Loading...

Groene stroom Beerta Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op door gebruik te maken van reine, onuitputbare bronnen als bodemwarmte, biomassa, zon, aardwarmte, waterkracht. Of lees direct meer over voorbeelden van alternatieve energiebronnen in november 2023. Vele malen duurzamer dan grijze stroom dat wordt voortgebracht aan de hand van fossiele brandstoffen als bijv. steenkool, aardgas of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Vandaag nog overstappen? De keuze m.b.t. groene energie van Nederlandse bodem begint steeds serieuzer te worden. D.m.v. de duurzame energie check kunnen jullie nu alle groene energieleveranciers in Beerta vergelijken. Streven jullie ook naar een gasloze woning? Spring dan direct naar onze informatie over energieneutraal wonen in Beerta en snuffel tussen de populaire duurzame energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Verrassend veel huizeneigenaren en zakelijke gebruikers kiezen voor een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom dankzij zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Denk jij na over een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk als je het vergelijkt met grijze energie van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij de productie van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Wanneer je overstapt naar hernieuwbare energie bevorder je verdere uitbreiding van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is doorgaans net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze elektra.
 • Je eigen stroom weer terugleveren kan interessant zijn. We noemen dat salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Beerta

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Beerta vergelijken (november 2023)? Begin direct met de energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, schat jouw verbruik en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Daarna vind je de beste groene stroom maatschappijen. Is groene energie prijziger dan stroom van fossiele brandstoffen? Dit valt reuze mee! Door subsidies voor groene stroom en forse welkomstpremies is overstappen naar groene energie een goed idee. Simpel groene stroom in Beerta vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Voer je woonplaats in (de actuele tarieven schommelen per postcode in Groningen).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en stroom).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Trek dit daarvan af.
 4. Zoek het menu “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Bijvoorbeeld windturbines of zonne-energie.
 6. Kies of jij schone energie wilt afnemen uit Nederland (jij mag er van vanuit gaan dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Selecteer het voorstel dat in jullie behoeftes voorziet. Selecteer direct het meest betaalbare abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: welkomstpremie Eneco.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen als onder andere water, bodem, aarde, bio, zon vervuilen de lucht nauwelijks en het effect van CO-2 zijn heel minimaal. Het leukste is, de genoemde alternatieve energie is onuitputtelijk. Totaal niet te vergelijken met steenkool, aardolie, aardgas, kolen (vuile energie). Het verbranden van fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Zet jij je in voor een schonere wereld? Lees dan over de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in november 2023. Ook interessant: groene energie Ossenwaard vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder de lucht te vervuilen. Uitstoot van CO-2 blijft zeer beperkt. Interesse in windenergie? Selecteer een energieleverancier die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of neem een aandeel in een winddeel van een windmolen als De Jonge Held (Delfzijl).

Zonne-energie Beerta

Onze zon is een schone energiebron die oneindig gebruikt kan worden. Ontdek zelf de voordelen van de mogelijkheden van onze zon, en neem zonneboilers of panelen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of selecteer in onze groene stroom checker de optie “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa-energie beslaat meer dan de helft van alle duurzame energie. Biomassa-energie kent z’n oorsprong in het verbrandingsproces van organisch afval zoals akkerbouw afval. Dit produceert warmte. De oorsprong van de biomassa is ontransparant. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, we noemen dat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit passen we toe voor verwarming + warm tapwater. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Een andere optie is stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Oldambt.

groene-stroom-beerta

Een energieneutrale woning in Beerta rond november 2023

Middels deze website vergelijk je alle toelichting op groene stroom Beerta. De vraag is, waarom zou ik elektriciteit inkopen, wanneer men ook zelfvoorzienend kan zijn. Een huis met een lage of geen energiekosten betitelen we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Beerta wint aan interesse. Dit soort huizen bewerkstellig je op de volgende manier:

 • Jullie huis zo goed mogelijk isoleren.
 • Het verbruik van energie verlagen.
 • De vereiste energie lokaal opwekken.

Het gebruik van elektra beperken bereik je door zuinige apparaten te kopen en dagelijks te focussen op jouw apparaten. Veel gehoord is “korter douchen” en de oven open zetten nadat je hem hebt gebruikt. Het genereren van stroom gaat middels zonnepanelen, een (duurzame) boiler en natuurlijk een warmtepomp. Met zeer lage buitentemperaturen heb je wel stroom nodig van een leverancier. Maar, als jullie meer opwekken dan je gebruikt lever jij terug aan het net (salderen). Over een jaar gemeten realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de “oude” CV-ketel op gas (van bijv. Atag, Nefit, Vaillant, Intergas of AWB) niet langer toegestaan. De klassieke gasgestookte ketel mag je dan enkel vervangen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride systeem zijn populaire opties. Is het een optie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de diverse modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron de warmte uit de afvoer-ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt afgevoerd. De warmte die hieruit ontstaat wordt geleid naar de cv-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor de centrale verwarming en voor het efficiënt opwarmen van water. In dit geval hebben we het over een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een airco-achtig apparaat) neemt energie uit lokale luchtstromen. Deze warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp binnen in huis. De installatie converteert de buitenlucht van 5 graden naar heet water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp nuttigt warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het systeem verwerkt dit naar toepasbare warmte voor het aansturen van de verwarming van jullie appartement en water om te gebruiken. De installatie kan twee dingen doen: warmte in de herfst en winter, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Beerta is prijzig. Echter, er is een middenweg: een hybride warmtepomp installatie. De warmtepomp wordt aangesloten op jouw huidige cv-ketel. De investering is relatief klein, en simpel te plaatsen. Overigens verklein je het negatieve CO2 effect en besparen jullie op energienota. De aanschafprijs ligt in de range tussen de €3400 t/m €6400. Mede door de toe te passen ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Kattendijke afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Vandaag de dag is dit niet mogelijk bij alle leveranciers. Juist maatschappijen zoals Van de Bron, Pure Energie, Eneco, Powerpeers, Qurrent, Greenchoice faciliteren dit. Via jullie adresgegevens tref jij vandaag nog welke groene stroom aanbieders in Beerta aanwezig zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is zo gedaan. De beste manier: je lopende contract ontbinden en nadien een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Op groene stroom overstappen vergt geen verdere woningaanpassingen. De nieuwe energiemaatschappij handelt alles af.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven worden erg goed. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Beerta flink lager wanneer je dit vergelijkt met de beginperiode. We horen van veel mensen die hierom kiezen voor stroom die duurzaam wordt geproduceerd. D.m.v. de groene energie checker zie je zelf wat het verschil is.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een idee te geven van beschikbare pakketten vergelijk je in het overzicht hieronder veel gekozen energiecontracten. Belangrijk: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook aanbieders van grijze gas en stroom. Aan de hand van de groene stroom vergelijker check je gemakkelijk welke pakketten milieuvriendelijk zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Groningen

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast

Energieprijzen Beerta vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energiemaatschappijen en kortingsacties voor gas en elektra.