Loading...

Groene stroom Oldeouwer Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we via reine, onuitputtelijke bronnen zoals bodemwarmte, biomassa, aardwarmte, wind, zon. Lees ook het kopje over voorbeelden van alternatieve energiebronnen in december 2023. Vele malen toekomstbestendiger als je het afzet tegen grijze stroom dat wordt gecreëerd door middel van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardgas, aardolie of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Vandaag nog overstappen? Het aantal aanbieders van Hollandse groene energie begint steeds serieuzer te worden. Middels onze groene stroom checker kan jij nu alle groene energieleveranciers in Oldeouwer vergelijken. Kijk je ook uit naar een huis zonder gas? Check daarvoor de details aangaande energieneutraal wonen in Oldeouwer of bekijk de populaire duurzame energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Steeds meer mensen en ondernemingen kiezen voor een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom door zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Overweeg jij het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk ten opzichte van grijze energie van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Indien je gaat voor hernieuwbare energie bevorder je verdere uitbreiding van groene energie.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken amper duurder dan grijze stroom.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is zeker mogelijk. Dit heet salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Oldeouwer

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Oldeouwer vergelijken (december 2023)? Begin direct met de groene energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Aansluitend ontdek je de best matchende groene bedrijven. Is groene energie kostbaarder dan grijze stroom? Dat hoeft niet zo te zijn! Mede door subsidies en interessante welkomstpremies en acties is overstappen naar groene stroom helemaal niet zo gek. Zonder problemen groene stroom in Oldeouwer vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (tarieven zijn afhankelijk van postcode in Friesland).
 2. Vul het geschatte verbruik in (gas en elektriciteit).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Breng dat in mindering.
 4. Klik op het filter “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens of zonnestroom uit NL.
 6. Kies bewust of je Nederlandse schone energie wil inkopen (je weet dan zeker dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Kies het contract met de beste voorwaarden. Bijvoorbeeld het meest betaalbare contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: Enexis kosten.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld zon, aarde, bio, bodem, wind vervuilen de lucht nauwelijks en het effect van CO-2 is minimaal. Goed om te noemen, alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dat is een ander verhaal dan aardolie, aardgas, petroleum, steenkool (grijze energie). De verwerking van onze fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Streef jij naar een beter milieu? Check snel de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Vind alles uit over groene energie Drachtstercompagnie vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom op een hele verantwoorde manier. Het broeikaseffect is 50 keer lager dan grijze stroom. Gebruik maken van windenergie? Stap over naar een maatschappij die Hollandse windstroom aanbiedt. Of kies voor een winddeel van bijvoorbeeld Het Rode Hert (Culemborg).

Zonne-energie Oldeouwer

Zonnestroom is het type energie die altijd aanwezig is. Kies ook voor de mogelijkheden van onze zon, en bestel zonnepanelen en boilers. Participeer in een zonnepanelenpark. Of markeer in onze groene energie vergelijker de milieuvriendelijke “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Energie uit biomassa beslaat meer dan de helft van de huidige voorradige duurzame energie. Biomassa-energie ontstaat door vergissing en vergassing van organisch afval zoals resten uit de tuin. Dit genereert warme lucht. De samenstelling van biomassa is ontransparant. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, zo ontstaat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit passen we toe voor het verwarmen van woningen. Dit kan je doen met een warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente De Friese Meren.

groene-stroom-oldeouwer

Een energieneutrale woning in Oldeouwer rond december 2023

Aan de hand van deze pagina vind je alle info over groene stroom Oldeouwer. Echter, waarom betalen voor stroom, als je ook zelf kan produceren. Een huis met een lage of geen energierekening betitelen we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Oldeouwer zien we steeds meer. Een woning als dat bewerkstellig je door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jullie woning uitrusten met een goede isolatie.
 • De energieconsumptie zo laag mogelijk houden.
 • De vereiste energie lokaal opwekken.

De stroomconsumptie stabiliseren bereik je door A++ apparaten aan te schaffen, en bewuster om te gaan met energie. Dan kun je denken aan “gebruik uitsluiten A+ apparaten” en eerst de vaatwasser goed vullen, voordat je hem aanzet. Het genereren van stroom is eenvoudig via zonnecellen, een boiler en natuurlijk een warmtepomp. In koude periodes neem je stroom af bij het energieleverancier. Alleen, in de warmte maanden kun jij (energie) terugleveren (salderen). Al met al realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de “oude” CV-ketel op gas (van bijv. AWB, Vaillant, Remeha, Intergas of Atag) uitgesloten. De klassieke hr-ketel mag je dan alleen nog maar vervangen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride oplossing worden veel toegepast. Ben jij ook bezig met de kwestie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor het lijstje hieronder met de soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp benut (warmte) ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt geventileerd. Deze warmte gaat naar je cv-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor de centrale verwarming en warm water (keuken / badkamer). We spreken dus over een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (met een soort ventilator) profiteert van energie uit de omgevingslucht. De warmte uit de lucht vindt zijn weg naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. De warmtepomp transformeert de koude lucht naar warm water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant neemt energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het systeem converteert dit naar praktische warmte voor de opwarming van jullie appartement en kraanwater. De installatie heeft 2 functies: verwarmen in de winter, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Oldeouwer vergt een hele investering. Gelukkig, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp installatie. Een combinatie van een warmtepomp met jullie gas-ketel. De investering is relatief klein, en gemakkelijk toe te passen. Trouwens, ook reduceer je de CO-2 uitstoot en besparen jullie op energielasten. De investering ligt zo tussen de €2600 t/m €6400. Geholpen door de geldige ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Ypecolsga afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Tegenwoordig vind je de groene contracten niet bij alle bedrijven. Met name bedrijven als Eneco, Greenchoice, Qurrent, Pure Energie, Engie, Powerpeers verzorgen dit voor je. Door je postcode in te vullen lees jij vlug welke groene stroom aanbieders in Oldeouwer operationeel zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is zeer eenvoudig. Het stappenplan is: jouw lopende levering annulerenen vervolgens een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen op groene stroom vraagt niet om verdere woningaanpassingen. Jouw nieuwe maatschappij doet dit voor jou.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeker interessant. Vandaag de dag zijn prijzen van groene energie Oldeouwer flink lager dan een paar jaar terug. We zien meer en meer woningeigenaren die daarom neigen naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Met behulp van onze “groene” vergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een indruk te geven van beschikbare pakketten bekijk je hieronder de meest populaire contracten. Opmerking: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook aanbieders van grijze gas en stroom. Middels onze groene stroom checker vergelijk je rap welke contracten daadwerkelijk duurzaam en schoon zijn.

Huidige contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 4 jaar
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar Actie
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas Budget Vast 1 jaar

Energieprijzen Oldeouwer vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energiebedrijven en aanbiedingen voor elektriciteit en gas.