan opwekken? Een woning met een beperkte of geen energierekening duiden we aan als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Waalre is onderwerp van gesprek. Een huis als dit bewerkstellig je op de volgende manier:

 • Jouw appartement zo goed mogelijk isoleren.
 • Elektra en gas afname minimaal houden.
 • De benodigde energiemet eigen materiaal genereren.

De stroomconsumptie verlagen is mogelijk door zuinige apparaten te kopen en wekelijks een analyse te maken van jullie gebruik. Voorbeelden zijn “de was ophangen i.p.v. de droger gebruiken” en zorg dat de was die je strijkt niet te droog wordt. Het zelf opwekken van stroom is eenvoudig via zonnecellen, een (duurzame) boiler of uiteraard een warmtepomp (ketel). In de winter zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij je energieleverancier. Evengoed, als je te veel opwekt kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Onder aan de streep realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de oude en vertrouwde cv-ketel (van AWB, Intergas, Atag, Remeha of Nefit) niet meer toegestaan. De “gewone” verwarmingsketel mag je dan uitsluitend inruilen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing is de opvolger van de CV. Denk je aan de mogelijkheid: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de volgende modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt (warmte) ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt afgevoerd. De gewonnen warmte gaat naar je cv-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor het verwarmen van de woning en heet tapwater (douche/bad). Technisch gezien een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een soort van airco-installatie) benut de energie uit de omgevingslucht. De gewonnen warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. Het apparaat converteert de buitenlucht van 5 graden naar heet water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie onttrekt energie uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. De installatie vormt dit om naar naar geschikte warmte voor het verwarmen van je woning en gebruikswater. De warmtepomp werkt op 2 manieren: warmte in de herfst en winter, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Waalre kan veel geld kosten. Goed om te weten, er is een middenweg: een hybride warmtepomp systeem. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de HR-ketel. Het is betaalbaar en zonder problemen toe te passen. Bovendien verminder jij de CO-2 uitstoot en bespaart men op maandelijkse energielasten. De aanschafprijs schommelt tussen €3000 tot €7000. Met behulp van de interessante ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Erm afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Op dit moment vind je de groene contracten niet bij alle aanbieders. In het bijzonder aanbieders zoals Engie, Powerpeers, Eneco, Greenchoice, Van de Bron, Qurrent verzorgen dit voor je. Wanneer je jouw postcode invoert spot jij ogenblikkelijk welke groene stroom aanbieders in Waalre voorhanden zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is erg simpel. Wat je moet doen is: het huidige abonnement beëindigen en daaropvolgend een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen op groene stroom behoeft geen verdere woningaanpassingen. Je aanstaande leverancier pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn erg goed. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Waalre sterk verlaagd als je het afzet tegen een paar jaar terug. Er zijn behoorlijk wat mensen die daarom overstappen naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Met behulp van onze groene energie vergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een gevoel te geven van verschillende energiecontracten ontdek je onderstaand vaak bestelde energiecontracten. Kanttekening: je vind daarbij ook diverse pakketten met grijze gas en stroom. Middels onze groene stroom checker ontdek je onmiddellijk welke aanbieders “groen” zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 3 jaar
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 5 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel

Energieprijzen Waalre vergelijken Vergelijk de beste groene energiebedrijven en kortingsacties voor elektriciteit en gas.