Loading...

Groene stroom Geerdijk Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand d.m.v. reine, onuitputbare bronnen als zon, wind, waterkracht, biomassa, aardwarmte. Lees ook het kopje over veel gebruikte alternatieve energiebronnen in december 2023. Het is veel beter voor het milieu in vergelijking met grijze elektriciteit dat wordt gegenereerd d.m.v. fossiele brandstoffen zoals o.a. aardolie, aardgas of steenkool. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Nu overstappen? Het aanbod met groene Nederlandse energie is enorm toegenomen. D.m.v. de groene stroom vergelijker kan jij direct alle groene energieleveranciers in Geerdijk vergelijken. Wil jij ook 0 op de meter? Raadpleeg hiervoor onze informatie over energieneutraal wonen in Geerdijk en overweeg de recente ‘groene’ energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Meer en meer huizeneigenaren en ondernemingen switchen naar een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom via zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Interesse in de overstap naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas wanneer met dit legt naast grijze elektriciteit van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij de productie van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Indien je de keuze maakt voor hernieuwbare energie vergroot je de ontwikkeling van groene energie.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk niet duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren is zeer lucratief. We hebben het dan over salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • Duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Geerdijk

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Geerdijk vergelijken (december 2023)? Ga aan de slag met de energievergelijker! Voer jouw gegevens in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Daaropvolgend vind je de relevante groene stroom maatschappijen. Is groene stroom / energie duurder dan reguliere stroom? Dit valt reuze mee! Via subsidieregelingen en forse welkomstpremies is overstappen naar groene stroom aantrekkelijker dan ooit. Simpel groene stroom in Geerdijk vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (tarieven zijn weer anders per woongebied in Overijssel).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en stroom).
 3. Heb je zonnepanelen? Breng dat in mindering.
 4. Klik op het kopje “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens of zonnestroom uit NL.
 6. Kies of jij schone energie uit Nederland wilt (dit geeft je de zekerheid dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Kies het pakket wat je interessant vindt. Dat kan zijn het voordeligste contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: overstappen Innova Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld bio, zon, bodem, water, aarde zijn niet zo luchtvervuilend en het effect van CO-2 is minimaal. Vergeet niet, deze vorm van alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dit in tegenstelling tot steenkool, kolen, aardgas, aardolie (grijze elektra). Het gebruik van alle fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Zet jij je in voor een groene leefomgeving? Bekijk dan alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Uithoorn vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het broeikaseffect is minimaal. Switchen naar windenergie? Ga voor een maatschappij die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of participeer in een gezamenlijk windmolenproject als De Vier Winden (Noord-Holland).

Zonne-energie Geerdijk

Zonnestroom is het type energie die altijd aanwezig is. Ervaar de kracht van zonnekracht, en kies voor zonneboilers en zonnecellen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of selecteer in onze groene energie checker de milieuvriendelijke “zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa-energie zorgt voor ruim 50% van de actuele leverbare duurzame energie. Energie vanuit biomassa komt tot stand door vergissing en vergassing van organische materialen als resten uit de tuin. Het restproduct hiervan is warmte. De herkomst van biomassa is niet altijd duidelijk. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, we noemen dat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en gebruiken dit voor het opwarmen van onze woning. Dit kan je doen met een warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Twenterand.

groene-stroom-geerdijk

Een energieneutrale woning in Geerdijk rond december 2023

Met deze website vergelijk je praktische details over groene stroom Geerdijk. Alleen, waarom betalen voor stroom, terwijl jij ook zelf stroom kan opwekken? Een woonhuis met een bescheiden of geen energierekening markeren we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Geerdijk zien we steeds meer. Deze woningen bewerkstellig je op de volgende manier:

 • Jouw huis uitrusten met een goede isolatie.
 • Gas en stroom gebruik onder controle krijgen.
 • De stroom die je verbruikt zelf opwekken.

De elektra consumptie laag houden is mogelijk door te letten op het A++ label en bewuster om te gaan met je verbruik. Denk aan “nemen van ledverlichting” en doe de koelkast zo veel mogelijk gesloten. Energie opwekken gaat middels zonnepanelen, een (duurzame) boiler of uiteraard een warmtepomp. Als het buiten koud is zul je elektriciteit inkopen bij je leverancier. Maar, als het warm is lever jij terug aan het net (salderen). Al met al heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de “gewone” mono cv-ketel (zoals o.a. Intergas, Nefit, Remeha, Vaillant of AWB) uitgefaseerd. De “oude” verwarmingsketel mag je dan enkel vervangen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem worden veel toegepast. Denk je aan de mogelijkheid: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de verschillende modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp haalt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt gestuurd. De warmte die hieruit ontstaat gaat rechtstreeks naar jouw CV. De ketel gebruikt de warmte voor het opwarmen van je huis en voor het efficiënt opwarmen van water. In dit geval hebben we het over een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een soort airco) neemt warmte uit de lucht. De warmte uit de lucht gaat naar de warmtepomp binnen in huis. De installatie transformeert de buitenlucht naar warm water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp neemt energie uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het apparaat verwerkt dit naar toepasbare warmte voor het verwarmen van jouw appartement en kraanwater. Het apparaat kan twee dingen doen: warmte in de herfst en winter, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Geerdijk kan veel geld kosten. Maar, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp installatie. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de HR-ketel. Voordelig, en eenvoudig te plaatsen. Tevens beperk je de uitstoot van CO2 en besparen jullie op energielasten. Het tarief ligt in de range tussen de €2400 t/m €6500. Dankzij de toe te passen ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Start nu ook met groene stroom in Oldeouwer afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Hedendaags is dit niet mogelijk bij alle bedrijven. In het bijzonder bedrijven als Eneco, Pure Energie, Engie, Greenchoice, Van de Bron, Powerpeers focussen hierop. Via jullie adresgegevens lees jij onmiddellijk welke groene stroom aanbieders in Geerdijk actief zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is erg gemakkelijk. Wat jij moet doen: je lopende pakket stopzetten en daaropvolgend een groene leverancier kiezen. Op groene stroom overstappen behoeft geen aanpassingen aan de woning. De nieuwe leverancier regelt alles.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven worden erg verleidelijk. Op dit ogenblik zijn prijzen van groene energie Geerdijk flink lager in verhouding tot een paar jaar terug. We zien meer en meer consumenten die daardoor kiezen voor energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Dankzij onze groene stroom vergeljker reken je ’t zelf uit.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een idee te geven van verschillende pakketten tref je bijgaand vaak bestelde stroompakketten. Belangrijk: je vind daarbij ook diverse pakketten met grijze gas en stroom. Dankzij de duurzame energie checker ontdek je eenvoudig welke pakketten “groen” zijn.

Populaire contracten in de provincie Overijssel

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Budget Energie – Modelcontract stroom en gas
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 1 Jaar Vast

Energieprijzen Geerdijk vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energieleveranciers en contracten voor elektriciteit en gas.