Loading...

Groene stroom Rekken Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd door gebruik te maken van schone, stabiele bronnen als wind, aardwarmte, bodemwarmte, waterkracht, biomassa. Meer daarover vind je via erkende alternatieve energiebronnen in mei 2024. Vele malen milieuvriendelijker als je het afzet tegen grijze energie dat wordt opgewekt d.m.v. fossiele brandstoffen zoals steenkool, aardolie of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. À la minute overstappen? Het aantal aanbieders van Hollandse groene energie wordt steeds beter. Dankzij de duurzame energie checker kunnen jullie à la minute alle groene energieleveranciers in Rekken vergelijken. Kijk je ook uit naar een gasloze woning? Zie ook de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Rekken en overweeg de huidige ‘groene’ energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Opvallend veel families en ondernemingen sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op via zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Ben jij bezig met een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten wanneer met dit legt naast grijze energie van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Als je de keuze maakt voor hernieuwbare energie vergroot je innovatie op het gebied van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld niet duurder dan grijze elektriciteit.
 • Reststroom terugleveren aan het net is een optie. In de volksmond heet dat ‘salderen’, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Rekken

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Rekken vergelijken (mei 2024)? Begin direct met de duurzame energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, geef een schatting van je verbruik en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Nadien bekijk je alle beschikbare groene energieleveranciers. Is groene stroom prijziger dan normale stroom? Dat hoeft niet zo te zijn! Dankzij subsidies voor duurzame energie en forse welkomstpremies en acties is overstappen naar groene energie zeer interessant. Simpel groene stroom in Rekken vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Start met je postcode en huisnummer (tarieven variëren per regio in Gelderland).
 2. Vul het geschatte verbruik in (elektriciteit & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Breng dat in mindering.
 4. Ga naar het menu “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Bijvoorbeeld windmolens uit NL of zonne-energie.
 6. Denk na of jij de schone energie uit Nederland wil afnemen (dit geeft je de zekerheid dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Ga voor het contract wat jullie geschikt vinden. Maak een keuze voor het voordeligste contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: overstappen naar Huismerk Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen zoals bio, bodem, wind, water, aarde vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en het effect van CO-2 wordt flink gereduceerd. Het mooiste is, deze alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Heel anders i.v.m. kolen, aardgas, petroleum, steenkool (vuile elektriciteit). Het toepassen van onze fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Streef jij naar een groene leefomgeving? Bekijk dan alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Geerdijk vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het CO-2 effect is 50 keer lager dan grijze stroom. Gebruik maken van windenergie? Ga voor een energieaanbieder met groene windstroom. Of schrijf je in voor een winddeel van een windmolen als De Trouwe Wachter (Burgerbrug).

Zonne-energie Rekken

Energie van de zon is een bron waar we in de toekomst van profiteren. Ervaar de kracht van zonnestroom, en ga voor zonneboilers en zonnecellen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of markeer in de vergelijkingstool de milieuvriendelijke “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Biomassa energie bezorgt ons meer dan de helft van alle beschikbare duurzame energie. Stroom uit biomassa kent z’n oorsprong in de verbranding / gassing van organische stoffen als etensresten. Hier komt warmte uit voort. Waar biomassa precies vandaan komt is niet altijd duidelijk. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, dit heet bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit zetten we in voor het opwarmen van onze woning. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Een andere optie is stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Berkelland.

groene-stroom-rekken

Een energieneutrale woning in Rekken rond mei 2024

Middels Groenestroomaanbieding.nl vind je uitgebreide info over groene stroom Rekken. Interessant, waarom zou ik betaalde stroom gebruiken, wanneer men ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woning met een lage of geen energierekening typeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Rekken is onderwerp van gesprek. Een woning als dat bewerkstellig je op de volgende manier:

 • Jullie woning uitrusten met een goede isolatie.
 • De energiebehoefte verminderen.
 • De energie die je consumeert opwekking middels panelen.

Het verbruik van elektra verlagen doe je door energiezuinige apparaten te gebruiken, en bewust bezig te zijn met stroom. Denk aan “korter douchen” en je cv-pomp een stuk lager zetten. Energie opwekken is eenvoudig via zonnecellen, een (zonne) boiler en steeds vaker met een warmtepomp (ketel). In koude periodes zul je elektriciteit inkopen bij je maatschappij. Desondanks, in de warmte maanden kun jij (energie) terugleveren (salderen). Onder aan de streep kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de “oude” hr-ketel (Remeha, Atag, AWB, Vaillant of Intergas) uitgesloten. De welbekende cv-ketel mag je dan enkel inwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem worden als opvolgers gezien. Is het een optie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de verschillende installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp nuttigt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht net voor het naar buiten wordt geventileerd. De gewonnen warmte wordt gebruik door de CV-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor de centrale verwarming en warm water (keuken / badkamer). Technisch gezien een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een speciale buitenventilator) onttrekt de warmte uit plaatselijke lucht. Deze warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp in de woning. Dit systeem transformeert de koude lucht naar warm water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp profiteert van warmte uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. De installatie transformeert dit naar hogere temperatuur warmte voor het verwarmen van jullie appartement en kraanwater. Het product kent 2 toepassingen: verwarming in de koude maanden, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Rekken kan duur uitvallen. Goed om te weten, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp systeem. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de HR-ketel. Niet al te duur, en eenvoudig te installeren. Daarnaast verklein je de CO-2 uitstoot en kan je bezuinigen op energienota. De totaalprijs schommelt tussen €4300 tot €6000. Geholpen door de aantrekkelijk ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Start nu ook met groene stroom in Arriën afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Hedendaags tref je de groene abonnementen niet bij alle maatschappijen. Met name aanbieders als Van de Bron, Qurrent, Greenchoice, Engie, Pure Energie, Powerpeers zijn hierin gespecialiseerd. Wanneer je jouw postcode invoert spot je vlug welke groene stroom aanbieders in Rekken aanwezig zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is makkelijker dan je denkt. De beste manier: het actuele levering opzeggen en daaropvolgend een groen energie abonnement uitzoeken. Naar groene stroom overstappen vereist geen aanpassingen aan de woning. Jullie nieuwe leverancier regelt alles.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeer interessant. Momenteel zijn de prijzen van groene energie Rekken fors lager wanneer je dit vergelijkt met een paar jaar terug. We zien meer en meer consumenten die hierom switchen naar deze vorm van schone energie. Door de groene energievergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een idee te geven van huidige pakketten ontdek je hierna veel gekozen energiepakketten. Update: hiertussen zitten ook een aantal contracten op basis van grijze gas en stroom. Dankzij de groene stroom vergelijker bekijk je nu welke pakketten “schoon” zijn.

Geldige contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 1 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 1 Jaar Vast

Energieprijzen Rekken vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energieleveranciers en welkomstpremies voor elektra en gas.