Loading...

Groene stroom Breukelen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op d.m.v. reine, toekomstbestendige bronnen als biomassa, zon, waterkracht, aardwarmte, bodemwarmte. Lees ook het kopje over veel gebruikte alternatieve energiebronnen in mei 2024. Het is aanmerkelijk duurzamer vergeleken met grijze elektra dat wordt gegenereerd op basis van fossiele brandstoffen als bijv. aardgas, aardolie of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Gelijk overstappen? Het assortiment echte groene energie wordt steeds beter. Geholpen door de duurzame energie check kun jij ogenblikkelijk alle groene energieleveranciers in Breukelen vergelijken. Is jouw doel ook een gasloze woning? Bekijk hiervoor onze informatie over energieneutraal wonen in Breukelen of bekijk de meest afgesloten duurzame energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Steeds meer consumenten en ondernemingen sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op geholpen door zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Overweeg jij een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten wanneer met dit legt naast grijze elektriciteit van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het maken van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Als je switcht naar hernieuwbare energie vergroot je de productie van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze elektra.
 • Je eigen stroom weer terugleveren behoort tot de mogelijkheden. We hebben het dan over salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • Onze duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Breukelen

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Breukelen vergelijken (mei 2024)? Ga aan de slag met de energievergelijker! Voer jouw gegevens in, voer het geschatte verbruik in en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Daarna detecteer je de relevante groene maatschappijen. Is groene stroom / energie prijziger dan normale stroom? Helemaal niet! Mede door subsidies voor groene stroom en aantrekkelijke welkomstpremies is switchen naar duurzame stroom voor iedereen aan te raden. À la minute groene stroom in Breukelen vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen van elektra variëren per woonplaats in Utrecht).
 2. Vul het geschatte verbruik in (stroom & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Breng dat in mindering.
 4. Check het kopje “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Dit kan zijn windmolens uit NL of zonneweides.
 6. Kies bewust of je schone energie wenst van eigen bodem (dit geeft je de zekerheid dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Kies het voorstel dat in jullie behoeftes voorziet. Maak een keuze voor het meest aantrekkelijk geprijsde abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: contract afsluiten bij Energiedirect.nl.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen als zonne-energie, aardwarmte, biomassa, bodemwarmte, windenergie veroorzaken geen luchtvervuiling en de CO-2 uitstoot zijn amper meetbaar. Het goede nieuws is, dit type alternatieve energie is onuitputtelijk. Dat is een ander verhaal dan petroleum, steenkool, aardolie, kolen (vuile elektriciteit). Het verbranden van alle fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Wil jij ook een beter milieu? Bekijk dan de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Rekken vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan op een hele verantwoorde manier. De CO-2 uitstoot is tot 100 keer lager. Gebruik maken van windenergie? Kies voor een energiemaatschappij die Hollandse windstroom aanbiedt. Of participeer in een collectieve windmolen zoals De Ranke Zwaan (Culemborg).

Zonne-energie Breukelen

De zon is een schone energiebron die onuitputtelijk is. Stap ook over naar energie van de zon, en ga voor zonnepanelen en zonneboilers. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of selecteer in onze groene energie checker de mogelijkheid “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa levert ruim 55% van de actuele leverbare duurzame energie. Biomassa-energie kent z’n oorsprong in het verbrandingsproces van organische materialen als akkerbouw afval. Dit genereert warme lucht. De samenstelling van biomassa is ontransparant. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, op die manier ontstaat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en gebruiken dit voor ons verwarmingssysteem. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Stichtse Vecht.

groene-stroom-breukelen

Een energieneutrale woning in Breukelen rond mei 2024

Op Groenestroomaanbieding.nl lees je nuttige informatie over groene stroom Breukelen. De vraag is, waarom zou ik een stroomcontract afsluiten, terwijl jij ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woonhuis met een lage of geen energiekosten beschrijven we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Breukelen is onderwerp van gesprek. Deze woningen verwezenlijk jij door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jouw huis van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Het verbruik van energie verlagen.
 • De vereiste energie met eigen materiaal genereren.

Het energieverbruik reduceren is mogelijk door A++ apparaten aan te schaffen, en bewust bezig te zijn met stroom. Onder andere gebruik alleen A++ producten” en geen tweede koelkast gebruiken. Energie opwekken is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een zonne-boiler en steeds vaker met een warmtepomp installatie. In de winter zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij je energieleverancier. Aan de andere kant, als de zon schijnt kan je stroom terugleveren (salderen). Onder aan de streep spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de ouderwetse mono cv-ketel (zoals o.a. Vaillant, Nefit, Remeha, AWB of Intergas) niet meer toegestaan. De klassieke gasgestookte ketel kun je dan enkel inwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing is sterk in opkomst. Ben jij ook bezig met de kwestie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de diverse types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp nuttigt energie uit ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt afgezogen. De gewonnen warmte gaat rechtstreeks naar jouw CV. Je ketel verwerkt deze warmte voor verwarming (vloer / radiator) en heet tapwater (douche/bad). Feitelijk is dit een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een soort airco) onttrekt de warmte uit omgevingslucht. De onttrokken warmte wordt geleidt naar een warmtepomp in de woning. Het systeem converteert de buitenlucht van 5 graden naar verwarmingswater van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp onttrekt energie uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het apparaat verwerkt dit naar praktische warmte voor de verwarming van jouw huis en het tapwater. De installatie werkt 2 kanten op: warmte in de herfst en winter, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Breukelen is duur. Gelukkig, je kunt besparen: een hybride warmtepomp. Deze installatie werkt samen met de gasgestookte ketel. Voordelig, en eenvoudig toe te passen. Bovendien minimaliseer jij het negatieve CO2 effect en bespaart men op kosten van energie. De totaalprijs ligt tussen de €2800 – €7000. Met behulp van de toe te passen ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Leidschendam afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Vandaag de dag kan dit niet bij alle aanbieders. In het bijzonder leveranciers als Eneco, Powerpeers, Engie, Van de Bron, Pure Energie, Qurrent focussen hierop. Wanneer je jouw postcode invoert detecteer jij moeiteloos welke groene stroom aanbieders in Breukelen operationeel zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is verrassend eenvoudig. De bedoeling is: jouw lopende levering stopzetten en hierna een groene leverancier kiezen. Overstappen naar groene stroom behoeft geen complexe acties. Je aanstaande energieaanbieder doet dit voor jou.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeer aantrekkelijk. Op dit ogenblik zijn de prijzen van groene energie Breukelen sterk verlaagd in vergelijking met enkele jaren geleden. Er zijn steeds meer families op basis daarvan voorkeur hebben voor dit milieuvriendelijke alternatief. Dankzij onze groene energie vergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een indruk te geven van enkele abonnementen ontdek je in het overzicht hieronder toonaangevende energiecontracten. Belangrijk: je vind daarbij ook diverse contracten op basis van grijze gas en stroom. Door middel van onze groene stroom checker zie je snel welke abonnementen echt “schoon” zijn.

Huidige contracten in de provincie Utrecht

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 4 jaar
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 5 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel

Energieprijzen Breukelen vergelijken Vergelijk de beste groene energiemaatschappijen en contracten voor gas en elektra.