Loading...

Groene stroom Minnertsga Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op d.m.v. schone, toekomstbestendige bronnen als aardwarmte, wind, waterkracht, bodemwarmte, biomassa. Zie ook alle erkende alternatieve energiebronnen in juni 2023. Het is een stuk milieuvriendelijker als je het afzet tegen grijze stroom dat wordt voortgebracht door gebruik te maken van fossiele brandstoffen als bijv. aardolie, aardgas of steenkool. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Zonder moeite overstappen? Het aanbod met echte groene energie is enorm toegenomen. Met behulp van de duurzame energie check kun jij ogenblikkelijk alle groene energieleveranciers in Minnertsga vergelijken. Streef jij naar een huis zonder gas? Zie ook onze toelichting op energieneutraal wonen in Minnertsga of doorzoek de huidige milieuvriendelijke energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Opvallend veel huizeneigenaren en zakelijke gebruikers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op middels zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Oriënteer jij je op een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten in vergelijking met grijze stroom van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Op het moment dat je de keuze maakt voor hernieuwbare energie draag je bij aan innovatie op het gebied van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is meestal verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze elektriciteit.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren kan natuurlijk ook. We noemen dat salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Minnertsga

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Minnertsga vergelijken (juni 2023)? Ga aan de slag met de duurzame energievergelijker! Voer jouw gegevens in, geef een schatting van je verbruik en selecteer het type groene stroom en groen gas. Nadien bekijk je de meest populaire groene energieleveranciers. Is groene energie / stroom prijziger i.v.m. grijze stroom? Gelukkig is dat niet waar! Aan de hand van subsidies en forse cash-back acties is het overstappen naar duurzame energie aantrekkelijker dan ooit. Zonder moeite groene stroom in Minnertsga vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen van elektra schommelen per woonplaats in Friesland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en stroom).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Verreken dit dan direct.
 4. Selecteer de keuze “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Dit kan zijn windmolens of zonneweides.
 6. Kies of jij de schone energie uit Nederland wil afnemen (je weet dan zeker dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Maak een keuze voor het pakket met de beste voorwaarden. Onder andere het goedkoopste energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: E.ON abonnement.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen als bijv. bodem, wind, bio, zon, aarde zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de uitstoot van CO2 zijn heel minimaal. Het mooiste is, deze vorm van alternatieve energie is niet uitputbaar. Dat is wel wat anders dan aardgas, steenkool, kolen, aardolie (grijze stroom). Het verbranden van fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Streef jij naar een schonere lucht? Check snel de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in juni 2023. Lees nu verder over groene energie Breukelen vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Uitstoot van CO-2 kan zo enorm gereduceerd worden. Switchen naar windenergie? Kies voor een energieleverancier met groene stroom van de wind. Of participeer in een gezamenlijk windmolenproject als De Bonte Hen (Burgerbrug).

Zonne-energie Minnertsga

Zonne-energie is een bron die onuitputtelijk is. Kies ook voor zonne energie, en neem zonnepanelen en boilers. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of markeer in de vergelijkingstool de duurzame “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa energie zorgt voor ruim 50% van de actuele leverbare duurzame energie. Energie uit biomassa wordt gemaakt door de verbranding / gassing van organische materialen als aardappelschillen. Het restproduct hiervan is warmte. Waar biomassa precies vandaan komt is doorgaans twijfelachtig. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, we noemen dat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en gebruiken dit voor een warm huis en warm water. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Ook populair is stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente het Bildt.

groene-stroom-minnertsga

Een energieneutrale woning in Minnertsga rond juni 2023

Via deze pagina detecteer je nuttige uitleg over groene stroom Minnertsga. Maar, waarom nog elektriciteit inkopen, terwijl jij ook zelf kan genereren. Een appartement met een verwaarloosbare of geen energierekening noemen we een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Minnertsga is een wens van vele. Deze woningen realiseren jullie door de volgende aanpassingen te doen:

 • Je huis van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Energieverbruik onder controle krijgen.
 • De stroom die je verbruikt lokaal opwekken.

De elektra consumptie stabiliseren bereik je door zuinige apparaten te kopen en bewust bezig te zijn met je verbruik. Bijvoorbeeld “neem een waterbespaarder” en de helderheid (brightness) van je beeldscherm niet te hoog zetten. Energie opwekken is eenvoudig via zonnecellen, een boiler en steeds vaker met een warmtepomp. In de winter zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij een maatschappij. Aan de andere kant, in de warmte maanden kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Al met al kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de gebruikelijke gasgestookte ketel (zoals Nefit, Remeha, Intergas, Vaillant of AWB) verboden. De “gewone” hr-ketel mag je dan enkel omruilen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem worden als opvolgers gezien. Denk je aan de mogelijkheid: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker het lijstje hieronder met de types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt energie uit ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt geventileerd. De warmte die hieruit ontstaat gaat rechtstreeks naar jouw CV. De gasketel gebruikt deze energie voor verwarming (vloer / radiator) en voor het efficiënt opwarmen van water. In dit geval hebben we het over een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een soort van airco-installatie) onttrekt de warmte uit lokale luchtstromen. Deze warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp binnen in huis. De warmtepomp transformeert de buitenlucht naar warm water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie neemt energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het vernuftige systeem zet dit om naar naar toepasbare warmte voor de verwarming van je woning en gebruikswater. Het systeem werkt op 2 manieren: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Minnertsga is prijzig. Maar, er is een middenweg: een hybride warmtepomp. Deze installatie werkt samen met jouw huidige cv-ketel. Voordelig, en probleemloos te plaatsen. Overigens verminder jij de CO-2 uitstoot en kan jij besparen op maandelijkse energielasten. De kostprijs varieert tussen €3400 t/m €7100. Mede door de geldige ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Waalre afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Hedendaags kan dit niet bij alle leveranciers. In het bijzonder bedrijven als Engie, Greenchoice, Powerpeers, Eneco, Pure Energie, Van de Bron maken dit mogelijk. Op basis van je postcode lees jij probleemloos welke groene stroom aanbieders in Minnertsga beschikbaar zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is zeer eenvoudig. Wat jij moet doen: jullie huidige pakket beëindigen en uiteraard een groen energiecontract afsluiten. Naar groene stroom overstappen vergt geen complexe acties. Jouw volgende energieleverancier pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeer goed. Hedendaags zijn de prijzen van groene energie Minnertsga fors lager in vergelijking met een paar jaar terug. Er zijn veel klanten op basis daarvan switchen naar dit milieuvriendelijke alternatief. Aan de hand van de groene energievergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een impressie te geven van verschillende energiecontracten vind je bijgaand de meest populaire stroomcontracten. Belangrijk: je vind daarbij ook diverse pakketten met grijze gas en stroom. Door middel van onze groene stroom checker bekijk je nu welke pakketten duurzaam zijn.

Populaire contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 5 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 1 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Minnertsga vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energiemaatschappijen en welkomstacties voor gas en elektra.