Loading...

Groene stroom Wytgaard Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt met behulp van milieubewuste, onuitputtelijke bronnen zoals wind, biomassa, zon, waterkracht, bodemwarmte. Zie ook alle top-4 alternatieve energiebronnen in december 2022. Vele malen schoner vergeleken met grijze stroom dat wordt opgewekt middels fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardgas, steenkool of aardolie. Zie ook de voordelen van duurzame energie. À la minute overstappen? Het aantal aanbieders van 100% groene energie uit Nederland is enorm toegenomen. Middels onze groene energie check kan jij meteen alle groene energieleveranciers in Wytgaard vergelijken. Is jouw doel ook een huis zonder gas? Bekijk hiervoor het stukje over energieneutraal wonen in Wytgaard en snuffel tussen de huidige milieuvriendelijke energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Meer en meer mensen en ondernemingen kiezen voor een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom met behulp van zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Ben jij bezig met een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen ten opzichte van grijze energie van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Zodra jij kiest voor hernieuwbare energie motiveer je de productie van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is meestal net zo goedkoop als grijze “vuile” stroom.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren is een optie. We hebben het dan over salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Wytgaard

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Wytgaard vergelijken (december 2022)? Ga aan de slag met de groene energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Hierna ontdek je de meest populaire groene energieleveranciers. Is groene stroom / energie duurder dan grijze elektra? Dit valt reuze mee! Dankzij subsidies vanuit de overheid en hoge welkomstpremies en acties is switchen naar duurzame stroom aantrekkelijker dan ooit. Probleemloos groene stroom in Wytgaard vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Voer je woonplaats in (de actuele tarieven variëren per woongebied in Friesland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en elektra).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Trek dit daarvan af.
 4. Ga naar de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Bijvoorbeeld windmolens uit NL of zonnepanelen.
 6. Denk na of jij schone energie uit Nederland wilt (je weet dan zeker dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Maak een keuze voor het contract wat je interessant vindt. Opties zijn een goedkoop abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: vergelijk direct Allure Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen als bijv. wind, water, bio, zon, aarde zijn niet zo luchtvervuilend en ook de schadelijke CO-2 uitstoot blijft beperkt. Vergeet niet, deze vorm van alternatieve energie is onuitputtelijk. Dat is een ander verhaal dan steenkool, aardolie, petroleum, aardgas (vuile elektriciteit). Het verbranden van deze fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Wil jij ook een milieuvriendelijk Nederland? Check snel alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Lees nu verder over groene energie Minnertsga vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het CO-2 effect kan zo enorm gereduceerd worden. Switchen naar windenergie? Stap over naar een stroomaanbieder met groene stroom van de wind. Of neem een aandeel in een winddeel van een windmolen als De Boerenzwaluw in Friesland.

Zonne-energie Wytgaard

Zonnestroom is het type energie die onuitputtelijk is. Profiteer zelf van de mogelijkheden van onze zon, en ga voor zonnepanelen en zonneboilers. Participeer in een zonnepanelenpark. Of markeer in onze groene stroom checker de filter “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa-energie is verantwoordelijk voor ruim 60% van de duurzame energie in Nederland. Biomassa-energie kent z’n oorsprong in de verbranding / gassing van organische materialen als afval van landbouw. Dit produceert warmte. De afkomst van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, dit is in feite bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en gebruiken dit voor het opwarmen van onze woning. Dit kan je doen met een warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Leeuwarden.

groene-stroom-wytgaard

Een energieneutrale woning in Wytgaard rond december 2022

Via deze website vind je handige info over groene stroom Wytgaard. Interessant, waarom stroom afnemen, als je ook zelf kan produceren. Een appartement met een beperkte of geen energierekening betitelen we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Wytgaard wint aan interesse. Dit soort huizen bereiken jullie door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jullie appartement van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • De energieconsumptie onder controle krijgen.
 • De vereiste energie lokaal opwekken.

De consumptie van elektriciteit reduceren is te realiseren door zuinige apparaten te kopen en dagelijks te focussen op energie. Dan kun je denken aan “bewust met de waterkoker omgaan” en de vriezer niet te dicht tegen de muur aanzetten. De productie van energie kan met zonnepanelen, een zonneboiler of uiteraard een warmtepomp (ketel). In de winter neem je stroom af bij je energiebedrijf. Echter, wanneer je overhoud kun jij (energie) terugleveren (salderen). Onder aan de streep bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de “oude” gasgestookte ketel (zoals Intergas, Nefit, Remeha, AWB of Atag) verbannen. De oude & vertrouwde CV-ketel op gas mag je dan alleen nog maar vervangen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp is sterk in opkomst. Zit je eraan te denken: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de diverse types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron energie uit ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt afgevoerd. De energie die dat genereert wordt geleid naar de cv-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor verwarming (vloer / radiator) en voor het efficiënt opwarmen van water. Het is dus een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een speciale buitenventilator) haalt energie uit de omgevingslucht. De warmte uit de lucht wordt overgedragen aan de warmtepomp die zich in de woning begeeft. De warmtepomp transformeert de koude lucht naar heet water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie profiteert van energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem verandert dit naar hogere temperatuur warmte voor de centrale verwarming van jouw appartement en het tapwater. Deze setup kan twee dingen doen: warmte in de herfst en winter, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Wytgaard kan veel geld kosten. Goed om te weten, je kunt besparen: een hybride warmtepomp systeem. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de op gas draaiende ketel. De investering is relatief klein, en zonder moeite te plaatsen. Daarbij verklein je de CO-2 uitstoot en bespaar jij op energielasten. De totaalprijs ligt zo tussen de €3000 – €7100. Mede door de interessante ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Haps afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Hedendaags is dit niet mogelijk bij alle leveranciers. In het bijzonder aanbieders als Qurrent, Eneco, Powerpeers, Pure Energie, Greenchoice, Van de Bron maken dit mogelijk. Door te adres te gebruiken zie je ogenblikkelijk welke groene stroom aanbieders in Wytgaard voorhanden zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is kinderspel. Wat jij moet doen: jullie bestaande verbintenis beëindigen en vervolgens een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen op groene stroom vraagt niet om verdere woningaanpassingen. De volgende energieleverancier handelt alles af.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn opvallend verleidelijk. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Wytgaard sterk verlaagd in vergelijking met de introductieprijs. Er zijn steeds meer gezinnen die mede hierdoor switchen naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Door middel van onze “groene” vergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een impressie te geven van verschillende contracten vind je onderstaand toonaangevende energiecontracten. Opmerking: je vind daarbij ook diverse aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Door onze groene energie check zie je binnen no-time welke contracten daadwerkelijk milieuvriendelijk zijn.

Geldige contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Wytgaard vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energiebedrijven en contracten voor gas en elektriciteit.