Loading...

Groene stroom Leidschendam Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we door middel van milieuvriendelijke, toekomstbestendige bronnen als bodemwarmte, biomassa, zon, aardwarmte, wind. Spring voor meer info naar populaire alternatieve energiebronnen in juli 2024. Het is een stuk duurzamer wanneer je het vergelijkt met grijze stroom dat wordt gegenereerd via fossiele brandstoffen als bijv. aardgas, aardolie of steenkool. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. À la minute overstappen? Het aantal aanbieders van echte groene energie wordt steeds beter. Aan de hand van de groene stroom vergelijker kunnen jullie vandaag nog alle groene energieleveranciers in Leidschendam vergelijken. Wil jij ook een huis zonder gas? Scroll meteen naar het stukje over energieneutraal wonen in Leidschendam en snuffel tussen de recente milieuvriendelijke energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Steeds meer woningeigenaren en ondernemingen kiezen voor een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom via zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Oriënteer jij je op de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk als je het vergelijkt met grijze energie van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Als je overstapt naar hernieuwbare energie motiveer je de ontwikkeling van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is meestal net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze stroom.
 • Reststroom terugleveren behoort tot de mogelijkheden. We spreken hier over “salderen”, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Leidschendam

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Leidschendam vergelijken (juli 2024)? Start met onze duurzame energievergelijker! Voer jouw gegevens in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en selecteer het type groene stroom en groen gas. Daaropvolgend vind je de best matchende groene energie-aanbieders. Is groene energie hoger geprijsd dan grijze elektra? Dit valt reuze mee! Door subsidieregelingen en forse welkomstpremies en acties is overstappen naar groene energie zeer interessant. Direct groene stroom in Leidschendam vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen variëren per regio in Zuid-Holland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (gas en stroom).
 3. Heb je zonnepanelen? Breng dat in mindering.
 4. Klik op de keuze “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Bijvoorbeeld windmolens of zonnepanelen.
 6. Beslis of je schone energie uit Nederland wilt (jij mag er van vanuit gaan dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Kies het contract dat bij jou past. Ga voor het voordeligste contract of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: Powerpeers actie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen als biomassa, bodemwarmte, zonne-energie, windenergie, aardwarmte zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en ook de schadelijke CO-2 uitstoot zijn heel minimaal. Bovendien, deze vorm van alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Heel anders i.v.m. aardolie, steenkool, petroleum, kolen (vuile stroom). De verbranding van alle fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Kies jij bewust voor een schonere wereld? Ontdek dan alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in juli 2024. Zoek ook naar groene energie Arriën vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het effect van CO-2 is tot 100 keer lager. Switchen naar windenergie? Selecteer een aanbieder met groene stroom van de wind. Een alternatief is een winddeel van bijvoorbeeld De Vier Winden (Noord-Holland).

Zonne-energie Leidschendam

De zon is een schone energiebron waar we in de toekomst van profiteren. Kies ook voor energie van de zon, en installeer zonnepanelen en boilers. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of selecteer in de vergelijkingstool de mogelijkheid “zonnestroom”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van de duurzame energie in Nederland. Energie uit biomassa komt tot stand door het branden / vergissen van organische stoffen als afval van landbouw. Dit produceert warmte. De afkomst van biomassa is ontransparant. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), we noemen dat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit nuttigen we voor ons verwarmingssysteem. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Ook populair is stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Leidschendam-Voorburg.

groene-stroom-leidschendam

Een energieneutrale woning in Leidschendam rond juli 2024

D.m.v. deze website ontdek je uitgebreide informatie over groene stroom Leidschendam. Maar, hoezo betaalde stroom gebruiken, wanneer men ook zelf stroom kan opwekken? Een appartement met nauwelijks tot geen energielasten beschrijven we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Leidschendam wint aan interesse. Een huis als dit verwezenlijk jij aan de hand van drie aspecten:

 • Je appartement uitrusten met een goede isolatie.
 • Het verbruik van energie verlagen.
 • De stroom die je verbruikt zelf opwekken.

Het gebruik van elektra beperken is te realiseren door energiezuinige apparaten te gebruiken, en dagelijks te focussen op stroom. O.a. “wassen op 30 graden” en overweeg een zwakkere lamp te gebruiken als je een lamp hebt met een dimmer die je nooit op de sterkste stand gebruikt. Het genereren van stroom doe je met zonnecellen, een boiler en natuurlijk een warmtepomp. In koude periodes neem je stroom af bij jouw energiemaatschappij. Daartegenover, als je te veel opwekt lever jij terug aan het net (salderen). Over een jaar gemeten spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de ouderwetse hr-ketel (Atag, Nefit, Intergas, AWB of Vaillant) uitgesloten. De klassieke gasgestookte ketel mag je dan alleen nog maar inwisselen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride systeem is sterk in opkomst. Overweeg jij de optie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de volgende modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp haalt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt afgezogen. De energie die dat genereert gaat naar je cv-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het opwarmen van je huis en voor het efficiënt opwarmen van water. Installateurs spreken hier over een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een airco-achtig apparaat) benut de warmte uit omgevingslucht. Deze warmte wordt geleidt naar een warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Het apparaat verandert de koude buitenlucht naar warm water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie haalt energie uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. De installatie transformeert dit naar geschikte warmte voor de opwarming van jullie woning en het tapwater. Deze setup werkt op 2 manieren: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Leidschendam vergt een hele investering. Goed nieuws, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp systeem. De warmtepomp wordt aangesloten op de gasgestookte ketel. Voordelig, en zonder moeite toe te passen. Verder verminder jij de bijdrage aan het broeikaseffect en besparen jullie op stroomkosten. De totaalprijs ligt in de range tussen de €3800 – €6000. Mede door de geldige ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Terborg afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Vandaag de dag kan dit niet bij alle bedrijven. Unieke bedrijven als Engie, Powerpeers, Eneco, Van de Bron, Qurrent, Pure Energie maken dit mogelijk. Via jullie adresgegevens check jij vandaag nog welke groene stroom aanbieders in Leidschendam operationeel zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is zo gepiept. Wat jij moet doen: jullie actuele levering stopzetten en daarna een groene leverancier kiezen. Overstappen op groene stroom behoeft geen complexe acties. Jouw nieuwe energiemaatschappij zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn best schappelijk. Op het moment zijn prijzen van groene energie Leidschendam aantrekkelijker dan jaren geleden. We horen van veel huizeneigenaren die hierom overstappen naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Op basis van de groene energie checker reken je ’t zelf uit.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een idee te geven van verschillende contracten bekijk je hierna de meest populaire energiepakketten. Let op: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook contracten op basis van grijze gas en stroom. Door middel van onze groene energie check detecteer je moeiteloos welke leveranciers duurzaam en schoon zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Zuid-Holland

 • Eneco – Ecostroom + Gas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast

Energieprijzen Leidschendam vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energiemaatschappijen en welkomstpremies voor elektriciteit en gas.